A33 Community

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Μαΐου 13, 2006, 07:15:07 μμ

Τίτλος: Μελιτζανομπουκίτσες με μορταδέλα Negroni
Αποστολή από: Ntama στις Μαΐου 13, 2006, 07:15:07 μμ
Μελιτζανομπουκίτσες με μορταδέλα Negroni          
 

 2 μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες και λεπτοκομμένες κατά    μήκος
 αλάτι
 αλεύρι
 1/4 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
 1 φλιτζάνι τυρί ρικόττα
 3/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένο πεκορίνο
 1 αυγό
 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 8 ψιλοκομμένες φέτες μορταδέλα negroni
 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
 1/4 φλιτζανιού μικρά κομματάκια μοτσαρέλα

 
Τοποθετείτε τις φέτες μελιτζάνας στο σουρωτήρι, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά. Σφουγγίζετε και τις αλευρώνετε.
Σε ένα τηγάνι προθερμαίνετε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις μελιτζάνες. Τις τηγανίζετε και απο τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσίσουν. Στη συνέχεια τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 350 βαθμούς.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη ρικόττα, το μισό φλιτζάνι πεκορίνο, το αυγό και το θυμάρι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τις μελιτζάνες σε μία ίσια επιφάνεια κουζίνας και σε κάθε φέτα προσθέτετε από μία φέτα μορταδέλα. Από πάνω προσθέτετε απο μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα με τη ρικόττα και τα τυλίγετε σε ρολά.
Περιχύνετε το ταψάκι με μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας και από πάνω τοποθετείτε τα ρολά μελιτζάνας. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας καθώς και με τα μικρά κομματάκια μοτσαρέλα και το υπόλοιπο μείγμα πεκορίνο.
Το βάζετε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς, για 15 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καλή σας όρεξη!