A33 Community

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σιροπιαστά - Παραδοσιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 13, 2005, 11:49:36 μμ

Τίτλος: Μελομακάρονα Πολίτικα
Αποστολή από: Ntama στις Ιουλίου 13, 2005, 11:49:36 μμ
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ  



2 φλιτζάνια βούτυρο φαγητού
1 βανίλια
1 κουταλάκι ξύσμα λενονιού
6 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι νερό
5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ


Γέμιση

2 φλιτζάνια καρύδια χοντραλεσμένα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι γαρίφαλο
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού


Σιρόπι

3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2-3 κομμάτια από τη φλούδα του λεμονιού

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη βανίλια και το ξύσμα, μέχρι ν' ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το νερό και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατώνουμε ελαφρά, χωρίς να ζυμώσουμε πολύ το μίγμα, για να μην γίνουν σκληρά τα μελομακάρονα.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα πλάθουμε μπαλάκια και ανοίγουμε μικρά φύλλα. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμισης στο καθένα και σηκώνουμε τα δύο αντικριστά πλαϊνά για να δώσουμε το οβάλ σχήμα του μελομακάρονου. Κολλάμε τις άκρες μεταξύ τους και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω.
Τσιμπάμε τα μελομακάρονα από πάνω με πιρούνι ή με ειδικό τσιμπιδάκι για μελομακάρονα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τις φλούδες. Βουτάμε λίγα λίγα τα μελομακάρονα στο σιρόπι και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό, ώσπου να μελώσουμε όλα τα μελομακάρονα.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και όταν κρυώσουν τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη ή τα κλείνουμε σε πλαστικό σκεύος. Διατηρούνται ένα μήνα εκτός ψυγείου, αλλά είναι καλύτερα αν τα τοποθετήσουμε μακριά από εστίες θερμότητας.



ΠΡΟΤΑΣΗ:
Μπορούμε να σχηματίσουμε μικρότερα μπαλάκια με τη ζύμη και να φτιάξουμε μελομακάρονα μουκίτσες. Θα γίνουν περίπου 60 κομμάτια.