A33 Community

Ειδικά => Θρησκείες => Μήνυμα ξεκίνησε από: pixie στις Μαΐου 21, 2010, 12:40:40 πμ

Τίτλος: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 21, 2010, 12:40:40 πμ
Τι είναι πιο θλιβερό από οποιοδήποτε ελάττωμα? Η ενεργός συμπόνοια όλων των αποτυχημένων και των αδύναμων: Ο Χριστιανισμός! Ο Χριστιανισμός ήταν η μεγαλύτερη συμφορά της ανθρωπότητας ως τώρα.


Καταδικάζω τον Χριστιανισμό. Εγείρω εναντίον του Χριστιανισμού τη δριμύτερη κατηγορία που δέχτηκε ποτέ. Είναι για μένα το πιο μεγάλο κακό, η πιο μεγάλη διαφθορά που μπορεί να διανοηθεί το ανθρώπινο μυαλό. Ήθελε να είναι η πιο μεγάλη διαφθορά που μπορεί να φανταστεί κανείς. Η χριστιανική εκκλησία δεν άφησε τίποτε άθικτο με τη διαφθορά της· μετάτρεψε κάθε αξία σε μη αξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, κάθε ακεραιότητα σε ποταπότητα της ψυχής.

Ας τολμήσει κανείς να μου μιλήσει για τα «ανθρωπιστικά» της αγαθά! Η εξάλειψη μιας συμφοράς ήταν αντίθετη προς τη βαθιά χρησιμοθηρία της· ζούσε από τη συμφορά, δημιουργούσε τη συμφορά για να διαιωνίσει τον εαυτό της... Το σαράκι της αμαρτίας, για παράδειγμα· αυτήν την συμφορά έδωσε πρώτα πρώτα η εκκλησία στην ανθρωπότητα! Η «ισότητα ψυχών μπροστά στον Θεό», αυτή η ψευτιά, αυτό το πρόσχημα για το μίσος όλων των αποβρασμάτων, αυτή η εκρηκτική ύλη μιας έννοιας που κατάληξε να γίνει επανάσταση, σύγχρονη ιδέα, και η αρχή της παρακμής ολόκληρης της τάξης της κοινωνίας, είναι χριστιανικός δυναμίτης...

Τα «ανθρωπιστικά» αγαθά του Χριστιανισμού! Να δημιουργείς μεσ’ από την «humanitas» - την ιδιότητα να είσαι άνθρωπος - μια αυτοαντίφαση, μια τέχνη αυτοβεβήλωσης, μια θέληση για ψέματα με οποιοδήποτε τίμημα, μια αποστροφή, μια περιφρόνηση για όλα τα καλά και τίμια ένστικτα!

Αυτά είναι μερικά από τα αγαθά του Χριστιανισμού! Ο παρασιτισμός, η μοναδική πρακτική της Εκκλησίας, που ρουφάει, με το ιδανικό της αναιμικότητας, της «αγιότητας», όλο το αίμα, όλη την αγάπη, όλη την ελπίδα για ζωή· το επέκεινα, ως θέληση για άρνηση κάθε πραγματικότητας· ο σταυρός, ως αναγνωριστικό σημάδι για την πιο υποχθόνια συνωμοσία που υπήρξε ποτέ εναντίον της υγείας, της ομορφιάς, ο,τιδήποτε καλοφτιαγμένου, εναντίον του θάρρους, του πνεύματος, της καλοσύνης της ψυχής, εναντίον της ίδιας της ζωής...


Από τον ''Αντίχριστο'' του Νίτσε
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: KostasD33 στις Μαΐου 21, 2010, 02:08:41 πμ
[quote user="pixie" post="337542"]Τι είναι πιο θλιβερό από οποιοδήποτε ελάττωμα? Η ενεργός συμπόνοια όλων των αποτυχημένων και των αδύναμων: ....
....[/quote]

Άλλη μια λαλακία του Νίτσε........
Έχω την εντύπωση ότι μετά την σύφιλη που άρπαξε θα του έμειναν πολλά κουσούρια για αυτό και μερικά έργα του Νίτσε τα είχε ο Χίτλερ σαν σημεία αναφοράς (φιλοσοφικό υπόβαθρο) στην δική του παρανόηση.........

Μεγάλο μυαλό δεν λέω ο Νίτσε.. έγραψε και πολλές αλήθειες… αλλά έχει αμολίσει και απίθανες μπαρούφες.
Αυτή η συγκεκριμένη φράση είναι άλλη μια
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: black_velvet στις Μαΐου 21, 2010, 04:41:14 μμ
[quote user="KostasD33" post="337553"][quote user="pixie" post="337542"]Τι είναι πιο θλιβερό από οποιοδήποτε ελάττωμα? Η ενεργός συμπόνοια όλων των αποτυχημένων και των αδύναμων: ....
....[/quote]

Άλλη μια λαλακία του Νίτσε........
Έχω την εντύπωση ότι μετά την σύφιλη που άρπαξε θα του έμειναν πολλά κουσούρια για αυτό και μερικά έργα του Νίτσε τα είχε ο Χίτλερ σαν σημεία αναφοράς (φιλοσοφικό υπόβαθρο) στην δική του παρανόηση.........

Μεγάλο μυαλό δεν λέω ο Νίτσε.. έγραψε και πολλές αλήθειες… αλλά έχει αμολίσει και απίθανες μπαρούφες.
Αυτή η συγκεκριμένη φράση είναι άλλη μια[/quote]

 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Πες τα βρε παγωτάκι!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 21, 2010, 06:08:50 μμ
Όπως και νάχει όμως, ο Νίτσε είναι πολύ μεγάλη μορφή και πολύ δυνατό μυαλό - όπως κι ο Κώστας είπε - ώστε να απαξιώνεται με γέλια, ελαφρά τη καρδία, από εμάς τους κοινούς θνητούς...  :cool:   :sad:  

Οι πραγματείες του στην Γενεαλογία της Ηθικής, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικές και αναντικατάστατες. Αλλά το θέμα μας εδώ δεν είναι προφανώς ο Νίτσε, γιαυτό σταματώ.


Το θέμα λοιπόν το άνοιξα, επηρεασμένη ή μάλλον σοκαρισμένη, βλέποντας πρόσφατα μια ταινία μικρού μήκους, τον Αντίχριστο του Λαρς Φον Τρίερ!

Φρίκη! Μια τρομακτική σε σκηνές και τελείως διεστραμμένη ταινία! Μετά βίας την άντεξα ως το τέλος... Κι αφού προβληματίστηκα πάρα πολύ, κάποια στιγμή κατάλαβα ότι τα πράγματα στην ιστορία του Αντίχριστου πήγαιναν απλά ανάποδα! Η εποχή μας είχε φτάσει σε τέτοια παρακμή και ισοπέδωση, ο πολιτισμός μας σε τέτοια έσχατα όρια, που οι άνθρωποι ξαναγυρίζουν πίσω στην βίαια άγρια φύση τους μη μπορώντας να ελέγξουν τα ένστικτά τους.

Έτσι κάθε ανθρώπινη ταυτότητα, κάθε πολιτισμένη εικόνα χάνεται, κι αυτή η σταδιακά ανάποδη πορεία των πραγμάτων στο σημείο Μηδέν, είναι τελικά ο ερχομός του Αντίχριστου...

Και κάπου εκεί διαφαίνεται η ελπίδα ότι ίσως πια, έξω από τους ρόλους και την κοινωνική του ταυτότητα, ο άνθρωπος αρχίσει να αναζητά την πραγματική ουσία του, τον βαθύτερο εαυτό του!
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: rain στις Μαΐου 22, 2010, 02:50:57 πμ
ρε συ μη βλέπεις έργα που σε σοκάρουν γιατί μετά μας αγχώνεις.
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 22, 2010, 10:18:53 πμ
rain, rain!
:mrblue:  :mricy:

Η αλήθεια είναι πως, κατά καιρούς, γίνονται πολλλές συζητήσεις περί του ερχομού του αντίχριστου και μάλιστα οι ''προφήτες'' αυτοί κάνουν και αναφορές στο χρονικό διάστημα που θα εμφανιστεί...

Λένε πως οι απαντήσεις βρίσκονται στην Αγία Γραφή, όπως στην Αποκάλυψη του Ιωάννη:

''Παιδία, εσχάτη ώρα εστί, και καθώς ηκούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν· όθεν γινώσκομεν ότι εσχάτη ώρα εστίν'' (Α Ιω. β , 18).

Τελευταία κι ένας μοναχός ο Μάξιμος, γνωστός και μη εξαιρετέος από τις εκπομπές του στις τηλεοράσεις - άλλος πεφωτισμένος κι αυτός  :mryellow:  - λέει πως ο αντίχριστος γεννήθηκε το 1983 και θα εμφανιστεί το 2013! :roll:


[youtube]m8GICSM0GoM[/youtube]
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: Brasidas στις Μαΐου 23, 2010, 02:03:06 πμ
HLTHEN , EIDEN KAI APHLTHEN.
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 26, 2010, 12:29:46 πμ
Ο Νίκος Καζαντζάκης μιλάει επηρεασμένος πολύ βαθιά από τον Αντίχριστο του Νίτσε...


Ετούτη στάθηκε μια από τις πιο αποφασιστικές στιγμές της ζωής μου. Εδώ, στη Βιβλιοθήκη της Άγιας Γενεβιέβης, με τη μεσολάβηση μιας άγνωστης φοιτήτριας, μου 'χε στήσει καρτέρι η μοίρα μου. Εδώ με περίμενε, φλογερός, αιματωμένος, μεγάλος πολεμιστής, ο Αντίχριστος. Στην αρχή με κατατρόμαξε. Τίποτα δεν του 'λειπε: αναίδεια κι αλαζονεία, μυαλό απροσκύνητο, λύσσα καταστροφής, σαρκασμός, κυνισμός, ανόσιο γέλιο, όλα τα νύχια, τα δόντια και τα φτερά του Εωσφόρου. Μα με είχε συνεπάρει η ορμή του κι η περηφάνια, με είχε μεθύσει ο κίντυνος και βυθίζουμουν μέσα στο έργο του με λαχτάρα και τρόμο, σα να 'μπαινα σε βουερή ζούγκλα, γεμάτη πεινασμένα θεριά και ζαλιστικά σερνικολούλουδα.

Βιάζουμουν να τελειώσουν τα μαθήματα στη Σορβόννη, να βραδιάσει, να γυρίσω σπίτι, να 'ρθει η σπιτονοικοκυρά να ανάψει το τζάκι και ν' ανοίξω τα βιβλία του -πυργώνουνταν όλα απάνω στο τραπέζι μου- και να αρχίζω μαζί του το πάλεμα. Σιγά σιγά είχα συνηθίσει τη φωνή του, την κομμένη ανάσα του, τις κραυγές του πόνου του. Δεν ήξερα, τώρα το μάθαινα, πως κι ο Αντίχριστος αγωνίζεται κι υποφέρει όπως κι ο Χριστός και πως κάποτε, στις στιγμές του πόνου τους, τα πρόσωπά τους μοιάζουν.

Ανόσιες μου φάνταζαν βλαστήμιες τα κηρύγματά του, κι ο Υπεράνθρωπός του δολοφόνος του Θεού. Κι όμως μια μυστική γοητεία είχε ο αντάρτης ετούτος, μαυλιστικό ξόρκι τα λόγια του, που ζάλιζε και μεθούσε κι έκανε την καρδιά σου να χορεύει. Αλήθεια, ένας χορός διονυσιακός ο στοχασμός του, ένας όρθιος παιάνας που υψώνεται θριαμβευτικά στην πιο ανέλπιδη στιγμή της ανθρώπινης κι υπερανθρώπινης τραγωδίας. Καμάρωνα, χωρίς να το θέλω, τη θλίψη του, την παλικαριά του και την αγνότητα και τις στάλες τα αίματα που περιράντιζαν το μέτωπό του, σαν να φορούσε και τούτος, ο Αντίχριστος, αγκάθινο στεφάνι.

Σιγά σιγά, χωρίς να το 'χω διόλου συνειδητά στο νου μου, οι δυο μορφές, Χριστός κι Αντίχριστος, έσμιγαν. Δεν ήταν λοιπόν ετούτοι οι δυο, προαιώνιοι οχτροί, δεν είναι ο Εωσφόρος αντίμαχος του Θεού, μπορεί ποτέ το Κακό να μπει στην υπηρεσία του Καλού και να συνεργαστεί μαζί του;

Με τον καιρό όσο μελετούσα το έργου του αντίθεου προφήτη, ανέβαινα από σκαλί σε σκαλί σε μια μυστική παράτολμη ενότητα. Το Καλό και το Κακό, έλεγα, είναι οχτροί, να το πρώτο σκαλοπάτι της μύησης. Το Καλό και το Κακό είναι συνεργάτες, αυτό είναι το δεύτερο, το πιο αψηλό σκαλοπάτι της μύησης. Το Καλό και το Κακό είναι ένα! Αυτό 'ναι το πιο αψηλό, όπου ως τώρα μπόρεσα να φτάσω σκαλοπάτι.


Κι άξαφνα η Εκκλησία του Χριστού, όπως την κατάντησαν οι ρασοφόροι, μου φάνταξε μια μάντρα, όπου μερόνυχτα βελάζουν, ακουμπώντας το ένα στο άλλο, χιλιάδες πρόβατα κυριεμένα από πανικό κι απλώνουν το λαιμό κι αγλείφουν το χέρι και το μαχαίρι που τα σφάζει. Κι άλλα τρέμουν γιατί φοβούνται πως θα σουβλίζουνται αιώνια στις φλόγες, κι άλλα βιάζουνται να σφαχτούν για να βόσκουν στους αιώνες των αιώνων σε αθάνατο ανοιξιάτικο χορτάρι...
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: larus audouinii στις Μαΐου 26, 2010, 12:49:43 πμ
Και αν δεν κάνω λάθος ο Νίτσε στα τελευταία χρόνια της ζωής του δεν υπήρξε άθεος
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 26, 2010, 01:25:13 πμ
Στελλίτσα, ο Νίτσε, όπως και ο Καζαντζάκης που διαβάσαμε παραπάνω, δεν μπήκε ποτέ στη λογική των ιερέων και της εκκλησίας όπως είναι δομημένα ακόμα και σήμερα με την έννοια του συστήματος.

Θεωρούσε ένα είδος προπαγάνδας κάθε θρησκεία και τους απολογητές της! Κυρίως αμφισβητούσε τα πάντα γύρω από τον Χριστιανισμό αλλά δεν ήταν και ο μοναδικός από τους φιλοσόφους της εποχής που αμφέβαλε για το κύρος του.
Αυτό ήταν που τον απωθούσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν στοχάστηκε βαθύτατα για την ύπαρξη του Θεού.

Κι επειδή αναφέρθηκες στο τέλος της ζωής του, μετά τα 45 του ήταν άρρωστος με διανοητική διαταραχή - τον είχε χτυπήσει άσχημα και το άλογο μιας άμαξας - και είχε μόνο μικρές αναλαμπές και ελάχιστη συνείδηση.
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: larus audouinii στις Μαΐου 26, 2010, 11:29:12 πμ
Για να μην παρεξηγηθώ, αναφερόμουν στην χαρακτηριστική μεταστροφή της ουσίας από ένα σημείο και μετά στο συγγραφικό του έργο μετά το αδιέξοδο που είχε βρεθεί
Για κάποιον όπως ο άθεος αρχικά Νίτσε που στην εποχή του φιλοσοφικά και επηρεάστηκε αλλά κυρίως και επηρέασε ως οδηγός πολλά κινήματα και ήταν ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος του θανάτου του Θεού (Υπεράνθρωπος πχ)  Για μένα εκεί είναι η ουσία
Στα υπόλοιπα φυσικά και συμφωνούμε Καλημέρα  :grin:
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: larus audouinii στις Μαΐου 26, 2010, 11:41:17 πμ
[align=center][googlevideo]-184240591461103528#][/googlevideo][/align]
Η ταινία του bbc Human all Too Human, για τον Nietzsche και την ενότητα εδω. Αξίζει να το δείτε...δυστυχώς είναι στα αγγλικά
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: κώστας στις Μαΐου 26, 2010, 02:29:18 μμ
Στελλίτσα, το καλό και το κακό είναι ένα.
Ο θεός είναι και αντίχριστος.
Ο αντίχριστος είναι και χριστός.
Ο χριστός είναι σκατά.
Τα σκατά είναι τροφή.
Η τροφή είναι ποτό. [το σώμα και αίμα]
Όλοι είμαστε ένα. Ένα γιγάντιο κουκούλι
που εξυφαίνει μυστηριώδης αράχνη.

Αδιάβαστη. Αύριο με τον κηδεμόνα σου.
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: larus audouinii στις Μαΐου 26, 2010, 05:02:03 μμ
Παλιόπαιδα και οι δυο αποπάνω  :twisted:  :grin:

Πήρα σήμερα και αυτό το κείμενο με mail, και δεν θα το αντέγραφα εδώ, το κάνω για την απλότητα και καθαρότητά του


Σκέφτομαι...
Πολλές φορές στις ατυχίες της ζωής μου ρώτησα τον Θεό: ΓΙΑΤΙ?
Νομίζω πως πήρα ένα μέρος της απάντησης μου....

Μια ψυχή ενός ανθρώπου μίλαγε με τον Θεό και ο Θεός του έδειχνε μεσα στην έρημο έναν δρόμο που είχαν φτιάξει δύο ζευγάρια απο χναρια.

Ρωτάει ο άνθρωπος τον Θεό: -Τι είναι αυτό που βλέπω;
Κι εκείνος του λέει: -Αυτή είναι η πορεία της ζωής σου απο τότε που γεννήθηκες μεχρι σήμερα.
Ανθρωπος: -Αφού αυτή είναι η πορεία της ζωής μου, γιατί υπάρχουν δύο ζευγαρια χνάρια;
Θεός: -Το ένα είσαι εσύ που προχωράς και φτιάχνεις την ζωή σου και το αλλο δίπλα σου είμαι εγώ που σε κρατάω απο το χέρι.
Ανθρωπος: -Ωραία, αλλα σε κάποια σημεία υπάρχει μόνο ένα ζευγάρι χνάρια.
Θεός: -Σε αυτά τα σημεία του δρόμου ειναι οι στεναχώριες και οι δυσκολίες της ζωής σου.
...
...
Ο ανθρωπος πολύ στεναχωρημένος ρωτάει: -Γιατί σε αυτές τις στιγμές που σε χρειαζόμουν με άφησες μόνο μου;;;

...και ο Θεός του απαντάει: -Εκείνες τις στιγμές σε κράταγα στην αγκαλιά μου...
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 26, 2010, 06:01:41 μμ
:mryellow:  :mryellow:  


Ναι, πολύ όμορφο αυτό που μόλις διάβασα και πολύ τρυφερό...

Καμωμένο για αγγέλους και μικρά παιδιά...

Αλλά, Λαράκι [έτσι θα σε λέω, για να μην τσιμπήσει πάλι ο αντίχριστος - όρα κώστας  :smile: ]...

... εκείνο που επιφέρει πολλές διαφωνίες είναι η ταύτιση του Θεού υποχρεωτικά με τον Χριστό!Ή με τον Βούδα!'Η με τον Κρίσνα ή με οποιοδήποτε άλλο υπαρκτό ή φανταστικό πρόσωπο!


Θεός είναι, εξ' ορισμού, αυτό που τίποτα ανώτερό του δεν μπορούμε να συλλάβουμε, έτσι δεν είναι?
Τον 17ο αιώνα, ο Descartes, πατέρας της νεότερης φιλοσοφίας, υποστηρίζει ότι η ψυχή μας είναι εφοδιασμένη με ορισμένες έμφυτες ιδέες ή έννοιες, μιά από τις οποίες είναι και η ιδέα της τελειότητας, η οποία αναφέρεται στο όντως τέλειο ον, το οποίο δεν μπορεί να είναι άλλο παρά ο Θεός, στον οποίο προσδίδει την ύπαρξη της ιδέας της τελειότητας.

Σ' αυτό το σημείο όμως αντιτάχθηκε ο Kant με την εύστοχη παρατήρηση ότι το ρήμα ''είναι'' -  με το οποίο προσδίδονται στο Θεό οι ιδιότητες του αόρατου, του παντοδύναμου, του αθάνατου και της πρωταρχικής αιτίας του κόσμου - προσδιορίζει μεν τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της έννοιας του Θεού, αλλά δεν εξοπλίζει αυτήν την έννοια και με την αναγκαιότητα της παραδοχής της ύπαρξης του Θεού μέσα στην πραγματικότητα!

Θα αναφερθώ και στην άποψή μου κάποια στιγμή, αν αυτό ενδιαφέρει...
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: κώστας στις Μαΐου 26, 2010, 06:21:48 μμ
Στελλίτσα, ρώτησε την κομμώτριά σου
αν γνωρίζει τι σημαίνει η φράση:
δεν εξοπλίζει αυτήν την έννοια και με την αναγκαιότητα της παραδοχής της ύπαρξης του Θεού μέσα στην πραγματικότητα

Αν γνωρίζει, ρώτησέ τη,
πού ακριβώς αντιτάσσεται
ο Kant στον Descartes.

Για το τέλος, πριν στεγνώσει η βαφή,
ρώτησέ τη:
Αν Θεός είναι, εξ' ορισμού, αυτό που τίποτα ανώτερό του δεν μπορούμε να συλλάβουμε
τότε, τον Θεό τον συλλαμβάνει;

Ξεκίνα το διάβασμα Στελλίτσα
...ή το γκουγκλάρισμα.

Εννοείται πως ό,τι γράφω
δεν είναι δικές μου απόψεις.
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: κώστας στις Μαΐου 26, 2010, 06:30:16 μμ
Α και πού 'σαι Στελλάκι.
Εσύ είσαι μικρό παιδί βέβαια
και δεν καταλαβαίνεις απ' αυτά αλλά
πες της κομμώτριας ότι η φιλοσοφία
δεν αναγιγνώσκεται με όρους
πέτυχε η απόχρωση στο μαλλί ή όχι, δηλαδή
η φιλοσοφία δεν οδηγεί σώνει και καλά
σε αποτέλεσμα.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι
η συλλογιστική που οδήγησε στο όποιο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα...
ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης;
Ο δήμιος ή ο εκτελεσθείς;
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 26, 2010, 06:32:31 μμ
Και επίσης καλόν θα ήταν να γίνει μια ερώτηση και σε κομμωτή - κουρέα, τίνι τρόπω αναμειγνύει τις βαφές, ώστε το αποτέλεσμα να εμφανίζει ένα φανταστικά συγκλονιστικό ξανθό μελί με ανταύγειες μελαχροινές...

  ;-)
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: larus audouinii στις Μαΐου 26, 2010, 06:55:33 μμ
χαχαχαχα Δεν πάτε σε ένα κομμωτή μαζί και οι δυο από κοινού, Ιξάκι και Κωστάκη (φου και φου, δε μου αρέσει) και πολύ πολύ σύντομα !!!
Ασε που το χάσαμε το θέμα  :razz:

pixie το καμωμένο για αγγέλους και μικρά παιδιά ας μην υποτιμάται..
Τι θέλω να πω ...Υπάρχει η άποψη που θέτει ως την ανθρώπινη δύναμη υπεράνω όλων, την αντοχή στον πόνο για την δημιουργία, την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων και της προόδου
Υπάρχει όμως και η άποψη της συμπόρευσης με τον Θεό
Είναι απλοϊκό ίσως, ρώτησε όμως και δώσε μια απάντηση στη Μεγαλουργία των θαυμάτων Του καθημερινά
Το κείμενο ήταν μέσα από την ζωή, και από κάποιον που έχει μεγάλη εμπειρία
Να θυμίσω το παράδειγμα του νεαρού κάτω από τα συντρίμια που σώθηκε μετά από 11 μέρες, που δεν έχασε την δύναμη και την ελπίδα του
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 26, 2010, 10:15:01 μμ
Καλόοοο! Ως ανέκδοτο, βέβαια, γιατί η συνεννόησή μου με τον κώστα τραυλίζει και, ως μελαχροινή, φοβάμαι πολύ τη φαντασίωση του ξανθού! :razz:
 

Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε, δίκιο έχεις Λαράκι...
Η φράση ''για αγγέλους και μικρά παιδιά'' εμένα με συγκινεί ιδιαίτερα από τη στιγμή που με ταξιδεύει πίσω στα χρόνια της αθωότητας...

Η ένστασή μου επί του θέματος έχει να κάνει με τα θεολογικά επιχειρήματα, τα αποκαλούμενα βιβλικά. Αυτά που αναφέρουν ότι αφού το σύμπαν είναι μια καταπληκτική δημιουργία, τότε υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει μια θεϊκή οντότητα που το δημιούργησε!


Τα οντολογικά επιχειρήματα, τα κοσμολογικά, τα ηθικά, όπως και τα φιλοσοφικά βέβαια αλλά και τα μεταφυσικά σε μεγάλο βαθμό, τα συζητώ, εννοείται...

Κι εκείνο που γνωρίζω είναι ότι το 90% των ανθρώπων αισθάνεται την παρουσία μιας ανώτερης δύναμης με την οποία έχει άμεση επαφή και συνομιλεί καθημερινά...
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: larus audouinii στις Μαΐου 27, 2010, 02:09:59 πμ
Οφείλω μια συγνώμη στον Κώστας για το υποκοριστικό Δεν τον γνωρίζω,  δεν έχω το θάρρος, σέβομαι τις απόψεις του ως συγκάτοικο του φορουμ Κάποιες με βρίσκουν σύμφωνη, άλλες όχι αλλά ΔΕΝ έχει σημασία Το θεωρώ κάπως υποτιμητικό για μένα  Προσωπική θέση
Μου αρέσει ο αντίλογος .... και τον απολαμβάνω Δεν μου φαίνεται συμπαθητικό όμως το να βρίσκομαι στην μέση διαφωνιών Υπάρχουν αρκετοί τρόποι έκφρασης και αυτός δεν είναι ο καλύτερος (αν και δεν έχω πρόβλημα με τα υποκοριστικά, έχω στο νου μου κάποια  ;-) πχ γουρουνίτσα pixie με το Laraki :lol:  :lol:  :razz:
Μην ξαναδω υποκοριστικό και από τους δυο σας στον ορίζοντα !  :evil:


Pixie δεν έχω ασχοληθεί φιλοσοφικά με το θέμα Απόψεις πρόχειρα μεταφέρω Και δέχομαι ανοιχτά απόψεις
Όταν διάβασα όλο το κείμενο του Κώστας στο "Ο θεός είναι και αντίχριστος.Ο αντίχριστος είναι και χριστός. κλπ" η σκέψη μου φυσικά πήγε στον μηδενισμό ή και στην ισοπέδωση Γι' αυτό και έγραψα το επόμενο απλό αλλά κείμενο γεμάτο αλήθεια, φυσικα κατά την δική μου άποψη
Γιατί να μην παραμένουμε στον χρόνο της αθωότητας ; Μου δείχνει κάπως σαν μια απέχθεια στην ίδια την φύση
Υπάρχει απόδειξη μέχρι σήμερα τεκμηριωμένη για την δημιουργία του σύμπαντος; ΚΑι όχι με την εικόνα που μας τα έχουν μεταφέρει θεολογικά από στόμα σε στόμα, σαν ένα μύθο
Αυτός που δεν είναι ικανοποιημένος με την πραγματικότητα σημαίνει πως η πραγματικότητά του έχει αποτύχει....
Δυσαρέκεια και ικανοποίηση, πράγματα αντίθετα, Θεός και Αντίχριστος Γιατί να βασανίζουμε όμως παραπάνω την σκέψη μας;
Γιατί θα πρέπει να κρίνω εγώ τους ιερείς, την εκκλησία και αυτούς που έχουν πέσει σε παραπτώματα; Να κρίνω κάποιον
Είμαι άξια να επικρίνω, ή να επιβάλω την διαφορετική δική μου άποψη;
Η την ευσπλαχνία που διδάσκει ;
Και γιατί να γουγκλάρω έστω για τον αντίχρηστο ;
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: amfiprostylos στις Μαΐου 29, 2010, 03:15:40 πμ
[quote user="larus audouinii" post="337792"]Παλιόπαιδα και οι δυο αποπάνω  :twisted:  :grin:

Πήρα σήμερα και αυτό το κείμενο με mail, και δεν θα το αντέγραφα εδώ, το κάνω για την απλότητα και καθαρότητά του


Σκέφτομαι...
Πολλές φορές στις ατυχίες της ζωής μου ρώτησα τον Θεό: ΓΙΑΤΙ?
Νομίζω πως πήρα ένα μέρος της απάντησης μου....

Μια ψυχή ενός ανθρώπου μίλαγε με τον Θεό και ο Θεός του έδειχνε μεσα στην έρημο έναν δρόμο που είχαν φτιάξει δύο ζευγάρια απο χναρια.

Ρωτάει ο άνθρωπος τον Θεό: -Τι είναι αυτό που βλέπω;
Κι εκείνος του λέει: -Αυτή είναι η πορεία της ζωής σου απο τότε που γεννήθηκες μεχρι σήμερα.
Ανθρωπος: -Αφού αυτή είναι η πορεία της ζωής μου, γιατί υπάρχουν δύο ζευγαρια χνάρια;
Θεός: -Το ένα είσαι εσύ που προχωράς και φτιάχνεις την ζωή σου και το αλλο δίπλα σου είμαι εγώ που σε κρατάω απο το χέρι.
Ανθρωπος: -Ωραία, αλλα σε κάποια σημεία υπάρχει μόνο ένα ζευγάρι χνάρια.
Θεός: -Σε αυτά τα σημεία του δρόμου ειναι οι στεναχώριες και οι δυσκολίες της ζωής σου.
...
...
Ο ανθρωπος πολύ στεναχωρημένος ρωτάει: -Γιατί σε αυτές τις στιγμές που σε χρειαζόμουν με άφησες μόνο μου;;;

...και ο Θεός του απαντάει: -Εκείνες τις στιγμές σε κράταγα στην αγκαλιά μου...[/quote]

στα διαλα, παλι βουρκωσα.  εκανα και μια αλλαγη στο "Ο ανθρωπος πολύ στεναχωρημένος ρωτάει: -Γιατί σε αυτές τις στιγμές που σε χρειαζόμουν με άφησες μόνο μου;;;

...και ο Θεός του απαντάει: ειχα παει προς νερου μου. (ε ειναι πιο βαθυ το δικο μου οφειλεις να παραδεχτεις)
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: black_velvet στις Ιουνίου 05, 2010, 09:29:53 μμ
[quote user="larus audouinii" post="337831"]...

...
Γιατί να μην παραμένουμε στον χρόνο της αθωότητας ; Μου δείχνει κάπως σαν μια απέχθεια στην ίδια την φύση
Υπάρχει απόδειξη μέχρι σήμερα τεκμηριωμένη για την δημιουργία του σύμπαντος; ΚΑι όχι με την εικόνα που μας τα έχουν μεταφέρει θεολογικά από στόμα σε στόμα, σαν ένα μύθο
Αυτός που δεν είναι ικανοποιημένος με την πραγματικότητα σημαίνει πως η πραγματικότητά του έχει αποτύχει....
Δυσαρέκεια και ικανοποίηση, πράγματα αντίθετα, Θεός και Αντίχριστος Γιατί να βασανίζουμε όμως παραπάνω την σκέψη μας;
Γιατί θα πρέπει να κρίνω εγώ τους ιερείς, την εκκλησία και αυτούς που έχουν πέσει σε παραπτώματα; Να κρίνω κάποιον
Είμαι άξια να επικρίνω, ή να επιβάλω την διαφορετική δική μου άποψη;
Η την ευσπλαχνία που διδάσκει ;
Και γιατί να γουγκλάρω έστω για τον αντίχρηστο ;[/quote]

Γλαράκι μου, να 'σαι καλά!
Αυτά που διαβάζω παραπάνω δεν είναι παρά η αλήθεια ενός ανθρώπου σε όλο της το μεγαλείο και την απλότητά της.
Χωρίς φιοριτούρες και περιττά περιτυλίγματα.
Επιτέλους!
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Ιουνίου 06, 2010, 12:34:45 πμ
Λέγεται ότι... το μέσο που θα χρησιμοποιήσει ο Αντίχριστος για να κάνει τους ανθρώπους τελείως δικούς του, είναι το χάραγμα με κωδικό αριθμό το 666. Το χάραγμα είναι ένας νέος κωδικός τρόπος παραστάσεως αριθμών, που είναι άσχετος με τους ήδη υπάρχοντες τρόπους, τον αραβικό 1,2,3, κ.λ.π., τον ελληνικό α,β,γ,ι,κ, κ.λ.π., και τον λατινικό Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, X κ.λ.π.


Νάναι καλά το www.greekbiblos.gr, πήρα επιτέλους τις πληροφορίες μου και για το 666! :smile:


Ο τρόπος παραστάσεως των αριθμών με γραμμές, είναι το λεγόμενο Bar – code system. Με το γραμμικό αυτό σύστημα, η διπλή γραμμή παριστάνει τον αριθμό 6. Ετσι βλέπουμε σε όλα τα προϊόντα, τα εμπορεύσιμα, ένα γραμμικό σύστημα, στο οποίο υπάρχουν μονίμως μία διπλή γραμμή στο ένα άκρο, μία στο μέσον και μία στο άλλο άκρο, που εξέχουν συνήθως λίγο προς τα κάτω. Αυτή η διπλή γραμμή είναι το 666.

Είναι ο κωδικός αριθμός με τον οποίο εργάζεται το Bar - code system. Αυτό το σύστημα ήδη χρησιμοποιείται στις πλαστικές καρτες και σε κάθε κάρτα πληρωμής και εισπράξεως. Μετά την εξάπλωση αυτού του είδους των καρτών σε όλο τον κόσμο και της επιβολής και των νέων ταυτοτήτων με τον αριθμό 666, ο Αντίχριστος θα επιβάλλει σε όλους τους ανθρώπους μικρούς και μεγάλους, όλων των κοινωνικών τάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση, να δεχθούν το χάραγμα αυτό να το λάβουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο και να αντικαταστήσει όλες τις πλαστικές κάρτες και όλες τις ταυτότητες.

Ετσι όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, πλούσιοι και φτωχοί, αφεντικά και υπάλληλοι, εργάτες και αγρότες, μικροί και μεγάλοι, θα υποχρεωθούν να βάλουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο το χάραγμα, με τον κωδικό αριμθμό 666. Ολοι θα βάλουν αυτό το χάραγμα, διότι αυτό θα αντικαταστήσει τις ταυτότητες, με το πρόσχημα ότι δεν θα τις χάνουν, και τις κάρτες πληρωμής και εισπράξεως.

Αν λάβουμε υπ'όψη ότι το χρήμα δεν θα κυκλοφορεί πλέον, παρά μόνο διά μέσου του χαράγματος αυτού, καταλαβαίνουμε πόσο απλό θα είναι το γεγονός που μας περιγράφει η Αποκάλυψη, ότι δεν θα μπορεί κανείς να αγοράσει, ή να πουλήσει, χωρίς αυτό το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο. Ο Αντίχριστος νομίμως θα αποκλείσει κάθε άνθρωπο που δεν θα δεχθεί να βάλει το χάραγμα στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο, από κάθε συναλλαγή. Κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει, ούτε να πουλήσει χωρίς αυτό το χάραγμα. Και σήμερα κανείς δεν μπορεί να εισπράξει από την τράπεζα ένα οποιοδήποτε ποσό δικαιούται, χωρίς την ταυτότητά του. Επίσης κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει τίποτα χωρίς το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο!
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: κώστας στις Ιουνίου 06, 2010, 01:06:35 πμ
Μακάριοι οι κουλοί.
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: NoName στις Ιουνίου 06, 2010, 02:38:33 πμ
Ο λόγος της αγωνίας για τον αντίχριστο ποιός είναι?
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: amfiprostylos στις Ιουνίου 06, 2010, 03:41:52 πμ
[quote user="pixie" post="338363"]Λέγεται ότι... το μέσο που θα χρησιμοποιήσει ο Αντίχριστος για να κάνει τους ανθρώπους τελείως δικούς του, είναι το χάραγμα με κωδικό αριθμό το 666. Το χάραγμα είναι ένας νέος κωδικός τρόπος παραστάσεως αριθμών, που είναι άσχετος με τους ήδη υπάρχοντες τρόπους, τον αραβικό 1,2,3, κ.λ.π., τον ελληνικό α,β,γ,ι,κ, κ.λ.π., και τον λατινικό Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, X κ.λ.π.


Νάναι καλά το www.greekbiblos.gr, πήρα επιτέλους τις πληροφορίες μου και για το 666! :smile:


Ο τρόπος παραστάσεως των αριθμών με γραμμές, είναι το λεγόμενο Bar – code system. Με το γραμμικό αυτό σύστημα, η διπλή γραμμή παριστάνει τον αριθμό 6. Ετσι βλέπουμε σε όλα τα προϊόντα, τα εμπορεύσιμα, ένα γραμμικό σύστημα, στο οποίο υπάρχουν μονίμως μία διπλή γραμμή στο ένα άκρο, μία στο μέσον και μία στο άλλο άκρο, που εξέχουν συνήθως λίγο προς τα κάτω. Αυτή η διπλή γραμμή είναι το 666.

Είναι ο κωδικός αριθμός με τον οποίο εργάζεται το Bar - code system. Αυτό το σύστημα ήδη χρησιμοποιείται στις πλαστικές καρτες και σε κάθε κάρτα πληρωμής και εισπράξεως. Μετά την εξάπλωση αυτού του είδους των καρτών σε όλο τον κόσμο και της επιβολής και των νέων ταυτοτήτων με τον αριθμό 666, ο Αντίχριστος θα επιβάλλει σε όλους τους ανθρώπους μικρούς και μεγάλους, όλων των κοινωνικών τάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση, να δεχθούν το χάραγμα αυτό να το λάβουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο και να αντικαταστήσει όλες τις πλαστικές κάρτες και όλες τις ταυτότητες.

Ετσι όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, πλούσιοι και φτωχοί, αφεντικά και υπάλληλοι, εργάτες και αγρότες, μικροί και μεγάλοι, θα υποχρεωθούν να βάλουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο το χάραγμα, με τον κωδικό αριμθμό 666. Ολοι θα βάλουν αυτό το χάραγμα, διότι αυτό θα αντικαταστήσει τις ταυτότητες, με το πρόσχημα ότι δεν θα τις χάνουν, και τις κάρτες πληρωμής και εισπράξεως.

Αν λάβουμε υπ'όψη ότι το χρήμα δεν θα κυκλοφορεί πλέον, παρά μόνο διά μέσου του χαράγματος αυτού, καταλαβαίνουμε πόσο απλό θα είναι το γεγονός που μας περιγράφει η Αποκάλυψη, ότι δεν θα μπορεί κανείς να αγοράσει, ή να πουλήσει, χωρίς αυτό το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο. Ο Αντίχριστος νομίμως θα αποκλείσει κάθε άνθρωπο που δεν θα δεχθεί να βάλει το χάραγμα στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο, από κάθε συναλλαγή. Κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει, ούτε να πουλήσει χωρίς αυτό το χάραγμα. Και σήμερα κανείς δεν μπορεί να εισπράξει από την τράπεζα ένα οποιοδήποτε ποσό δικαιούται, χωρίς την ταυτότητά του. Επίσης κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει τίποτα χωρίς το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο![/quote]

ρε φιλεναδα και μετα ηρθαν οι μελισσες. :|  :|

την κατηφορα την πηραμε απο το  "βυζαντιο" και μετα, οποτε για μενα ο αντιχριστος ειναι ο αντιζεύς, δηλαδη ο χριστιανικος θεος. αν και δεν ειμαι δωδεκαθειστης υποστηριζω ως ελληνικη θρησκεια την ......... ελληνικη. βασικα χεστηκα για τις θρησκιες και τα δογματα που κυκλοφορουν και χαζευουν τον κοσμο σαν τα μεσημεριανα σκουπιδια της τηλεορασης και μας/σας /τους εχουν μεταβαλει σε ανδραποδα της αλλης ζωης και δεν σκεπτομαστε τι σκατα θα κανουμε με αυτη που ηδη ζουμε.

λοιπον, αντιχριστος κατα την μη ταπηνη μου αποψη δεν υπαρχει. ας βρουμε ρε παλουκαρια πρωτα τον χριστο και μετα να κοιταξουμε για τον αντιχριστο. ειναι σαν να αποθηκευεις χαπια κατα της δυσκοιλιωτητας φοβουμενος οτι στο μελλον θα σε παει σερπατινα. λογικο; δε νομιζω.
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: NoName στις Ιουνίου 06, 2010, 10:45:13 πμ
Συμπερασματικά, μια λογική απάντηση στο ερώτημα μου είναι ότι, ορισμένα άτομα έχουν μόνιμη ευκοιλιότητα.
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Ιουνίου 06, 2010, 01:04:39 μμ
[quote user="NoName" post="338375"]Ο λόγος της αγωνίας για τον αντίχριστο ποιός είναι?[/quote]

Κατ' αρχήν, δεν νομίζω πως υπάρχει κανένας λόγος αγωνίας, από πού συμπεραίνεται αυτό?

Συζήτηση κάνουμε... ή μάλλον προσπαθούμε να κάνουμε... :mrblue:


Αν η ερώτησή σου αφορούσε σε μένα, δεν πιστεύω ούτε σε προσωποποιημένους αντίχριστους που κατά καιρούς εμφανίζονται ως θεωρίες ή σε προφητείες, ούτε σε θηρία από την άβυσσο της Αποκάλυψης, ούτε στην θρησκευτική τρομολαγνεία - προϊόντα φανταστικών μηχανισμών ή του συστήματος της αγέλης ενδεχόμενα, δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει με ορθολογική ασφάλεια.


Θα μείνω στο συμπέρασμά μου - για το τέλος μιας εποχής - από την ταινία του Λαρς Φον Τρίερ:
 
''Και κάπου εκεί διαφαίνεται η ελπίδα ότι ίσως πια, έξω από τους ρόλους και την κοινωνική του ταυτότητα, ο άνθρωπος αρχίσει να αναζητά την πραγματική ουσία του, τον βαθύτερο εαυτό του!''
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: rain στις Ιουνίου 28, 2010, 09:07:16 μμ
[quote user="κώστας" post="338367"]Μακάριοι οι κουλοί.[/quote] Μεγάλε τελευταία μακάριοι είναι και οι κουφοί.  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Ιουνίου 29, 2010, 06:20:21 μμ
[quote user="amfiprostylos" post="338377"]
την κατηφορα την πηραμε απο το  "βυζαντιο" και μετα, οποτε για μενα ο αντιχριστος ειναι ο αντιζεύς, δηλαδη ο χριστιανικος θεος. αν και δεν ειμαι δωδεκαθειστης υποστηριζω ως ελληνικη θρησκεια την ......... ελληνικη. βασικα χεστηκα για τις θρησκιες και τα δογματα που κυκλοφορουν και χαζευουν τον κοσμο σαν τα μεσημεριανα σκουπιδια της τηλεορασης και μας/σας /τους εχουν μεταβαλει σε ανδραποδα της αλλης ζωης και δεν σκεπτομαστε τι σκατα θα κανουμε με αυτη που ηδη ζουμε.

λοιπον, αντιχριστος κατα την μη ταπηνη μου αποψη δεν υπαρχει. ας βρουμε ρε παλουκαρια πρωτα τον χριστο και μετα να κοιταξουμε για τον αντιχριστο.[/quote]
Για μένα το νόημα της λέξης ''Αντίχριστος'' βρίσκεται στο νέο σύστημα χρήματος που έχει αρχίσει να επιβάλλεται όμορφα και καλά, με ευγένεια και δήθεν ανωτερότητα. Και πίσω από αυτό βρίσκονται φυσικά οι εβραίοι.

Ακόμα κι αυτός ο γνωστός αριθμός 666, που αναφέρεται ως κωδικός του αντίχριστου, είναι ένας ιερός αριθμός για τους εβραίους, συνεπώς δεν είναι καθόλου τυχαίος. [Επί Σολομώντος, η εθνική εβραϊκή φορολογία για τα υποτελή έθνη, ήταν 666 τάλαντα χρυσού κι αυτό αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη].
 
Σήμερα τον επαναφέρουν τεχνιέντως, κι ο σκοπός είναι να υποτάξουν οικονομικά τα άλλα έθνη. ;-)
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: amfiprostylos στις Ιουνίου 29, 2010, 08:30:41 μμ
[quote user="pixie" post="339348"]
Ακόμα κι αυτός ο γνωστός αριθμός 666, που αναφέρεται ως κωδικός του αντίχριστου, είναι ένας ιερός αριθμός για τους εβραίους, συνεπώς δεν είναι καθόλου τυχαίος. [Επί Σολομώντος, η εθνική εβραϊκή φορολογία για τα υποτελή έθνη, ήταν 666 τάλαντα χρυσού κι αυτό αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη]  ;-)[/quote]

(ξεχασες να συμπληρωσεις) Tυχαιο ; δεν νομιζω;  

το οτι αυτο αναφερεται στην παλαια διαθηκη μας το καταθετεις ως αποδηξη; δηλαδη η παλαια διαθηκη ειναι ενα βιβλιο που περιεχει την αληθεια; μη γεμιζεις με αχρηστα πραγματα το κεφαλακι σου ,πιο ρεαλιστικος ειναι ο χαρρυ ποτερ.
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: pixie στις Ιουνίου 29, 2010, 09:29:49 μμ
[quote user="amfiprostylos" post="339357"]

(ξεχασες να συμπληρωσεις) Tυχαιο ; δεν νομιζω;  

το οτι αυτο αναφερεται στην παλαια διαθηκη μας το καταθετεις ως αποδηξη; δηλαδη η παλαια διαθηκη ειναι ενα βιβλιο που περιεχει την αληθεια; μη γεμιζεις με αχρηστα πραγματα το κεφαλακι σου ,πιο ρεαλιστικος ειναι ο χαρρυ ποτερ.[/quote]
 :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

Ναι, όντως το ξέχασα!

Λοιπόν, είτε πρόκειται για την παλιά, είτε για την καινούργια διαθήκη, είτε για τον Χάρυ Πότερ, γνώμη μου είναι πως πρόκειται για τα ίδια παραμύθια!  ;-)

Όσο για το 666 κι αυτό που ανέφερα, το γνωρίζω κυρίως από το εβραϊκό σχολείο. Αναφέρεται στην ύλη των σχολικών βιβλίων τους, έτσι νάχαμε να λέγαμε. :lol:

Εδώ έχω τις σοβαρές αμφισβητήσεις μου περί της ύπαρξης του Χριστού, στον αντίχριστο θα μείνω? :cool:
Τίτλος: Re: Ο Αντίχριστος...
Αποστολή από: jcdenton στις Απριλίου 03, 2012, 12:52:11 μμ
[quote user="pixie" post="337542"]Καταδικάζω τον Χριστιανισμό. Εγείρω εναντίον του Χριστιανισμού τη δριμύτερη κατηγορία που δέχτηκε ποτέ.[/quote]

Αυτό είναι απόσπασμα βιβλίου του Νίτσε; Τελικά ο κόσμος είναι χωρισμένος σε Χριστιανούς & αντι-Χριστιανούς!!