A33 Community

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σιροπιαστά - Παραδοσιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:01:35 μμ

Τίτλος: Ραβανί
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:01:35 μμ
Ραβανί
 
Υλικά για την γέμιση
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλιτζάνι ΦΑΡΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
ξύσμα ενός λεμονιού
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα
(από τα αμύγδαλα κρατάτε 1 χούφτα για το πασπάλισμα)  Υλικά για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 μασούρι κανέλα
1 κουταλιά της σούπας  λεμόνι
   


Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη λεκάνη δουλεύετε με μία σπάτουλα το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτετε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το σιμιγδάλι, τη φαρίνα και τα αμύγδαλα. ανακατεύετε όλα τα υλικά πολύ καλά, έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνετε το μείγμα, το πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα, το σκεπάζετε με λαδόκολλα και το ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (180C) για 45 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει λίγο  και περιχύνετε με σιρόπι.
Για να φτιάξετε το σιρόπι, βάζετε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα να βράσουν για 10 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι. Στο τέλος ρίχνετε το λεμόνι για να μην ζαχαριάσει).