A33 Community

Ειδικά => Θρησκείες => Μήνυμα ξεκίνησε από: pixie στις Σεπτεμβρίου 14, 2010, 08:14:54 πμ

Τίτλος: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: pixie στις Σεπτεμβρίου 14, 2010, 08:14:54 πμ
Σκαρφαλώνουν στα κλαδιά των στολισμένων δέντρων, ανοίγουν τις φτερούγες τους πάνω από τη φάτνη και τρυπώνουν σε τραγούδια, ταινίες και βιβλία. Άλλοτε πάλι, ως τροφαντά μωρά με παιχνιδιάρικο βλέμμα, μας χαμογελούν από τις συσκευασίες δώρων, τις βιτρίνες καταστημάτων και τις ευχετήριες κάρτες.

Κι όμως, τα πιο γοητευτικά πλάσματα του ουρανού, σύμφωνα με τη χριστιανική διδασκαλία, δεν έχουν μορφή. Όντα πνευματικά, ασώματα και ''νοερά αεικίνητα'' οι άγγελοι αποτελούν δημιουργήματα του Θεού, που έχουν ως αποστολή τη δοξολογία του ονόματός του και την εκτέλεση των εντολών του. Σύμφωνα με τις Γραφές, πλάστηκαν πριν από την υλική δημιουργία και συνεπώς ανήκουν σε διαφορετική από τη δική μας διάσταση.

Οι ανθρωπόμορφοι άγγελοι, με την εγκόσμια ομορφιά, τα λευκά φορέματα, τις χρυσοποίκιλτες φτερούγες και τις αλλόκοσμες ιδιότητες φαίνεται να είναι γέννημα της δυτικής φαντασίας, που θέλησε να προβάλει πάνω στους αγγέλους την εξιδανικευμένη και εξαγνισμένη μορφή του ανθρώπου.

Βεβαίως, διαφόρων μορφών φτερωτά πλάσματα πάντα κυκλοφορούσαν στους αιθέρες και επισκέπτονταν τη γη ως αγγελιοφόροι θείων μηνυμάτων. Ο Μίθρα, ο Ερμής, η Νιόβη, η Σφίγγα και η Εκάτη δεν είναι παρά αγγελικοί πρόγονοι, με δεξιότητες και δυνατότητες ανάλογες των αγγέλων του χριστιανικού κόσμου. Ωστόσο, μέσα στη δυτικοκεντρική απεικόνιση των άυλων όντων, συχνά ξεχνάμε ότι οι άγγελοι δεν είναι χριστιανικό προνόμιο, καθώς εμφανίζονται στον Ιουδαϊσμό, το Ισλάμ ή ακόμα και τον Σουφισμό.

Στο ''Λεξικό των Αγγέλων'' του Gustav Davidson (ΜacMillan-Free Press, α’ έκδοση: 1967) καταγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες ονόματα αγγέλων (μαζί με τους έκπτωτους), που έχουν αλιευθεί από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, το Ταλμούδ και την Καμπάλα ως τις απόκρυφες Βίβλους, τις παγανιστικές θρησκείες, αλλά και τη λογοτεχνία. Εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν άγγελοι για κάθε τι: για τη λήθη, τη λαγνεία, την οργή, το φως και το σκοτάδι, την προσευχή, τον ύπνο, τον τρόμο και το χάος. Άγγελοι για τις ημέρες της εβδομάδας, τους μήνες του έτους, τις τέσσερις εποχές, τα αστρικά σώματα, μέχρι και άγγελοι προστάτες του ζωδιακού κύκλου...


Η πίστη στους αγγέλους ενδυναμώθηκε από το ρεύμα του Νew Αge, που άνθησε στα τέλη του 20ού αιώνα και αγκάλιασε σχεδόν κάθε είδος εσωτερικιστικών θεωριών και θρησκευτικών δοξασιών. Παράλληλα δημιουργήθηκε μια ακμάζουσα αγορά αγγελοπροϊόντων: Εικόνες, αφίσες, αγαλματάκια και κουκλάκια αγγέλων, εγχειρίδια συμβουλών για το πώς γίνεται μια σωστή ''αγγελική επίκληση'', άπειρα απομνημονεύματα και μαρτυρίες ατόμων που ''ήρθαν σε επαφή'' μαζί τους, καθώς και βιντεοκασέτες με υποτιθέμενες αληθινές εμφανίσεις αγγέλων κατακλύζουν τη διεθνή αγορά, με αποκορύφωμα την αμερικανική, κυρίως τις ημέρες των γιορτών!

Πληροφορίες από το Soulmade


Η δική σας γνώμη ποιά είναι?
Υπάρχουν Άγγελοι?

Κι αν ναι, με ποιόν τρόπο νιώθετε την παρουσία τους?
Τίτλος: Re: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: Putsable στις Νοεμβρίου 12, 2010, 07:51:13 μμ
Δεν πιστεύω στην ύπαρξη κάποιων περίεργων φτερωτών ανθρωπόμορφων πλασμάτων που όλως περιέργως δεν είναι ορατά σε εμάς τους κοινούς θνητούς. Λίγοι είχαν την τύχη να έρθουν σε επαφή μαζί τους και είμαι πεπεισμένος πως ποτέ δεν θα προστεθώ και εγώ στην ομάδα αυτών των ¨τυχερών". Συμπαθητική η ιδέα της ύπαρξης Αγγέλων αλλά μου φαντάζει ως άλλο ενα ανθρώπινο παραμυθάκι όπως "ο θεός", "η δικαιοσύνη", "η χιονάτη" και η "οικονομική κρίση" ...
Τίτλος: Re: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: pixie στις Νοεμβρίου 12, 2010, 09:30:25 μμ
Θα προσθέσω κι εγώ τις αμφισβητήσεις μου στο σημείο που λες: ''μου φαντάζει ως άλλο ενα ανθρώπινο παραμυθάκι όπως "ο θεός", "η δικαιοσύνη", "η χιονάτη" και η "οικονομική κρίση"...

Προσωπικά, πιστεύω ότι οι θεοί, οι άγγελοι, οι αρχάγγελοι, δεν είναι ούτε θεία πλάσματα ούτε όμως δημιουργήματα της φαντασίας ή της ανάγκης μας για κάποια ανώτερη δύναμη.
Είναι δημιουργήματα από αστρική ουσία και εμψυχωμένα από αστρικές δυνάμεις! 'Ολοι οι εσωτεριστές γνωρίζουν τον τρόπο που γίνεται αυτό...

Συνεπώς ένας θεός ή ένας άγγελος είναι ένα κυριαρχικό ον, μια πολύ ισχυρή μορφή, ένα στοιχειακό που για να ''γίνει'' χρειάστηκαν αιώνες και μια σειρά διαδοχικών γενιών  που λειτουργούσαν με την ίδια πίστη και είχαν ως βάση τα ίδια πρότυπα...
Κι εκείνος που επικαλείται αυτή τη μορφή, θα πρέπει να καταλάβει πως την ίδια στιγμή γίνεται εκείνος φορέας της επίκλησης και αποδέχεται να κυριαρχήσει επάνω του!
Τίτλος: Re: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: kapoia_za στις Νοεμβρίου 12, 2010, 09:59:31 μμ
σ΄εμένα άρεσε η σειρά που τοποθετήθηκαν..

(έγινα μεσάζουσα;;:P)
Τίτλος: Re: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: Putsable στις Νοεμβρίου 12, 2010, 10:06:15 μμ
Εσωτεριστής δεν νομίζω να υπήρξα ποτέ  :oops: . Αλλά αν ισχύει αυτο που λες περι γενεών τότε μπορεί να είναι μία ψευδαίσθηση που διατηρήθηκε απο γενιά σε γενιά οποιοδήποτε "ανώτερο ον". Ίσως κάνω λάθος αλλά νομίζω πως αν ένας άνθρωπος μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον αποκομμένο από κάθε πίστη στις μη ορατές δυνάμεις θα πλησιάσει περισσότερο στην πραγματική αλήθεια( αν υπάρχει τελικά κάτι τέτοιο).
Τίτλος: Re: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: kapoia_za στις Νοεμβρίου 12, 2010, 10:36:15 μμ
[quote user="Putsable" post="343252"]... αν ένας άνθρωπος μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον αποκομμένο από κάθε πίστη στις μη ορατές δυνάμεις θα πλησιάσει περισσότερο στην πραγματική αλήθεια( αν υπάρχει τελικά κάτι τέτοιο).[/quote]

Αν πιστεύω βρε μόνο στο ορατό, από πού η ανάγκη να ¨μου ανάψει κανείς το φως¨ ;;
Τίτλος: Re: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: Putsable στις Νοεμβρίου 12, 2010, 10:42:41 μμ
Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο πίστη στις μη ορατές δυνάμεις  :sad:
Τίτλος: Re: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: kapoia_za στις Νοεμβρίου 12, 2010, 10:53:20 μμ
Μη λυπάσαι, μπορεί να έχουν δίκιο
Μη λυπάσαι, μπορεί να έχεις δίκιο:)
Τίτλος: Re: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: pixie στις Νοεμβρίου 12, 2010, 10:57:01 μμ
Κι εγώ είμαι στον αντίποδα βέβαια...

Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που με έμαθε να βλέπω την ύλη και το σύμπαν ως ψευδαίσθηση που δεν θα πρέπει να εμπιστεύομαι απόλυτα, θεωρώντας τον κόσμο του αόρατου ως επίσης πραγματικό. ;-)


Η κοινωνία μας είναι πολύ ορθολογική. Αν δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε κάτι άμεσα, το αγνοούμε ή το περιφρονούμε ή το χλευάζουμε..
Ευτυχώς, όμως, τα μυστήρια του ανθρώπινου νου αποκαλύπτουν αντιληπτικές δυνάμεις μεγαλύτερες από εκείνες που δεχόμαστε συνήθως και περιλαμβάνουν την αντίληψη άλλων σφαιρών και άλλων διαστάσεων ζωής.

Οι περισσότεροι αποδέχονται, απριόρι και χωρίς αμφισβήτηση, όσα ανακαλύπτουν οι επιστήμονες για την ύλη. Κανείς δεν έχει δει ποτέ ένα ηλεκτρόνιο ή ένα ταχυόνιο, αλλά τα δεδομένα δείχνουν την ύπαρξή τους!
Με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο, άλλα δεδομένα δείχνουν την ύπαρξη του κόσμου των πνευμάτων.
Δεν είναι όμως ένας κόσμος που στοιχειώνει το φυσικό επίπεδο, αντίθετα το αγκαλιάζει με τη ζωντάνια του.

Αν όλα αυτά μπορούσαμε να τα αποδεχτούμε απλώς και μόνο επειδή υπάρχουν, θα αλλάζαμε αμέσως τις αντιλήψεις μας για την πραγματική φύση της ανθρωπότητας και το πεπρωμένο της.
Και δεν θα μάθουμε ποτέ αν είναι αλήθεια, παρά μόνον αν αρχίσουμε ν'ανοίγουμε τις πόρτες και να εξευρευνούμε αυτές τις σφαίρες κι αυτές τις διαστάσεις...
Τίτλος: Re: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: black_velvet στις Νοεμβρίου 12, 2010, 11:26:50 μμ
:roll:

[align=center][youtube]facz7Cmatws[/youtube][/align]
Τίτλος: Re: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: κώστας στις Νοεμβρίου 13, 2010, 03:44:39 πμ
Δεν είναι όμως ένας κόσμος που στοιχειώνει το φυσικό επίπεδο, αντίθετα το αγκαλιάζει με τη ζωντάνια του.
Εγώ βλέπω το φυσικό επίπεδο [εσένα]
να αγκαλιάζει με ζωντάνια τον
...πώς τον λες...μισό να δω...
κόσμο των πνευμάτων.
Τίτλος: Re: Η βιομηχανία των Αγγέλων!
Αποστολή από: pixie στις Νοεμβρίου 13, 2010, 09:57:55 πμ
Αν και ξέρω ότι υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα να το κάνεις τζέρτζελο αυτό που θα πω κώστα... :smile:  αλλά ναι, έχω εμπειρίες επαφής από 8 χρονών κι έχω βιώσει αρκετά την πνευματική σφαίρα.


Οι εικόνες μου είναι πλέον καθαρές διαισθήσεις. Κι αυτό που έχω να σχολιάσω είναι πως κάποιες φορές, υπάρχει επαφή αλλά δεν ξέρουμε πώς να την αναγνωρίσουμε. 'Η δεν είμαστε σε θέση να βρούμε κώδικα επικοινωνίας με τον ανώτερο εαυτό μας. Ο κώδικας είναι απαραίτητος και ο τρόπος επικοινωνίας ορίζετα σε κάθε προβολή!

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι ''οδηγοί'' εμφανίζονται σαν υπαρκτά όντα ή σαν χρώματα, εικόνες, ζώα ή και σύμβολα. Μπορεί να εμφανιστούν σαν μια σκιά που περνά δίπλα μας ή σαν μια λεπταίσθητη και αδιόρατη μορφή.
Μπορούμε να τους δούμε φυσικά ή να τους νιώσουμε διαισθητικά. Αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο της ψυχικής μας ικανότητας και το πόσο εξασκημένοι είμαστε...