A33 Community

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Επιδόρπια Φρούτων => Μήνυμα ξεκίνησε από: pixie στις Αυγούστου 08, 2010, 09:31:47 μμ

Τίτλος: Γιαουρτοζελέ Βερίκοκο
Αποστολή από: pixie στις Αυγούστου 08, 2010, 09:31:47 μμ
Συστατικά

2 φακελάκια ζελέ βερίκοκο (1 διπλό κουτί)
4 ποτήρια νερό βραστό
1 μεγάλο κουτί κομπόστα βερίκοκου ή ροδάκινου
500 γρ. γιαούρτι
500 γρ. κρέμα γάλακτος


Οδηγίες

Διαλύουμε τη σκόνη ζελέ στο βραστό νερό και μετά ρίχνουμε το ζουμί από την κομπόστα που έχουμε στραγγίσει καλά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί το ζελέ και αφήνουμε για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σκέτη, χωρίς ζάχαρη, να φουσκώσει σε σαντιγύ. Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε αργά.
Προσθέτουμε το μείγμα του ζελέ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ ή πυρέξ και προσθέτουμε το βερύκοκο ή το ροδάκινο που έχουμε ψιλοκόψει.
Αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να πήξει.