A33 Community

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Επιδόρπια Φρούτων => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 25, 2005, 12:34:13 πμ

Τίτλος: Τάρτες με καραμελωμένα πορτοκάλια & χουρμάδες
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 25, 2005, 12:34:13 πμ
Τάρτες με καραμελωμένα πορτοκάλια & χουρμάδες

 
1 φύλλο φρέσκιας ζύμης feuilletée (σφολιάτας)
4 μικρά πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια (χωρίς τις μεμβράνες)
125 γρ. ζάχαρη

Για τη γέμιση
55 γρ. βούτυρο
30 γρ. σκουρόχρωμη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι έτοιμο (maple syrup)
15-16 χουρμάδες
75 γρ. καρύδια

Απλώνουμε την έτοιμη φρέσκια σφολιάτα και κόβουμε με κουπ πατ 4 στρογγυλές βάσεις διαμέτρου 13 εκ. Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι. Από τα περισσεύματα της σφολιάτας κόβουμε στενά, κυκλικά κομμάτια πλάτους 1,5 εκ. και τα κολλάμε στην περιφέρεια των βάσεων για να πάρουν ύψος με το ψήσιμο. Ψήνουμε τις βάσεις άδειες για 15 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με 3 κουταλιές της σούπας νερό και ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια. Τα καραμελώνουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο με τη σκουρόχρωμη ζάχαρη και το σιρόπι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τους χουρμάδες και τα καρύδια και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μείγμα στις τάρτες και ψήνετε 15-18 λεπτά, μέχρι η ζύμη να πάρει χρώμα. Γαρνίρετε με καραμελωμένα πορτοκάλια.