Υλικά.Ένα καρπούζι 6 κιλά περίπου
.Ζάχαρη 2 κιλά
.Λεμόντοζο (ξινό) 2 κουτάλια της σούπας
.½ φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
.Λίγα φύλα σμύρνο (αρμπαρόριζα)
Οδηγίες-Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες , αφαιρούμαι το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες.
-Στη συνέχεια τρίβουμε στον τριφτή τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα
-Ωσότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό.
-Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το σκεπάζει) για ½ της ώρας.
-Αφού το βγάλουμε και το στραγκίζουμε ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε.
-Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
-Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι και ανακατεύουμε ωσότου δέσει το γλυκό.
-Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.
-Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2 -3 φύλλα αρμπαρόριζα , αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.