A33 Community

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σιροπιαστά - Παραδοσιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Ιανουαρίου 02, 2011, 11:38:18 μμ

Τίτλος: Σιμιγδαλόγλυκο σαν ραβανί
Αποστολή από: ChEf στις Ιανουαρίου 02, 2011, 11:38:18 μμ
Συστατικά

1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. λάδι
3 αυγά
3 μήλα μέτρια ή 2 μεγάλα κομμένα σε κυβάκια
2 βανίλιες, εγώ έβαλα με άρωμα λεμόνι
1 μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:
 
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
φλούδα λεμονιού



Οδηγίες

Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια, τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι.
Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά ν'ασπρίσουν, ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα σιμιγδάλια με το μπέικιν και τις βανίλιες, τα προσθέτουμε στα αυγά χτυπώντας καλά να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος ρίχνουμε τα κυβάκια μήλου, ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί,το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε 45 λεπτά στους 170-180β. να ροδίσει.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά και περιχύνουμε το χλιαρό γλυκό μας!
Το πασπαλίζουμε με καρύδα ή χτυπάμε μια κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και καλύπτουμε το γλυκό μας προσθέτοντας τριμμένα καρύδια!