ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

This is a discussion for the topic ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στις the board Κόσμος.
*

Αποστολέας Θέμα: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  (Αναγνώστηκε 1340 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

sevenseas

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 2833
 • Like: +1/-0
στις: Αυγούστου 21, 2012, 12:16:04 μμ
Μερος πρώτο ( οι εργασιακες σχέσεις)
Όσοι δεν βλέπουν την  τεράστια αλλαγή που έχει επέλθει στις εργασιακές σχέσεις  ή εθελοτυφλούν ή  έχουν συμφέροντα στην διατήρηση των παλιών σχέσεων , που φθίνουν όλο και περισσότερο.

Η αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης κατά κύριο λόγο , που ήταν ο μεγάλος φορέας της βιομηχανικής επανάστασης έχει ξεκινήσει με προχωρά  ταχύτατο ρυθμό. Μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων κλείνουν Πολυεθνικές βιομηχανίες στην καρδιά  της Ευρώπης απολύουν εργαζόμενους κατά χιλιάδες. Κι ο λόγος? Ούτε βέβαια  τη εργατικό κόστος, ούτε η κρίση σε πρώτες ύλες.

Η νέα τεχνολογία έχει αντικαταστήσει μέγα μέρος του εργατικού δυναμικού, με αυτοματοποιήσεις και τρόπους  ηλεκτρονικής παραγωγής,

Έτσι το βιομηχανικό προλεταριάτο φθίνει σε αριθμό , ανάλογο με την προώθηση της τεχνολογίας

Επί πλέον νέοι θεσμοί εργασίας έχουν έλθει στο προσκήνιο , προς; Ικανοποίηση των καπιταλιστών όπως  . η ανεξάρτητη παροχή υπηρεσιών , η εργασία με μπλοκάκια , όπως συνηθίζουμε να την λέμε κι χει αντικαταστήσει την υπαλληλική σχέση  Οι εργοδότες τρίβουν τα χέρια τους από χαρά γιατί και  οι εργαζόμενοι νοιώθουν ελεύθεροι  καθώς παύει έτσι η εξάρτηση τους κι απελευθερώνονται απ την τήρηση των εργατικών νόμων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Βέβαια  αυτό αποτελεί  αυταπάτη και παγίδα για τους εργαζόμενους, γιατί και δουλεύουν περισσότερο κι αμείβονται λιγότερα, αλλά και ζουν μέσα στην ανασφάλεια, πλέον την επιβάρυνση τους κατά 100 % για τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Άλλος ένας τέτοιος θεσμός , τριπλά των καπιταλιστών στο εργατικό δίκαιο, είναι και η τηλεργασία.

Επί παραγωγή ενός προϊόντας πλέον έχει καταμεριστεί και καταμερίζεται όλο και περισσότερο σε επί μέρους παραγωγούς.

Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί το δίκτυο καταστημάτων  της εταιρείας ΙΚΕΑ .Κάθε κομμάτι  κάθε επίπλου παράγεται από μικρούς παραγωγούς σε τοπικές βιοτεχνίες  και οικοτεχνίες που το παρέχει με ένα χαμηλότατο κόστος.

Έτσι δε απασχολεί εργάτες για την παρασκευή επίπλων

Στ  καταστήματα πωλήσεως της έχει ελάχιστο προσωπικό . Την συναρμολόγηση των επίπλων και την μεταφορά τους, σε περίπτωση που αδυνατεί ο αγοραστής, την έχει αναθέσει σε εταιρεία συναρμολογήσεων και μεταφορική εταιρεία

Έτσι  λοιπόν , η αποβιομηχάνιση  κυρίως του κέντρου , της μητρόπολης του καπιταλισμού αυξάνει ολοένα με ταχύτατο ρυθμό.

ΤΑ απ[αντελάσματα της είναι τραγικά . Η ανεργία κτυπάει κόκκινο , και η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων , λόγω της έλλειψης  εισφορών , τα οδηγεί ε περικοπές συντάξεων  και εφάπαξ.

 

Υπάρχει αντίδραση κα ποια?

Δυστυχώς η αντίδραση  της Αριστεράς είναι υποτονική έως ανείσπρακτη.

Τα κόμματα τα Αριστεράς είτε είναι σε κυβερνήσεις είτε προσδοκούν κάτι  τέτοιο, αδυνατούν να συλλάβουν την επερχόμενη αλλαγή. Κανείς δεν  μιλεί για τα αιτία, αλλά αναμασά τετριμμένα συνθήματα , είτε κάνουν μαγκιές αλλά την κατάλληλη στιγμή κάνουν τις καλούμπες τους σε στυλ

-  δεν καταλάβατε τι εννοούσαμε , Μα και σίγουρα είμαστε υπέρ της Ευρώπης και δεν θέτουμε θέμα αποχώρησης μας

Οι συνδικαλιστές , όπου αποτελούν μια ιδιαίτερη γραφειοκρατική κάστα με ίδια συμφέροντα , αρθρώνει έναν λόγο ,που μπορεί να ήταν πειστικός στα τέλη του προηγούμενου αιώνα , αλλά αγνοεί τις σημερινές αλλαγές κι τα συμφέροντα των εργαζομένων καθ΄ οιονδήποτε τρόπο

Ας  είναι

Τα ίδια η και παρόμοιο ζητήματα αντιμετωπίζει και η γεωργική οικονομία

Η παραγωγή πλέον έχει πέραση στα χέρια πολυεθνικών εταιρειών , που πουλούν στους  αγρότες φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα, μηχανήματα για την συλλογή των καρπών  και διαθέτουν και   δίκτυα για την εμπόρια γεωργικών προϊόντων .

Αποτέλεσμα η γεωργική παραγωγή που κάποτε έδινε ελευθερία στον γεωργό- παραγωγό να τον  έχει κάνει εξαρτημένο από  την νέα τεχνολογία.

 

Ο νέος τρόπος παραγωγής  έχει εξασφαλίσει  και την μεγαλύτερη εξάρτηση των πολιτών . αφού οι νέες μορφής της εργασίας  πλέον χρηματοδοτούνται απ τους εργαζόμενους οι οποίοι ελλείψει κεφαλαίων προστρέχουν για δανεισμό στις τράπεζες.

Ο γεωργός για την αγέρα φυτοφάρμακων , λιπασμάτων υβριδίων και μηχανημάτων

Ο εργαζόμενος με τηλεργασία για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Ο οικετέχνες για αγορά μηχανημάτων

Έτσι  η υπεράξια  πλέον παίρνει έναν ιδιότυπο ΦΠΑ αφού επιβαρύνεται με τα τοκοχρεολύσια , τα οποία βέβαια βαρύνουν τον εργαζόμενο- παραγωγό , προ όφελος των εκμεταλλευτών της παραγωγής  οποίος πλέον  έχει μετακυλήσει την ανάγκη χρηματοδοτήσεως του.

 

 

Ο  Μαρξ είχε προβλέψει τις σημερινές αλλαγής ?

Ο Μαρξ , ήταν επιστήμονας δεν ήταν μάντης κι ο μαρξισμός  αποτελεί το εργαλείο για την ανάλυση της κάθε στιγμής ,

Έτσι λοιπόν ζώντας ακόμη σε μια καπιταλιστικής κοινωνία, η οποία για να επιβιώσει εφευρίσκει συνέχεια νέους τρόπους και με εργαλείο τον Μαρξισμό μπορούμε να δώσουμε τους νέους στόχους του κινήματος

 

 

Στο ερώτημα ποιος έχει τα μέσα παραγωγής, απαντώ ότι πλέον τα μέσα παραγωγής τα έχουν ή μάλλον τα οφείλουν σε τράπεζες οι εργαζόμενοι- παραγωγοί

Αυτοί που παράγουν όπως πάντα είτε στο προηγούμενο καθεστώς είτε στο τωρινό και δεν απολαμβάνουν το προϊόν τους , αλλά το χαίρονται και κερδίζουν ο εκμεταλλευτές της παραγωγής , (έμπυροι μεσάζοντας  και τράπεζες).

Ο  Μαρξ είχε προβλέψει τις σημερινές αλλαγής ?

Ο Μαρξ , ήταν επιστήμονας δεν ήταν μάντης κι ο μαρξισμός  αποτελεί το εργαλείο για την ανάλυση της κάθε στιγμής ,

Έτσι λοιπόν ζώντας ακόμη σε μια καπιταλιστικής κοινωνία, η οποία για να επιβιώσει εφευρίσκει συνέχεια νέους τρόπους και με εργαλείο τον Μαρξισμό μπορούμε να δώσουμε τους νέους στόχους του κινήματος στην νέα αντίφαση που απλά είναι μεταλλαγμένη της κύριας εδώ και χρόνια.

 

Καθήκον  μιας νέας Αριστεράς που δεν είναι βέβαια ένα κόμμα μουσείο, δεν είναι το κλάμα ,η μεμψιμοιρία, και η  κλασσική βλακώδης  φράση – η ζωή α δείξει ,

είναι  να οργανώσει ελεύθερο συνδικαλισμό , μακριά από εξαρτήσεις και ταμπέλες  και να περιλάβει στις τάξεις του τους εργαζόμενους αεραγωγούς , Να αποβάλει την αυταπάτη που τρέφουν  δήθεν ελεύθερη εργασία και να διεκδικήσει την  την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και  χωρίς εκμεταλλευτές, και τραζικές εξαρτήσεις .

Για να απελευθερωθεί επί τέλους η εργασία και α παψει η εκμετάλλευση της


rain

 • phpBB **
 • ***
 • Μηνύματα: 1002
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 01:17:57 πμ
Λύθηκε το πρόβλημα αυτό ρε συ. Δεν θα έχουμε εργασία κανένας, έτσι που πάει, οπότε τέλος και η εκμετάλλευση.
Που να το προβλέψει αυτό ο Μαρξ. :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:


 

μέλη
 • Σύνολο μελών: 7355
 • Latest: realeshop
Stats
 • Σύνολο μηνυμάτων: 360308
 • Σύνολο θεμάτων: 11750
 • Online Today: 216
 • Online Ever: 809
 • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 198
Total: 198