Τάρτα Πράσου με Γκοργκοντζόλα

This is a discussion for the topic Τάρτα Πράσου με Γκοργκοντζόλα στις the board Αρτοσκευάσματα.
*

Αποστολέας Θέμα: Τάρτα Πράσου με Γκοργκοντζόλα  (Αναγνώστηκε 692 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Ntama

  • phpBB ****
  • *****
  • Μηνύματα: 3472
  • Like: +0/-0
στις: Ιουλίου 12, 2005, 10:38:19 μμ
Τάρτα πράσου με γκοργκοντζόλα

της Στέβης Μοσχογιάννη
 
 {Για 6 άτομα ως ορεκτικό, για 4 άτομα ως κυρίως πιάτο}
2 φύλλα ζύμης κουρού  
2 πράσα (σε λεπτές ροδέλες)  
200 γρ. μανιτάρια (σε φέτες)  
200 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα (σε κομμάτια)  
Λίγο βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο


1. Όσο ξεπαγώνει η ζύμη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης και έπειτα το άλλο.
3. Σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και γεμίζουμε με καρύδια ή φασόλια για να δημιουργήσουμε βάρος που δεν θα αφήσει τη ζύμη να φουσκώσει. Ψήνουμε τη ζύμη για περίπου 15‘ ή μέχρι να είναι στερεή, αλλά όχι τραγανή. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5’ ακόμη.
4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα για 2-3’ και ρίχνουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
5. Τοποθετούμε τα μανιτάρια και τα πράσα στην τάρτα, καθώς και τα κομμάτια του τυριού ανάμεσά τους.
6. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10’ ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η ζύμη και να λιώσει το τυρί.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7355
  • Latest: realeshop
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360306
  • Σύνολο θεμάτων: 11749
  • Online Today: 166
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 146
Total: 146