Σοκολάτα
Υλικά1 ½ ποτήρι νερό
1 κομμάτι κανέλα
2 καρφιά γαρίφαλο
1/4 κομμάτι μοσχοκάρυδο
2 μπαλάκια πιπέρι μαύρο.
1 σοκολάτα σε κομμάτια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
ΕκτέλεσηΣε κατσαρόλα βράζουμε 1 ½ ποτήρι νερό που μέσα έχουμε βάλει 1 κομμάτι κανέλα, 2 καρφιά γαρίφαλο, 1/4 κομμάτι μοσχοκάρυδο και 2 μπαλάκια πιπέρι μαύρο.
Μόλις βράσει κατεβάζουμε και σουρώνουμε. Το νερό αυτό το ξαναβάζουμε στην φωτιά και όταν βράσει πάλι ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε συνέχεια.
Όταν λιώσει ή σοκολάτα ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη σιγά σιγά και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω κανέλα σκόνη (προαιρετικά). Σερβίρεται ζεστό.