A33 Community

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:02:58 μμ

Τίτλος: Σούπα με Κεφτέδες και Σαφράν
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:02:58 μμ
Σούπα με κεφτέδες και σαφράν

 125 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
125 γρ. κοτόπουλο ψαχνό
125 γρ. ζαμπόν καπνιστό άκοπο
4 κουταλιές της σούπας γαλέτα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο
αλατοπίπερο
λίγες κλωστές σαφράν
½ κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο
6 φλιτζάνια ζωμός κότας
½ κρεμμύδι

Πολτοποιούμε το μοσχαράκι, το κοτόπουλο και το μισό ζαμπόν στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κιμάς. Ανακατεύουμε τα κρέατα αυτά μαζί με τη γαλέτα, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το σαφράν, το χυμό λεμονιού και το αβγό.

Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια μικρά με περίπου 1 ½ εκ. διάμετρο. Σοτάρουμε τα κεφτεδάκια με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Ζεσταίνουμε το ζωμό μαζί με το μισό κρεμμύδι και το υπόλοιπο ζαμπόν. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε τη σούπα για μία ώρα.

Αφαιρούμε το ζαμπόν από τη σούπα και το ψιλοκόβουμε. Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.