Τα καλύτερα όντως παν κέικ. Αμερικανιά αλλά κάτι ξέρουν. Το γράφω για ευκολία ώστε να μην ψάχνει κανείς. Η αρχική επιλογή ήταν της κόρης μου.
[youtube]soByLvI6SSY[/youtube]
http://m.youtube.com/watch?v=soByLvI6SSYΓια 40 περίπου μεσαία παν κεικ.
450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
3 αυγά. Αν θέλει κάποιος αφαιρεί 1,2 κρόκους.
470 ml ή γρ γάλα
170 γρ ζάχαρη. Η κρυσταλική αναφέρεται στο βίντεο,
με την διαφορά πως περνάει από τον μύλο μπαχαρικών, κάτι ανάμεσα σε κρυσταλική και άχνη.
Αυτό γίνεται για την καλύτερη ομογενοποίηση των υλικών.
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.
Καλύτερα τα αυγά να έχουν μείνει εκτός ψυγείου από πριν, βανίλια προαιρετικά. Η αναλογία της στέβιας με την ζάχαρη είναι περίπου 1
προς 10.
Δεν περιέχει βούτυρο, προαιρετικά 1 κουταλιά δίνει πιο ελαστικό υλικό και δεν κολάει καθόλου στο αντικολητικό. Φτιάχνονται χωρίς βούτυρο στο τηγάνι, δίνουν όμορφο άρωμα. Ελάχιστο φυσικό μέλι για συμπλήρωμα σαν πρόταση.