A33 Community

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Επιδόρπια Φρούτων => Μήνυμα ξεκίνησε από: pixie στις Μαΐου 09, 2010, 06:46:29 μμ

Τίτλος: Τάρτα με κρέμα Σοκολάτας και Βατόμουρα
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 09, 2010, 06:46:29 μμ
(http://www.a33.gr/files/images/6331/tarta_vatomourou.jpg)





Υλικά

Για τη βάση μπισκότου
 
225 γρ. μπισκότου θρυμματισμένο σε κομμάτια
85 γρ. βούτυρο λειωμένο


Για το γέμισμα

1/3 κούπας σάλτσας βατόμουρου
280 γρ. γλυκιάς ή πικρής σοκολάτας σε κομμάτια
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα βατόμουρου

1 κούπα φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
2 κ.σ λευκή ζάχαρη


Για το γαρνίρισμα

Φρέσκα βατόμουρα



Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνος στους 180 βαθμούς. Έχουμε έτοιμο ένα σκεύος για τάρτες διαμέτρου 23 εκ.

Για την βάση μπισκότου

Αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα στο σκεύος για τάρτες και το πιέζουμε με το χέρι να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνει η επιφάνεια καφετιά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν γεμίσουμε την τάρτα.

Για τη γέμιση της τάρτας

Βάζουμε τα βατόμουρα (τα οποία έχουμε ξεπαγώσει) μέσα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Τα περνάμε από σήτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη και δοκιμάζουμε τη γεύση. Αν θέλουμε προσθέτουμε ζάχαρη. Τα αφήνουμε στην άκρη και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και αμέσως ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος από πάνω.

Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για πέντε λεπτά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε το 1/3 της κούπας από τον πολτό των βατόμουρων. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μία ολόκληρη νύχτα.

Σερβίρουμε την τάρτα κομμένη σε κομμάτια με φρέσκα βατόμουρα και περιχυμένη με την υπόλοιπη σάλτσα βατόμουρου και σαντιγί.