#ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Νο2#

This is a discussion for the topic #ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Νο2# στις the board Θρησκείες.
*

Αποστολέας Θέμα: #ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Νο2#  (Αναγνώστηκε 2048 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

junkie

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3309
 • Like: +0/-0
στις: Οκτωβρίου 03, 2005, 02:21:26 μμ
Από τα βάθη της ανθρώπινης ιστορίας μέχρι σήμερα, χρησιμοποιήθηκαν διάφορες μέθοδοι για να προβλεφθεί το μέλλον.
 Η προσπάθεια πρόγνωσης των μελλοντικών γεγονότων, ισως πηγάζει από μια έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να προγραμματίσει σωστά τη ζωή του. Πολλές από τις προβλέψεις είναι  αποτέλεσμα σύνθεσης λογικών παραγόντων ώστε να θεωρούνται επιστημονικές. Υπάρχουν όμως και προβλέψεις που γίνονται χωρίς λογικούς συνειρμούς και με έντονο το στοιχείο της αυθαιρεσίας οι οποίες κατατάσσονται στη σφαίρα της μεταφυσικής. Είναι γνωστές ως προφητείες. Πυθίες, Σίβυλλες, Φιλόσοφοι, Μάντεις, αστρολόγοι και προφήτες μας στέλνουν από το μακρυνό παρελθόν με τον δικό τους τρόπο μηνύματα τα οποία υποστηρίζουν ότι αφορούν γεγονότα των ημερών μας.
 Κοσμάς ο Αιτωλός,   Ιωάννης ο Θεολόγος,   Ηράκλειτος, Κομφούκιος, Νοστράδαμος, Εντγκαρ Κέυση, Μαλαχίας, Παράκελσος, είναι  ονόματα που μας απασχολούν όταν ζούμε καταστάσεις γενικού ενδιαφέροντος που ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Οι περισσότερες από τις προφητείες ασχολούνται σχεδόν πάντα με εσχατολογικά γεγονότα όπως επεμβάσεις του Θεού, ολοκληρωτικοι πολέμοι, προβλήματα από μετακινήσεις των πόλων της γης, πλημμύρες και κάθε είδους φυσικές καταστροφές. Αν και το στοιχείο της υπερβολής είναι διάχυτο σε όλα αυτά, εντούτοις υπάρχουν πολλές προφητείες που μέρος τους έχει επαληθευτεί. Κλασσικά παραδείγματα η Αποκάλυψη του Ιωάννη και οι αιώνες του Νοστράδαμου, ο οποίος έγραφε κωδικοποιημένες τις προφητείες του για να μην κατηγορηθεί ως αιρετικός από την εκκλησία, ή ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που ασχολήθηκε με τα επερχόμενα γεγονότα στην Βαλκανική και ήταν πολύ συγκεκριμένος.  
 Ολοι σχεδόν οι προφήτες μιλούν για σημαντικά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν μέσα στην πρωτη δεκαετία της χιλιετίας που μόλις ξεκίνησε, ομως δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της πρόληψης που θέλει κάθε χιλιετηρίδα να τελειώνει με καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού. Ας δούμε με ψυχραιμία μέσα από τα κείμενα των κυριότερων προφητειών τι προβλέπεται για την ανθρωπότητα στο εγγύς μέλλον.


junkie

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3309
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 03, 2005, 02:26:20 μμ
Κοσμάς ο Αιτωλός  (1714-1779)

Οι προφητείες του, αφορούν τα πολεμικά γεγονότα των τελευταίων ετών αλλά
και τις εξελίξεις από εδώ και πέρα. Λέει ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για τον Πόλεμο]


junkie

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3309
 • Like: +0/-0
Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 03, 2005, 02:28:02 μμ
Αποκάλυψη  Ιωάννη [/colorΠριν προχωρήσουμε στην περιγραφή των προφητειων του επίσημου βιβλίου της Εκκλησίας, πρέπει να επισημάνουμε ότι για ορισμένους μελετητές τα κείμενα αυτά αποτελούν τη νοηματική μεταφορά των προφητικών συμβόλων που είχε χαράξει ο Απολλώνιος ο Τυανεύς στις γνωστές μπρούτζινες στήλες που μεταφέρθηκαν από τον Μ. Κωνσταντίνο στην Κωνσταντινούπολη και αργότερα εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των σταυροφοριών.
Στο κείμενο υπάρχουν επτά σφραγίδες που είναι και το κλειδί για την ερμηνεία της. Οι τέσσερις πρώτες σφραγίδες περιέχουν γενικά νοήματα και καταστάσεις που αποσχολούν όλους τους ανθρώπους σε οποιαδήποτε ιστορική εποχή κι αν ζουν.
Από την πέμπτη σφραγίδα και μετά οι περιγραφές αφορούν γεγονότα και καταστάσεις που αναφέρονται σε συγκεκριμμένες ιστορικές εποχές. Ακολουθώντας αυτή τη λογική, ισως η έβδομη σφραγίδα αφορά τις μέρες μας. Αυτή η σφραγίδα αποτελείται από επτά σάλπιγγες που με το σάλπισμά τους εκδηλώνονται διάφορα σοβαρά γεγονότα πάνω στη γη. Οι τρείς πρώτες σάλπιγγες έχουν ήδη ηχήσει και αφορούσαν τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την καταστροφή και ρύπανση της φύσης καθώς και την ραδιενεργό έκρηξη στο Τσερνομπίλ που αντιπροσωπεύεται από την τρίτη σάλπιγγα.
  Διαβάζουμε στο κεφάλαιο Η' της αποκάλυψης για την περίπτωση αυτού του πυρηνικού ατυχήματος]


junkie

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3309
 • Like: +0/-0
Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 03, 2005, 02:33:48 μμ
Ηράκλειτος (535-475 π.Χ.)

Ο Ελληνας φιλόσοφος από την Εφεσο από τον 5 αιώνα π.χ. είχε διατυπώσει  την άποψη ότι ο σημερινός πολιτισμός θα περάσει από μία κρίσιμη καμπή 10.800 χρόνια μετά την καταστροφή του προηγούμενου πολιτισμού που έσβησε με τον καταποντισμό της Ατλαντίδας. Αν οι ισχυρισμοί του Ηράκλειτου είναι σωστοί, ακολουθώντας τις υποδείξεις του καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το χρονικό σημείο καμπής για τον πολιτισμό μας είναι περίπου το έτος 2000 μ.Χ. κατά το οποίο θα πρέπει να αναμένουμε εκδηλώσεις έντονων γεωλογικών φαινομένων ή άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων. Ας σημειωθεί ότι και ο ίδιος
ο Πλάτων πίστευε ότι ο κόσμος καταστρέφεται περιοδικά είτε από κατακλυσμό είτε από φωτιά.
[/b]


junkie

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3309
 • Like: +0/-0
Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 03, 2005, 02:37:53 μμ
Κομφούκιος   (551-479)


Ο Κινέζος φιλόσοφος άφησε και έναν πάπυρο που είναι ελάχιστα γνωστός και περιέχει ένα πολύπλοκο σύστημα πρόβλεψης του μέλλοντος. Για τη χρονική περίοδο κοντά στο 2000 μ.Χ. προβλέπει πως μεταξύ των ανθρώπων της δύσης και της ανατολής θα διεξαχθεί ένας γενικός πόλεμος στον οποίο θα χρησιμοποιηθεί ένα τρομακτικό όπλο που θα ανατρέπει τους νόμους της φύσης. Για τρεις μέρες τον Απρίλιο ο ήλιος θα χάσει το φως του ρίχνοντας τον Κόσμο στο σκοτάδι. Μέσα σε αυτό το μυστηριώδες σκοτάδι παράξενα πνεύματα θα περιφέρονται σπέρνοντας το κακό. Διαπεραστικές κραυγές τρόμου θα σκίζουν τον αέρα και πολλοί θα παρακαλούν να πεθάνουν. Τον Ιούλιο η μητέρα όλων των ηλιακών σπινθήρων θα κατακαύσει τη γη και όλες οι νέες μηχανές του ανθρώπου θα σταματήσουν.
Αν οι φράσεις αυτές του Κινέζου φιλόσοφου έχουν αλληγορικό χαρακτήρα, αποτελούν προειδοποίηση για την σκληρή πραγματικότητα ενός σύγχρονου πολέμου και των συνεπειών του.


junkie

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3309
 • Like: +0/-0
Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 03, 2005, 02:40:42 μμ
Νοστράδαμος


Εγραψε τις προφητείες του το 1568 και  τις κωδικοποιούσε ετσι, ωστε ειναι δύσκολο να τις ερμηνεύσουμε. Θα χρειαζόταν εκατοντάδες σελίδες για να τις περιγράψουμε, ενω για πολλούς καποιες έχουν ήδη επαληθευτεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νοστράδαμος ήταν γνώστης πολλών αρχαιοελληνικών προφητικών κειμένων καθώς και των προφητικών στηλών που υπήρχαν στον ιππόδρομο της Κωνσαντινούπολης, οι οποίες είχαν μεταφερθεί προηγουμένως όπως γράφει ο Ροβέρτος του Clari στη Γαλλία από τους σταυροφόρους. Αξίζει όμως να αναφερθεί το εκπληκτικό τετράστιχο ΙΧ -25 που αφορά τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία,που είχε δημοσιευτει ερμηνευμένο σε ανύποπτη στιγμή σε γνωστό περιοδικό]


junkie

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3309
 • Like: +0/-0
Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 03, 2005, 02:41:58 μμ
Μαλαχίας

Ο καθολικός άγιος, έζησε τον 12ο αιώνα μ.Χ. και έγραψε προφητείες που αναφέρονται στους μελλοντικούς Πάπες της καθολικής εκκλησίας. Ο Αγιος Μαλαχίας έγραφε κρυπτογραφικά τις προφητείες του δίνοντας για κάθε μελλοντικό Πάπα και μία αινιγματική φράση. Το σημαντικό σε αυτές τις προφητείες είναι ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μαλαχία μετά τον  Πάππα Ιωάννη Παύλο απομένουν μόνο δύο Πάπες. Ο ένας αναφέρεται με την κρυπτογραφική φράση για τη δόξα της ελιάς που υπονοεί ότι στην εποχή του ο Ελληνισμός ή η Ορθοδοξία μετά από κάποια περιπέτεια θα σταθεί εκεί που του αξίζει. Η προφητεία για τον τελευταίο Πάπα τον Πέτρο τον Ρωμαίο αποκαλύπτει ότι φοβερές δοκιμασίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα την κατάργηση του Παπικού θρόνου.


junkie

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3309
 • Like: +0/-0
Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 03, 2005, 02:43:52 μμ
Εντγκαρ Κέυση

Ηταν σχεδόν αγράμματος αλλά κατά τη διάρκεια υπνώσεων είχε το χάρισμα να ανακαλύπτει θεραπευτικές μεθόδους που ξάφνιαζαν τους επιστήμονες και να κάνει προβλέψεις που πολλές από αυτές έχουν επαληθευτεί. Ο Κέυση προβλέπει ότι γύρω στο 2000 ή 2001 θα υπάρξουν προβλήματα με τη μετατόπιση των πόλων της γης και μία νέα εποχή θα αρχίσει για ολόκληρο τον κόσμο. Πρόδρομο σημάδι αυτών των προβλημάτων θα είναι συχνοί σεισμοί στη Μεσόγειο και η ενεργοποίηση του ηφαστείου της Αίτνας. Ισχυρίζεται επίσης ότι τον Ιανουάριο του 2000 μία κοσμική καταιγίδα θα κτυπήσει τη γη και άνεμοι μεγάλης έντασης θα δημιουργήσουν προβλήματα και εναλλακτικές θερμοκρασίες από κρύο σε ζέστη. Ηδη άνεμοι μεγάλης έντασης έπληξαν την Ευρώπη και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε την αστρολογική άποψη που εντοπίζει δύο χαρακτηριστικά σημάδια στον ουρανό για τη διετία 1999-2000. Το ένα αφορούσε το καλοκαίρι του 1999 όπου αρκετοί πλανήτες σχημάτισαν έναν σταυρό και το δεύτερο η άνοιξη του 2000 όπου πολλοί πλανήτες συναθροίζονται στο ζώδιο του Ταύρου σχηματίζοντας από εκεί αρνητική γωνία με τον πλανήτηουρανό. Ολα αυτά είναι δείκτες μεγάλης έντασης που θα δημιουργηθεί πάνω στη γη. Συνοψίζοντας και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα αναφέρουν οι περισσότερες προφητείες καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αναμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια κάποια έντονα γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα πάνω στη γη που θα προηγηθούν ενός πολέμου που θα επακολουθήσει και ο οποίος άν επαληθευτούν οι προφητείες θα έχει σαν πεδίο διεξαγωγής των μαχών του την περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη  


Παράκελσος


Γερμανός Γιατρός που γεννήθηκε το 1493 και άφησε τις προφητείες του σε 32 εικόνες με μικρά επεξηγηματικά κείμενα που καλύπτουν την περίοδο μέχρι το 2340. Για την περίοδο 1992 έως 2016 μας παρουσιάζει την εικόνα ενός ερημίτη με την διευκρίνιση ότι ο άνθρωπος θα πέσει από το επίπεδο της σοφίας σε πολύ χαμηλές σφαίρες χρησιμοποιώντας καταστροφικά την τεχνολογία με αποτέλεσμα να γίνει ο ίδιος υπεύθυνος για τη δυστυχία και την ερήμωση που θα επέλθει στη γη.


 

μέλη
 • Σύνολο μελών: 7355
 • Latest: realeshop
Stats
 • Σύνολο μηνυμάτων: 360308
 • Σύνολο θεμάτων: 11750
 • Online Today: 327
 • Online Ever: 809
 • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 146
Total: 146