εύλογα άηχος

This is a discussion for the topic εύλογα άηχος στις the board Cafe.
*

Αποστολέας Θέμα: εύλογα άηχος  (Αναγνώστηκε 107565 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

κώστας

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3321
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1230 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 01:55:00 πμ
[size=13]Είσαι σίγουρη ότι θα ήθελες να είσαι στο κέντρο του σύμπαντός μου, του δεδομένου σύμπαντος, όπως σαφώς οριοθετούν προηγούμενα ποστ; Είσαι σίγουρη ότι το "φυτρώνεις" και "σπέρνουν" (υπό οποιεσδήποτε συνθήκες) είναι αρνητικό; Πες και κανά "όχι" δεν είναι κακό. Πάντως πολύ καλά κάνεις που αποφεύγεις τα εικονίδια. Όποιος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει αργά ή γρήγορα. Και πρέπει να διακρίνονται αυτοί που θέλουν απ' αυτούς που ξέρουν.[/size]
eLe


pixie

 • Global Moderator
 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 7163
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1231 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 08:32:16 μμ
[quote user="κώστας" post="374366"][size=13]Εσύ πρέπει να καταλάβεις ότι το "[size=10]ναι[/size] μεν [size=16]αλλά[/size]" το μόνο που δείχνει είναι ότι είσαι λαμόγιο.[/size][/quote]
Όπου και να αναφέρεσαι με κάνεις και βαριέμαι... τα ίδια και τα ίδια ευθυγραμμισμένα... γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι πιο διασκεδαστικό από ένα κοινότυπο ''πρέπει''πχ.? Και γιατί ''πρέπει'' κάποιος να ''καταλάβει'' σύμφωνα με τη λογική σου όταν κουβαλάει ένα δικό του απέραντο σύμπαν μέσα του?

Αχάριστη ανθρωπότητα! :evil: :lol:


larus audouinii

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 2730
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1232 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 09:00:47 μμ
[quote user="κώστας" post="374375"][size=13]Είσαι σίγουρη ότι θα ήθελες να είσαι στο κέντρο του σύμπαντός μου, του δεδομένου σύμπαντος, όπως σαφώς οριοθετούν προηγούμενα ποστ; Είσαι σίγουρη ότι το "φυτρώνεις" και "σπέρνουν" (υπό οποιεσδήποτε συνθήκες) είναι αρνητικό; Πες και κανά "όχι" δεν είναι κακό. Πάντως πολύ καλά κάνεις που αποφεύγεις τα εικονίδια. Όποιος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει αργά ή γρήγορα. Και πρέπει να διακρίνονται αυτοί που θέλουν απ' αυτούς που ξέρουν.[/size][/quote]

Βρε κωστας δεν κατάλαβα Τίποτε. Αν η Μάγια βαρέθηκε, λογικότατο, εγώ τι να πω.
Τέσπα, όταν θα ξανατύχει να περνάμε από Αγρίνιο μεριά θα μου κακοφαίνεται. Με τον καλό λόγο στο στόμα είστε εκεί κάτω. (και δεν φταίνε ούτε τα ποτάμια,ούτε οι λίμνες, ούτε οι έρμες οι παραλίες)


κώστας

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3321
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1233 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 03:47:24 πμ
Βρε κωστας δεν κατάλαβα Τίποτε. [size=13]Σταματώ εδώ.[/size]
eLe


κώστας

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3321
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1234 στις: Μαΐου 03, 2014, 05:27:20 πμ
Και γιατί ''πρέπει'' κάποιος να ''καταλάβει'' σύμφωνα με τη λογική σου όταν κουβαλάει ένα δικό του απέραντο σύμπαν μέσα του?


Επτά στους δέκα Ελληνες ασκούνται σπάνια έως
καθόλου. Εσείς πόσες φορές γυμνάζεστε την εβδομάδα;
Ο  3-5
Ο  2
Ο  1
Ο  Καμία
Ο  Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
[align=center]Ψηφίστε
Δείτε τα αποτελέσματα[/align]

[size=13]Οι επιλογές, αυθορμήτως, μοιάζουν να είναι 5. Φυσικά υπάρχει και 6η, η άρνηση των προηγούμενων. Υπάρχει και 7η, το σύνολο των προηγούμενων. Επομένως, υπάρχει και 8η, μέχρι να απορριφθεί η πιθανότητα. Το βέβαιο, μετά απ' όλα αυτά είναι, ότι οι εισαγωγικές φράσεις απευθύνονται σε λαπάδες.[/size]
eLe


κώστας

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3321
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1235 στις: Μαΐου 03, 2014, 05:48:35 πμ
[size=13]Εν κατακλείδι
συντηρητικός είναι αυτός που κάνει προσεκτικά βήματα,
προοδευτικός αυτός που πάει γρήγορα.
Και στις δύο περιπτώσεις δεν αποκλείονται ούτε το σαβούριασμα ούτε η ακινησία χωρίς να αποκλείεται η ίδια ή διαφορετικές διαδρομές προς οπουδήποτε.
[/size]
eLe


pixie

 • Global Moderator
 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 7163
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1236 στις: Μαΐου 05, 2014, 09:31:44 πμ
[quote user="κώστας" post="375208"]Και γιατί ''πρέπει'' κάποιος να ''καταλάβει'' σύμφωνα με τη λογική σου όταν κουβαλάει ένα δικό του απέραντο σύμπαν μέσα του?
[size=13]Είναι απλό· διότι η λογική μου περιλαμβάνει το απέραντό σου σύμπαν.[/size][/quote]

Α, μάλιστα. Τεκμηριωμένο αυτό ή μήπως πρόκειται περί μιας ακόμα αυταπάτης?  :razz:

Επίσης συντηρητικός δεν είναι αυτός που κάνει προσεκτικά βήματα αλλά αυτός που δέχεται να κάνει συμβάσεις, που υπακούει σε περιορισμούς επειδή φοβάται τους νεωτερισμούς, που προτιμάει να ζει σε κονσέρβα για να νιώθει ασφάλεια.


κώστας

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3321
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1237 στις: Μαΐου 05, 2014, 07:43:11 μμ
Επίσης συντηρητικός δεν είναι αυτός που κάνει προσεκτικά βήματα αλλά αυτός που δέχεται να κάνει συμβάσεις, που υπακούει σε περιορισμούς επειδή φοβάται τους νεωτερισμούς, που προτιμάει να ζει σε κονσέρβα για να νιώθει ασφάλεια.

eLe


κώστας

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3321
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1238 στις: Μαΐου 08, 2014, 05:36:25 πμ
[size=12][align=justify]Η Ελλάδα που περιγράφεται παρακάτω δείχνει ανάγλυφα πώς τα πρόβατα αφήνονται στους λύκους να τα βάλουν σε σειρά. Δείχνει πόσο σοκαριστικά αόρατη είναι η παρακμή, η πλήρης κατάρρευση του ελληνικού κράτους, όπως δομήθηκε από το 1821 και εντεύθεν. Ζούμε σε σπάνια -ακόμη και για το χρονικό πλαίσιο του Ελληνισμού- ιστορική καμπή. Να τελειώνουμε με το σοκ έστω και αν μας τηλεσερβίρεται πάνω από 24 ώρες το 24ωρο (συνυπολογίζοντας τον χρόνο που διαβάζεις internet και ακούς tv).[/align][/size][/font]Του Άγη Βερούτη [capital.gr]

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει. Διαφορετικά δεν θα είχαμε εσπευσμένη ψήφιση διατάξεων που να παρέχουν το ακαταδίωκτο από ποινική ή άλλη δίωξη για στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, ή ακόμη και για ουσιαστική αμνηστία σε ποινικές διαδικασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Ειδικά στο θέμα του ΟΑΕΕ, ο αποκλεισμός πάνω από 400.000 ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών καθώς και άλλου ενός εκατομμυρίου μελών των οικογενειών τους, από υπηρεσίες υγείας που έτσι κι αλλιώς τους χρεώνονται, θα ήταν αρκετός σε πολλές χώρες να ρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση, όμως στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό. Τουναντίον.

Η κοινωνία μας αδιαφορεί και αποδέχεται τη στοχοποίηση των παραπάνω πολιτών και την εξάντληση της σκληρότητας του καθεστώτος, με φορολόγηση και εισφορές αναντίστοιχες του αληθινού εισοδήματός τους σε μια οικονομία που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της, κατά παράβαση του άρθρου 4.5 του Συντάγματος.

Η κοινωνία μας κλείνει τα μάτια στην δήμευση της περιουσίας τους και στην ποινική τους δίωξη για χρήματα που αδυνατούν να πληρώσουν.

Η δε δικαιοσύνη παριστάνει την άσχετη, λες και 400.000 ανασφάλιστοι και διωκόμενοι είναι αόρατοι ή χειρότερα ανύπαρκτοι!

Με εξαίρεση ελάχιστους Πρωτοδίκες που τιμούν τον όρκο τους στο Σύνταγμα, τόσο η πλειοψηφία των δικαστών όσο και το Συμβούλιο της Επικράτειας αλλά και ο Άρειος Πάγος, αδυνατούν να αναγνωρίσουν την ύπαρξη Ελλήνων που από την κρίση αδυνατούν να πληρώσουν όσα το κράτος αυθαίρετα απαιτεί από αυτούς, με την συλλογιστική των κεφαλικών φόρων.

Από την άλλη 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι δεν έχουν να πληρώσουν αυτά που τους ζητάνε. Με βάση τις ψεύτικες υπέρογκες αντικειμενικές, μια μεγάλη ληστεία εναντίον αυτών είναι σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα υπερβολικές ληξιπρόθεσμες “οφειλές” έχουν ήδη βεβαιωθεί με τη στρογγυλή σφραγίδα του κράτους. Ολόκληρα 63 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το σύνολο των “καθυστερημένων οφειλών” των Ελλήνων πολιτών προς το κράτος αυξήθηκε, μόνο τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 13 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή όσο το χαράτσι της ΔΕΗ για 5 χρόνια. Χιλιάδες κατασχετήρια φεύγουν κάθε ημέρα.

Έχουν κατάσχει δεκάδες χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς και σπίτια, και συνεχίζουν.

Περάσαν νόμους που αν χρωστάς 10 και το σπίτι σου κάνει 50, μπορούν να στο πάρουν και να το βγάλουν στο σφυρί για το 1/3 της αντικειμενικής του, ή και λιγότερα, όταν σε φορολόγησαν σε ολόκληρη την πλασματική υπέρογκη πλέον αντικειμενική αξία του 2007!

Όμως σπεύδουν να αμνηστεύσουν τις ατασθαλίες των δημάρχων και παρατρεχάμενων στους ΟΤΑ.

Αμνηστεύουν τις έν εξελίξει έρευνες των εισαγγελέων στις μίζες των εξοπλιστικών.

Αμνηστεύουν τις διοικήσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Και φυσικά αμνηστεύουν τα μαζικά εγκλήματα της διοίκησης του ΟΑΕΕ κατά των ασφαλισμένων του.

Γιατί τόση βιασύνη, και γιατί τώρα;

Τη Ζήμενς βέβαια την αμνήστευσαν εγκαίρως, πολύ πριν ασχοληθεί η δικαιοσύνη σοβαρά μαζί της. Επίσης αμνήστευσαν τις διοικήσεις τραπεζών που έδωσαν τις καταθέσεις των πολιτών δανεικά και αγύριστα στα κόμματα, ενώ μονομερώς διέγραψαν τις οφειλές από τόκους, και μείωσαν σε 2% το επιτόκιο των 275 εκατομμυρίων που χρωστάνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποία κατά τον Όλι Ρέν δεν εξυπηρετούνται εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον. Την ίδια στιγμή που ψήφισαν ώστε το κράτος χρεώνει ως και 30% τόκο-πρόστιμα τους πολίτες σε ένα μόνο χρόνο και μια μέρα.

Τι συμβαίνει άραγε τώρα για να χρειάζεται να δοθεί ασυλία σε χιλιάδες δήμαρχους που οι πολίτες έχουν υπόνοιες (ή αποδείξεις) πως πιθανόν έχουν λεηλατήσει τα δημόσια ταμεία; Με τις κρατικές προμήθειες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004;

Όταν δίνει το κράτος ασυλία σε χιλιάδες ανθρώπους του αναδρομικά, προφανώς κρίνει πως την χρειάζονται, άρα κρίνει (ή γνωρίζει) ότι έχουν πράξει αξιόποινες πράξεις. Η αμνηστία δεν έχει έννοια ούτε χρηστικότητα αν όλα ήταν καμωμένα νόμιμα. Εφόσον αφορά δημόσιους λειτουργούς, τα εγκλήματα που αμνηστεύονται είναι εγκλήματα κατά της κοινωνίας και του Λαού.

Με άλλα λόγια οι εκλεγμένοι από το Λαό εκπρόσωποί του ενεργούν με τροπο που προστατεύει εκείνους που τον έβλαψαν, και σκλαβοποιεί το Λαό. Ποιος πολίτης έδωσε τέτοια εντολή με την ψήφο του; Και πώς την παίρνει πίσω;

Τη ίδια στιγμή που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δίνει ασυλία σε καταχραστές δημοσίου χρήματος, και καταργεί μια παράγραφο του άρθρου 263 του Ποινικού Κώδικα νομιμοποιώντας αναδρομικά το χρηματισμό δημοσίων υπαλλήλων, έχει ψηφίσει νόμους που ποινικοποιούν την οφειλή προς το κράτος (όχι κλοπή, αυτή έχει ασυλία) πάνω από 5.000 ευρώ, και μάλιστα με διαρκές αυτόφωρο! Χειρότερα από ότι στους δολοφόνους!

Ψήφισαν νόμους που επιτρέπουν την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και πρώτης κατοικίας των πολιτών για οφειλές πάνω από 500 ευρώ. Και έκαναν με την τρόικα συμφωνίες για να βγάζουν στο σφυρί τα κατασχεμένα σπίτια κάτω από το 1/3 της αντικειμενικής αξίας τους, χωρίς καν να δίνουν τα ρέστα στους, άστεγους πλέον, χρεοκοπημένους πολίτες που αφήνουν πίσω τους.

Αυτά, ενώ φαίνονται να χαρίζουν στον εαυτό τους 0,275 δισ. ευρώ από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης που πληρώνει ο φορολογούμενος, απαγορεύοντας με νόμο (πάλι) στις τράπεζες να πληρωθούν μέρος των οφειλών τους από τα χρήματα των κρατικών επιχορηγήσεων προς τα κόμματα αυτά, καθιστώντας τις επιχορηγήσεις ακατάσχετες.

Όταν ένας νομοθέτης είναι τόσο στυγερός και σκληρός απέναντι στον πολίτη, δικαιούται άραγε να είναι τόσο ανεκτικός στη μίζα, στο φακελάκι, στην εθνική μειοδοσία;

Αυτό αντίκειται στη βασική αρχή της Ισονομίας που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας.

Δεν μοιάζει σαν κάποιοι να σκεπάζουν τα ίχνη του εγκλήματος φεύγοντας, και να κρύβουν τα κλοπιμαία με τρόπο που να μη μπορεί να τα ψάξει η δικαιοσύνη;

Οι εκλεγμένοι βουλευτές μας, ψηφίζουν νομούς που αποποινικοποιούν την κλοπή από τους εκλεκτούς κομματικούς συντρόφους τους, και ποινικοποιούν το επιχειρείν, την ιδιωτική περιουσία, την ανέχεια και προάγουν την εξαθλίωση του Λαού;

Πως είναι δυνατόν μια χούφτα από λίγους ανθρώπους να ρίχνουν μια χώρα τόσο χαμηλά;

Ο Μπαστιά, επίκαιρος όσο ποτέ μετά από 150 χρόνια λέγει “Ο νόμος όταν αμνηστεύει κρατικό έγκλημα πρέπει να ανατραπεί από το Λαό.” [από τον τοίχο ενός φίλου]

Και αν η συνταγματικότητα των νομών κρίνεται από το Συμβούλιο της Επικράτειας, πώς αυτό δεν έχει ακόμη ακυρώσει αυτούς τους νομούς ως αντίθετους στην Ισονομία που επιβάλλει το Σύνταγμα;

Κάτι σάπιο μυρίζει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας του Νότου…

Το μυρίζει κανείς;
eLe


κώστας

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3321
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1239 στις: Μαΐου 16, 2014, 05:13:12 πμ
[/color][/font]
eLe


pixie

 • Global Moderator
 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 7163
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1240 στις: Μαΐου 16, 2014, 08:36:06 πμ
Παρόλο που σε γενικές γραμμές θα συμφωνούσα μαζί σου ως προς την ενόχληση της εικόνας, υπάρχει όμως πάντα και το δικαίωμα να εκφράζεται η ανθρώπινη φύση. Και δυστυχώς η κατηγορία αυτών των ανθρώπων με ''ιδιαιτερότητες'' αρέσκεται στις μεταμφιέσεις, στο να φοράει ψιμύθια και να προκαλεί. Ήταν τραγικό!


κώστας

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3321
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1241 στις: Μαΐου 17, 2014, 06:01:36 πμ
[align=justify][/align]
eLe


pixie

 • Global Moderator
 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 7163
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1242 στις: Μαΐου 17, 2014, 08:41:47 πμ
'Ηταν τραγικό ως θέαμα! Και δεν έβαλα βέβαια τα κλάματα όπως λες, αλλά ναι, εμένα μου προκάλεσε θλίψη θεωρώντας το κατάντημα... και σκέψου ότι δεν είμαι συντηρητικό άτομο...


κώστας

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3321
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1243 στις: Μαΐου 18, 2014, 03:54:18 πμ
[align=justify][size=13]Δεν πιστεύω να είσαι μονίμως προοδευτική, ώστε να συντηρείς αυτή την πρόοδο και να πέφτεις στην περίπτωση της κινητικής αντίφασης;[/size][/align]
eLe


pixie

 • Global Moderator
 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 7163
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1244 στις: Μαΐου 18, 2014, 08:35:49 πμ
Δεν συντηρώ καμία ιδέα υποθετικής προόδου, γιατί έτσι θα ήμουν κονσέρβα. Όσο για την αντίφαση... μα, όλα δεν είναι αντιφατικά και μάλιστα στην ουσία τους?


 

μέλη
 • Σύνολο μελών: 7355
 • Latest: realeshop
Stats
 • Σύνολο μηνυμάτων: 360308
 • Σύνολο θεμάτων: 11750
 • Online Today: 171
 • Online Ever: 809
 • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 142
Total: 142