A33 Community

Πολιτική => Πολιτικός καφενές => Μήνυμα ξεκίνησε από: sevenseas στις Φεβρουαρίου 15, 2014, 11:49:46 πμ

Τίτλος: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Φεβρουαρίου 15, 2014, 11:49:46 πμ
[size=18]διαγομεν εποχη ριζοσπαστικης υστεριας των μικροαστων . . .. [/size][/color]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: papadia στις Φεβρουαρίου 15, 2014, 11:57:05 πμ
...το θεμα ειναι να ...διαγομεν ριζοσπαστικην αλλαγην της νοοτροπιας μας

   ο καθενας χωριστα κ ολοι μαζι.. μπας κ παμε ενα βημα παραπερα (http://a33.gr/files/images/7515/img_14022014_105211.png) τη καλησπερα μου
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Φεβρουαρίου 15, 2014, 12:22:39 μμ
[size=18]φταιει ο λαος που δεν μας ψηφιζει
ας τον κατααργησουμε !!!!!!!!!!!!!
[/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Φεβρουαρίου 16, 2014, 12:36:47 μμ
[size=18]τα φαινομενα σεν απατουν ποτε[/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Φεβρουαρίου 17, 2014, 01:16:51 μμ
[size=14]η αναπτυξυ ειναι μεγεθος αντιστροφο με την ποιοτητα ζωης[/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Φεβρουαρίου 17, 2014, 01:40:06 μμ
αριστερά κι αριστεροί
οπως μου ειχε πει μια μερα ο φιλος ο Κοροβεσης
Γιωργο ατην αριστερα δεν υπαρχουν αριστεροι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Φεβρουαρίου 18, 2014, 03:53:59 μμ
[size=24]καλο ειναι να παλευεις φια το δικιο σου, εχεις αναρωτηθεί ομως ποσο δικαιο ειναι?[/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Φεβρουαρίου 20, 2014, 12:30:29 μμ
[size=24]η ιστορια με τις ναρκες δεν ειναι κατι απο ντοπια κατασοπια λιγο ?[/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Φεβρουαρίου 20, 2014, 09:29:18 μμ
Έν προκειμένω, δεν γνωρίζω, άρα και δεν μπορώ να έχω άποψη.

Όπως δεν γνωρίζω επίσης για το οικονομικό  θέμα που έχει ανακύψει με τον ΕΣΕΠΑ. Θα αποφανθεί το πόρισμα της δικαιοσύνης.
Το τελευταίο διάστημα η επικαιρότητα έχει κάνει στάση στις Μ.Κ.Ο. Για μένα το πρωτεύον ζήτημα  δεν είναι το ό,τι συμβαινει για κάποιους λόγους απροπροσανατολολισμού όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι ActionAid, Greenpeace και WWF.
Η (και) επικαιρότητα οφείλει να στέκεται πάντα στο πλευρό του Εθελοντισμού, όπως η ευνομούμενη πολιτεία να προστατεύει τα συμφέροντα και το δίκιο του πολίτη.
Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν πολλά κενά στον κρατικό μηχανισμό, κενά που πληρώνουμε ως σήμερα σε πολλούς τομείς. Ούτε η γραφειοκρατία για παράδειγμα μπόρεσε να εξαλειφθεί ως σήμερα, ούτε τα συμφέροντα διαπλοκής σε πολλούς τομείς που κάνουν την χώρα που ζούμε δύσκολη ως τραγική στην διαβίωση.
Αν το 2004 έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες, και τιμή μας, στον τόπο που γεννήθηκαν ας σκεφτούμε τι μας δίδαξαν.

 Υπερτιμημένα έργα, υπερβολικά έξοδα, χλιδή, μίζες, έργα που ερήμωσαν μετά ανάμεσα σε σκουπίδια κλπ. Πόσο θα βαθμολογούσε ο καθένας την οργάνωση και την διαφάνεια αυτού του κράτους, του κρατικού μηχανισμού. Πόσο επίσης θα την βαθμολογούσε λαμβάνοντας υπόψιν πως πάνω κάτω σε μια δεκαετία το ίδιο σύστημα του κράτους έλαβε μέρος σε τεράστια σκάνδαλα υποβάλλοντας σήμερα μια μεγάλη μερίδα των πολιτών να ζει εξαθλιωμένα.
Η αξιοκρατία σε πολλούς τομείς τραυματίστηκε θανάσιμα. ΜΚΟ όμως δεν θα μπορούσε να μην είναι και.. η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς. μιας οργάνωσης κατά της διαφθοράς...

Θα μπορούσε επίσης να διδάξει εκτός των άλλων "πως μαζί δεν τα φάγαμε όλοι".
Η πολιτεία όφειλε να έχει δομή και στο σύστημα των εθελοντικών οργανώσεν, συλλόγων , ΜΚΟ και όπως αλλιώς λέγονται. Δεν είναι ανθρώπινο άλλοι να βάζουν ψυχή, κόπο, χρόνο, ιδρώτα, αγάπη, μεράκι και τόσα άλλα από λίγα που διαθέτουν και άλλοι να καρπώνονται ανέξοδα, άκοπα. Δεν είναι δυνατόν κοντά στα ξερά να καίγονται αναίτια και τα χλωρά. Όφειλε να ελέγχει τους διάφορους συλλόγους, όφειλε να έχει οργανώσει το όλο σύστημα και να προωθεί τον Εθελοντισμό. Δεν είναι της παρούσας κουβέντας οι λόγοι που όφειλε να το πράξει. Ποιος εγγυάται, έχει εγγυηθεί στον πολίτη πως τα άλλα βαίνουν καλώς.
Το σύστημα του Εθελοντισμού οφείλει να βαδίζει αλληλέγγυα στην ευθύνη προς την κοινωνία με το κρατικό σύστημα και τους νόμους.
Γινόταν για χρόνια οι απαραίτητοι έλεγχοι και από την πλευρά του κράτους ;


Ψιλά γράμματα εν τέλη. Όποιος θέλει να κάνει κάτι θα το κάνει. Αθόρυβα, ανώνυμα. Όταν είναι σε θέση και κρίνει πως μπορεί να το κάνει συμβάλλοντας την επίτευση στόχου και έργου.. Απλά.

Όσο αφορά τον ΕΣΕΠΑ, από τα ελάχιστα που μπορώ να γνωρίζω είναι περίπου όπως παρουσιάζονται στην ειδησεογραφία.
Τα 2.5 περίπου εκατομ ευρώ, αφορούν διάστημα μεγαλύτερο μιας δεκαετίας. Αν γνωρίζει κάποιος, πόσο περίπου πληρώνει το Ελληνικό κράτος ανάλογα και μόνο για την αγορά ανταλλακτικών, συντήρηση και λειτουργικών εξόδων (όχι μισθών), οι μετρήσεις θα είναι πολύ δυσανάλογες με το συγκεκριμένο ποσό. Ο ΕΣΕΠΑ πλήρωνε ακόμη και τα διόδια. Δεν μπορείς να κρατήσεις διαφορετικά, βάση λογικής έναν διεθνή σύλλογο πανελλαδικά.
Το δυσάρεστο σε αυτές τις περιτπώσεις εκτός από την έντονη γεύση σκανδάλου πρώτα, ανταγωνισμού και συμφερόντων είναι σίγουρα η διαπίστωση πως το τίμημα πληρώνει ο σεβασμός προς τον εθελοντισμό.
Εύχομαι τουλάχιστον ο προεδρός τους να ανταπεξέλθει στην ευθύνη που του αναλογεί εύλογα και το πρόβλημα υγείας του.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Φεβρουαρίου 22, 2014, 12:14:21 μμ
χ[size=18]αμος στην Ουκρανια. πηραν καμμια θεση τα ελληνικα κομματα , δημοσιευσαν καμμια αναλύση ?

μπαααααααααααα , τι θεμα κανει τζιζ[/size]
[/b]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Φεβρουαρίου 23, 2014, 01:58:28 μμ
Μετά από τρία χρόνια πληρώθηκαν κάποιες υποτροφίες. Τυχαίο δεν νομίζω.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Φεβρουαρίου 26, 2014, 12:58:48 πμ
Συνέχεια με το θέμα του ΕΣΕΠΑ.

Είχα εκφράσει πριν λίγες μέρες την άποψή μου χωρίς να έχω συζητήσει το θέμα, εκφράζοντας την αντικειμενικά.
Αυτό που με αγανακτεί, εκτός από τις ευαισθησίες μου όταν θίγονται άδικα θεσμοί και αξίες στο βωμό διάφορων συμφερόντων, τα ανόητα κουτσομπολιά, είναι η δημοσιογραφία του ποδιού και συνήθως μαζί κατευθυνόμενη.

ΕΣΕΠΑ. Σκάνδαλο 2.5 εκατ. ευρώ. Αυτό που δεν ειπώθηκε , μεταξύ άλλων από το ρεπορτάζ είναι 1. Τα μισά χρήματα από το ποσό διαχειρίστηκε η ίδια η Εμπορική Τράπεζα. Χάρις σε αυτή τα οχήματα της ΕΣΕΠΑ απέκτησαν (επιτέλους) πινακίδες ώστε να κυκολοφορούν νόμιμα. Το κράτος όμως είχε αυτη την στοιχειώδη υποχρέωση, για να λέγεται και του στραβού το δίκιο, να δίνει σε οχήματα όπως της πυρόσβεσης και ασθενοφόρα που έχουν σκοπο το κοινό όφελος και ενισχύουν την κρατική μηχανή και της κοστίζουν πολύ λιγότερο.!
Δηλαδή, είμαι εθελοντής , αφιερώνω χρόνο, παραταω την δουλειά μου ενώ τρέχουν έξοδα, την οικογένειά μου και τα παιδιά μου, πληρώνω από την τσέπη μου εξοπλισμό, τροφή κλπ, διόδια, σώζω ζωές, δεν είμαι αδιάφορος, παίρνω μέρος φυσικά σε χιλιάδες περιστατικά, προσφέρω, χαρίζω ένα (ο ΕΣΕΠΑ ενίσχυσε την κρατική μηχανή με πάρα πολλά. Φορητά χειρουργεία, φορεία, επιδεσμικό υλικό, ειδικά διασωστικά οχήματα 6x6, ασθενοφόρα και ειδικά φορτηγά παντός εδάφους. Έκανε όμως και δωρεές σε άλλες εθελοντικές ομάδες. Ας υπολογιστούν σε αυτά και άλλα απαραίτητα υλικά και εργαλεία, γεννήτριες, αντλίες, κράνη, ασύρματοι και τόσα άλλα. ) πυροσβεστικό όχημα στην υπηρεία του κράτους...βοηθησέ με τουλάχιστον ώστε να είναι νόμιμο. Το αυτονόητο.
2. Ας υποθέσουμε ότι ο κ Φούχτελ είναι ανόητος χορηγός, όπως και ο πρών βασιλιάς. Το ίδιο και η Εμπορική Τράπεζα, η Microsoft, η Ανεκ Λάινς και τόσοι άλλοι χορηγοί, περιφερειάρχες, διάφοροι πολιτικοί και στρατιωτικοί των διάφορων εκδηλώσεων τόσα χρόνια. Τον Προιστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της κ Μακεδονίας επι 17 χρόνια, έναν έντιμο και χαρισματικό άνθρωπο στον τομέα του. Και παρότι βγήκε στην σύνταξη πρόσφατα ο ίδιος στηρίζει τον Κ Σαχινίδη. Τόση ανοησία?
3. Από τα υπόλοιπα 1.2 εκατ όπως προείπα στο πρώτο κείμενο μου, αν διαιρεθεί τουλάχιστον για 10 χρόνια βγαίνει 120.000 ευρώ τον χρόνο. Πόσα χρειάζονται για υλικο εκπαίδευσης και συντήρησης έχει αναλογιστεί βάση λογικής κάποιος? Πόσα θα χρειαζόταν μόνο για μισθοδοσία προσωπικού πάνω από τους 800? Πόσα οχήματα έχει ο Εσεπα?
Τουλάχιστον τα στοιχειώδη είναι αυτά. (Προτιμώ να μην αναφερθούν περισσότερα όπως και κάποιες σκέψεις διαβάζοντας άρθρο του φόκους. Κρίμα Ελλάδα για ένα κομμάτι σου που πάντα θα αιμορραγεί και θα πληγώνει :evil:
20:46
25/02/2014
      


«Ό,τι έχουμε κάνει είναι νόμιμο και δεν εξαπατήσαμε κανέναν» υποστήριξε ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΕΣΕΠΑ (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών) Νίκος Σαχινίδης, ο οποίος κατηγορείται, μαζί με άλλα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ότι απέσπασε από χορηγίες και δωρεές, τουλάχιστον τα τελευταία 12 χρόνια, το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.
 
Όπως διευκρίνισε σε συνέντευξη τύπου, το απόγευμα της Τρίτης, από το συνολικό ποσό, το 1,2 εκατ. ευρώ είχε χορηγήσει και διαχειρισθεί απευθείας, για ανάγκες της ΜΚΟ, η Εμπορική Τράπεζα και τα υπόλοιπα η οργάνωση.
 
«Πού διατέθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα; Διαιρέστε 1,3 εκατ. με 14 χρόνια λειτουργίας του ΕΣΕΠΑ και διά των 30 σταθμών που λειτουργούσε» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο ότι για όλα τα χρήματα υπάρχουν παραστατικά, ενώ ΣΔΟΕ και εφορία που έλεγξαν την οργάνωση δεν βρήκαν κάτι μεμπτό.
 
Απαντώντας στις καταγγελίες ότι ο στόλος των περίπου 100 πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων, που διαθέτει η οργάνωση, δεν είχε πινακίδες, δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας και δεν είχε περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, παραδέχθηκε ότι αυτό ίσχυε έως το 2010.
 
Από τότε και μέχρι τώρα, όλα τα οχήματα έχουν πινακίδες και έχουν καταβληθεί τα τέλη από τα χρήματα που διαχειρίζεται η Εμπορική Τράπεζα.
 
«Επειδή αδυνατούσαμε να καταβάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας, είχαμε απευθυνθεί στην πολιτική ηγεσία, η οποία μας υποσχόταν λύση, χωρίς όμως ποτέ να την υλοποιήσει» ανέφερε ο κ.Σαχινίδης, κάνοντας λόγο «για ένα ανάλγητο κράτος, που δεν φρόντιζε να απαλλάξει τους εθελοντές από αυτό το βάρος».
 
Ο ίδιος, πάντως, χαρακτήρισε τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί ως «κίνηση αποπροσανατολισμού», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι προωθείται η ιδιωτικοποίηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών.
 
Σημειώνεται ότι η οργάνωση λειτουργεί πλέον 12 σταθμούς, από τους 52 που είχε κατά το παρελθόν και στο δυναμικό της ανήκουν περίπου 1000 εθελοντές.
 
Υπερασπιζόμενος τη δράση του ΕΣΕΠΑ, ο Κώστας Κοκολάκης, πρώην γενικός διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας, εξήρε το έργο των εθελοντών μιλώντας για μια αγαστή συνεργασία.
 
Όσο για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, έφερε ως παράδειγμα τη συντήρηση ενός πυροσβεστικού οχήματος για το οποίο, μόνο για τα ελαστικά, απαιτούνται 2000 ευρώ ετησίως.
 
«Σκεφθείτε ότι με τις πυρκαγιές στη νότια Ελλάδα το 2009, το ΕΣΕΠΑ, με τα οχήματα που συνέδραμε, πλήρωσε μόνο για τα διόδια 3800 ευρώ» συμπλήρωσε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Πολιτική Προστασία δεν έδωσε ποτέ χρήματα σε εθελοντική οργάνωση.
 
Για «απόλυτη ανατροπή του τεκμαρτού της αθωότητας» μίλησε, από την πλευρά του, ο συνήγορος του κ. Σαχινίδη, Κωνσταντίνος Λογοθέτης, τονίζοντας ότι η προκαταρκτική εξέταση βασίζεται σε τρεις καταθέσεις παραπονούμενων και είναι ακόμη στο στάδιο της μελέτης.
 
«Είναι αξιοπερίεργο, πάντως, μια οργάνωση να έχει εξαπατήσει το ελληνικό κράτος, 50 δήμους και κοινότητες και ξένους» κατέληξε ο κ. Λογοθέτης.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Φεβρουαρίου 27, 2014, 06:44:24 μμ
δεν του παει του Βαγγελη η ελια
δεν του παει του Βαγγελη η ελια
να του παρουμε ενα αγγoυρι
να το παιζει πρωτη μουρη
και να παει στο διαολο και στην δεξιαααααααααααααα
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Μαρτίου 20, 2014, 05:19:34 μμ
Θα ήθελα ακόμη και το νέο κόμμα που έχει ιδρυθεί τελευταία να μην έχει καμιά σχέση με τα βρώμικα παιχνίδια κάποιων. Με προβληματίζει. Μετά βεβαιότητας γνωρίζουν καλά, αφού υπήρξαν στους κόλπους τους.

Αλήθεια πόσο είναι το χρέος στις πλάτες μας σήμερα, ξέρουμε αφού εμείς θα το πληρώσουμε ;

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρήκα αυτό. http://justiceforgreece.wordpress.com/about/
Ποια είναι η αλήθεια μας;

Γ. Βάμβουκας: Το συνολικό χρέος ανέρχεται σήμερα σε 697 δις ευρώ ή 383% του ΑΕΠ.

Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών (Δελτίο Δημοσίου Χρέους, Ιούνιος 2013), το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης (ή Κεντρικής Κυβέρνησης) τον Ιούνιο 2013 διαμορφώθηκε σε 321,4 δις ευρώ  (http://http)  ή 176% του ΑΕΠ.

Τον Αύγουστο του 2013, το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης εκτιμάται σε 329 δις ευρώ ή 181% του ΑΕΠ.

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος κυμαίνεται σήμερα γύρω στα 467 δις ευρώ ή 257% του ΑΕΠ.

 Αν στο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης αθροιστούν,

·        τα χρέη των ΔΕΚΟ ύψους 30 δις ευρώ,

·        οι χορηγήσεις δανείων 20 δις ευρώ σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου,

·        οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους   8 δις ευρώ προς ιδιώτες  (http://http)

·        και swaps αξίας 80 δις ευρώ που αφορούν κρατικό χρέος το οποίο έχει μεταφερθεί στο μέλλον και γι’ αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στο σημερινό χρέος,

·        συνάγεται ότι το συνολικό δημόσιο χρέος εκτιμάται σήμερα σε 467 δις ευρώ ή 257% του ΑΕΠ


Τον Δεκέμβριο του 2013 το συνολικό δημόσιο χρέος θα προσεγγίζει τα 500 δις ευρώ.

Ωστόσο, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι ακόμα πιο τραγική.

·        Το χρέος του εγχώριου τραπεζικοπιστωτικού συστήματος εκτιμάται σε 230 δις ευρώ.

·        Το  χρέος αυτό συνιστά μέρος του εσωτερικού και του εξωτερικού χρέους της Ελλάδος

·        και αν αθροιστεί στα 467 δις ευρώ, συνάγεται ότι το συνολικό χρέος ανέρχεται σήμερα σε 697 δις ευρώ ή 383% του ΑΕΠ.

·        Ενδέχεται το συνολικό χρέος να προσεγγίσει τον Δεκέμβριο του 2013 τα 750 δις ευρώ.

Το χρέος των 750 δις ευρώ είναι γιγαντιαίο και σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης του οικονομικού μας συστήματος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και άρα είναι μη βιώσιμο.

Η δραματικότερη παρατήρηση, που αντανακλά τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων είναι η ακόλουθη.

Στην διεισδυτική τους εργασία οι καθηγητές  Τσιραμπίδης Α. και Φιλιππίδης Α. (2013).” Ορυκτοί Πόροι Ελλάδος”  (http://http)αναφέρουν ότι η συνολική αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, λιγνίτες, κ.ά.), ανέρχεται σε 1.500 δις ευρώ.


Ας υποτεθεί ότι η αξιοποίηση των ενεργειακών μας ορυκτών πρώτων υλών θα συντελεστεί σε χρονικό ορίζοντα 70 ετών.

·        Υποθέτοντας ένα μέσο επιτόκιο δανεισμού 4% για τα επόμενα 70 χρόνια,

·        προκύπτει ότι η μελλοντική αξία των 750 δις ευρώ και σε ορίζοντα 70 ετών εκτιμάται σε 12.000 δις ευρώ.

·        Δηλαδή, το ποσό των 12.000 δις ευρώ κατά το έτος 2083 και με μέσο επιτόκιο 4%, έχουν παρούσα αξία 750 δις ευρώ.

Άρα, το εξωφρενικό συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι η μελλοντική αξία του σημερινού εθνικού χρέους, είναι 16 φορές υψηλότερη από το σύνολο του ορυκτού μας πλούτου.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Μαρτίου 23, 2014, 11:06:15 πμ
σήμερα το ΒΗΜΑ δημοσιευει μέρος των αρχείων του ΓΕΣ .
Είναι δυνατόν κάποιοι στρατόκαυλοι να έχουν δικαίωμα στην ιστορία ?
είναι δυνατόν κάποιος ελεύθερος 'ελληνας πολίτης να σχηματίσει άποψη από τα δημοσιεύματα ενός οργανισμού στρατιωτικού , όπου η προπαγάνδα είναι η μόνη αλήθεια ?
κι όμως ο κύριος Γλέζος παρέστη κατά την παρουσίαση αυτής της σειράς και μίλησε με θερμά λόγια γι΄αυτή
Αντιλαμβανομαστε , έτσι ποια είναι η αντίληψη της αντιπολιτευσης για την ιστορία
εθνικιστική και ψευδεπιγραφη
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: KostasD33 στις Μαρτίου 23, 2014, 01:40:32 μμ
[quote user="sevenseas" post="375006"]σήμερα το ΒΗΜΑ δημοσιευει μέρος των αρχείων του ΓΕΣ .
.....[/quote]

Κι όμως σήμερα αγόρασα το Βήμα για αυτόν τον λόγο.
Η βασική μου απορία ήταν ότι στην διαφήμιση στην τηλεόραση λέει από το αρχείο του Στρατού και ξεκινά από την μάχη του Μαραθώνα
Ε ήθελα να δω τι αρχείο είχε ο Μιλτιάδης…

Όταν το διαβάσω θα σου πω….
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: jcdenton στις Μαρτίου 23, 2014, 08:27:55 μμ
KostasD33 πρέπει να είχε flash videos για να μελετήσει τους Πέρσες. Χαχα
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Μαρτίου 24, 2014, 03:13:41 μμ
[size=14]οσο πανε οι πολεμοι , τοσο μοιαζουν με αυτους που περιεγραφε ο Οργουελ στο 1984
[/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Απριλίου 01, 2014, 04:23:03 μμ
.................... συμφεροτερη η προσφορα του Λατση για το Ελληνικο..........
το ξεπουλανε κι αυτο ........................
ο ΣΥΡΙΙΖΑ μουγκα για το θεμα
η εξαρτηση του απο το ντοπιο τραπεζικο κεφαλαιο εχει γινει κραυγαλεα
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Απριλίου 01, 2014, 04:53:52 μμ
"η εξαρτηση του απο το ντοπιο τραπεζικο κεφαλαιο εχει γινει κραυγαλεα"

η εξάρτηση....και όχι μόνο

Περιμένει κανείς πως θα αλλάξει το καθεστώς της Ελλάδας μετά τις εκλογές με όποια κυβέρνηση και συμμαχίες.
Έγινε μήπως ή θα γίνει κάτι για να φύγουν οι δυνάστες και οι δήθεν προστάτες της ...
Εγώ πάλι δεν θα παω, θα τα έχω καλά και με τον εαυτό μου, αυτό βλέπω.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Απριλίου 07, 2014, 10:42:41 πμ
πιάσανε λεει την δημοσιογραφούσα , μετά από μήνυση της κυρίας Μακρη είναι λένε τα κaναλια πλήγμα κατα της ελευθεροτυπιας.
χεστηα
την χειραγώγηση του λαού από τα κανάλια και τις φυλλάδες , ελευθεροτυπίια την λέμε τώρα ?
Ε βέβαια , αν θίγεται πολιτικός και αυτοφωρα και συλλήψεις και δικαστήρια, κι απ΄όλα
όταν όμως θίγεται ο άγνωστος πολίτης ,που δεν εχει τον τρόπο να αντιδράσει, τότε μούγκα. μάλλον ενα λαθάκι του ρεπορτάζ μωρέ και τι έγινε που του καταλήστεψαν την ζωη?
Η υπόθεση Ρ.Μακρη και Ελεύθερου Τύπου με αφήνει παγερά αδιάφορο
Όλα αλλάζουν , οι ζωές μας, τα επαγγέλματα μας. η μοίρα μας . Μονο πολίτικοι και δημοσιογραφοι δεν αλλάζουν.
η μια φάρα ειναι είδωλο της αλλης
κατά τα σκατά και το φτυαρι , όπως ελεγε ο μακαριτης ο πατέρας μου
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Απριλίου 07, 2014, 05:50:20 μμ
Κάπου είχα διαβάσει πέρυσι ένα άρθρο όπου αναφερόταν σε μια δήλωση του Κασσιδιάρη για την μελλοντική και προφανώς επικείμενη συνεργασία με τον Σύριζα. Το αυτονόητο είναι η συνεργασία αριστεράς με την ακροδεξια.
Πιθανά θα έτριξαν και τα κόκκαλα κάποιων, που λέει ο λαός. Ας όψεται η εξουσία, "η νίκη",  οι συμμαχίες και η σύγκλιση συμφερόντων, χρόνια τώρα στη χώρα που λέγεται Ελλαδιστάν. Μεγάλων συμφερόντων.
 Η ουτοπία πολλές φορές έχει λειτουργήσει φιλοσοφικά ώστε να γίνει κατανοητος ο κόσμος μας, έστω και μέσα από υπερβάσεις. Εδώ μιλάμε για ένα "λεκέ" πάνω από τα κεφάλια μας που δεν καθαρίζει ποτέ και εμφανίζεται συνήθως εντονότερα σαν πειροτεχνήματα και στην προεκλογική περίοδο. Κάτω από τα τραπέζια οι δοσοληψίες δίνουν και παίρνουν μηδενός εξαιρουμένου.
Τα παπαγαλάκια είναι μέρος του λεκέ. Συντηρούνται από το ίδιο αίμα του συστήματος, τα ιδία συμφέροντα.
Η χειραγώγηση είναι απλά απαραίτητο εργαλείο. Τα τρικ των δημοσκοπήσεων, οι πρωτες ειδήσεις που λογικά άνετα στη θεματολογία των προβλημάτων της καθημερινότητας θα έπαιρναν πολλες θέσεις πιο πίσω,αξιοκρατικά.
Το πως είναι δυνατόν να λειτουργεί ακόμη , δεν μπορώ να καταλάβω. Θα μου πεις, δυστυχώς πάντα υπάρχουν κοπάδια.
Που λέει και η Δημουλά " τι αντικοινωνικά" είναι τα όνειρα.


* με αρέσει καμιά φορά όταν μιλώ με υποψήφιους και μου μιλάνε ανοικτά. Πλάκα έχει.
Άσχετο με το προηγούμενο, προσωπικά θα προτιμούσα να μην ασχοληθεί όντως ο πρόεδρος των μια μεγάλης ΜΚΟ, γιατρός στο επάγγελμα. Μπορεί να κάνω και λάθος, όμως αν θέλεις να καταφέρεις, κάνε το μόνο και με τον καλύτερο τρόπο.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: κώστας στις Απριλίου 08, 2014, 06:06:28 πμ
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Απριλίου 08, 2014, 04:12:26 μμ
Κώστα έχω εμπιστοσύνη σε όσα λες. Και μάλιστα είναι τεκμηριωμένα, βάση λογικής και ενστίκτου.

Κατά καιρούς μπαίνω σε ιστότοπους γνωστών εφημερίδων. Μάλιστα είχε βεβαιώσει την πιθανή συνεργασία ΣΥΡ- Χ.Α (αν δεν βγαίνουν τα κουκιά τους) ο κ. Στρατούλης. Ανάλογα γράφονται και δηλώνονται συνεχώς.  Όπως και τελευταία σε ένα άρθρο του Δελαστίκ στο Έθνος για πιθανή συνεργασία ΔΗΜΑΡ- ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση Μπαλτάκου. ( τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο είναι από κάποιους που επιλέγω να διαβάζω αν και κάποιες φορές δεν συμφωνώ με τις απόψεις του)
παιχνίδια παίζονται και θα παίζονται. Αγανακτώ, ντρέπομαι στο κράτος που ζω , τουλάχιστον πρόσωπα που χειρίζονται σημαντικές θέσεις να αποδεικνύεται πως έχουν ανάλογη παιδεία και πρόσωπο.
Ποτέ δεν έχω "βάλει" στην σκέψη μου όλους (φυσικά) σε μια ταμπέλα. Ο καθένας είναι διαφορετικός, είτε πολιτικός , είτε συνδικαλιστής , είτε δημοσιογράφος κλπ. και όσοι μάχονται θα βρούν το δίκιο τους, το σημαντικό είναι να μην πάψεις να μάχεσαι.
Χτες τελείωσα αργά από την δουλειά, μετά τις 12 το βράδυ είδα λίγο τον Ενικό, άκουσα απόψεις, ίδια εικόνα ουσιαστικά. Δεν άλλαξε κάτι, ενώ μίλησαν πολλοί. Το βέβαιο είναι πως ο κόσμος (και εγώ μαζί, περνάει ζόρια, άλλοι μεγάλα, άλλοι μικρά)

και κάτι διαφορετικό...
Υπήρχε μια υποχρέωση (κάπου, κάποτε) σε αυτή την χώρα για τα έξοδα μιας κηδείας ενός συμπολίτη. Μια δημόσια υπηρεσία λοιπόν αποφασίζει να γίνει με δημόσια δαπάνη. Τρεις ανέλαβαν να το κάνουν, λόγω και της θέσης τους. Ο πρώτος μαζεύει το ποσό και το δίνει στον δεύτερο, ο τρίτος μαζεύει τα άλλα δύο ποσά και ....κόβει μια επιταγή...και κρατά στην τσέπη του όλο το ποσό.
θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο.
(θα μπορούσα συμπληρωματικά να προσθέσω πως η επιταγή δεν ήταν προσωπική και φαινόταν διαφορετικά. Κάποτε μαζευτηκαν πολλές και έφτασαν σε κάποιες αιθουσες δικαστηρίων. Έψαχναν ποιος είναι.
Ήταν ένα γνωστό πρόσωπο που μετά από πολλές μεταβολές και ακυρώσεις αθωώθηκε κύρια, πληρώθηκαν κάποια ποσά, εκκρεμούν κάποιες ακόμη. Υπήρχαν πλάτες.
Είναι κάποια που δεν βγαίνουν παραέξω. θα μπορούσε ακόμη ο συγκεκριμένος να κατείχε μια σημαντική δημόσια θέση, ακόμη να είναι υποψήφιος σε εκλογές. Διαχειρίζονται μεγάλα κεφάλαια επί χρόνια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ, κλπ. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει μεγάλη ανεργία αλλα δεν υπάρχει ανάπτυξη, υποδομές. Έχουν χαθεί τεράστια ποσά. Κάποιος πρώην Υπουργός π.χ είχε κάνει εξοχικές κατοικίες με το ΕΣΠΑ κλπ.Μια κουκίδα στο χάος. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα είμαστε σε απόγνωση. Δεν κρατήσαμε τα μαγαζιά της γειτονιάς, οι πολυεθνικές θα πουλάνε και εμείς προτιμάμε να αγοράζουμε από αυτούς. Δεν φταίει η πολιτική, εμείς φταίμε που δεν προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια, έχουμε μεγάλες ευθύνες.)
Και πάλι πολυ φοβάμαι πως όταν θα έρθει η ώρα η ψήφος θα πέσει είτε από έλλειψη πραγματικής γνώσης μετά το πλυντήριο, ή γιατί ευελπιστούμε και μεις να φάμε κάποια ψίχουλα από τον φούρνο που τρώνε άλλοι. Όχι για το καλό αυτού του τόπου.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Απριλίου 09, 2014, 05:02:26 μμ
Τις τελευταίες μέρες γράφτηκαν πολλά σε σχέση με τη δημοσίευση άρθρου με τίτλο: «Νέα ελληνική επιχειρηματικότητα για νέα εθνική αυτοπεποίθηση» στην Αυγή. Το άρθρο αυτό, δεν ήταν στην πραγματικότητα τίποτα παραπάνω από ένα ρεπορτάζ σε σχέση με την ομιλία της Μαριάννας Λάτση σε εκδήλωση του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση» και θα μπορούσε να φιλοξενείται σε οποιαδήποτε εφημερίδα των μεγαλοεκδοτών και της άρχουσας τάξης.
 
Φυσικά οι δηλώσεις της Μ. Λάτση δε μας ξαφνιάζουν καθόλου. Μας προκαλεί όμως μεγάλη έκπληξη το γεγονός πως η «Αυγή» τις δημοσιεύει χωρίς κανέναν σχολιασμό και κριτική. Μεταφέρει αποσπάσματα από την ομιλία της Μαριάννας Λάτση, όπως:

«τόνισε ότι με τη συγχώνευση της Eurobank με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργείται μια από τις ισχυρότερες τράπεζες στην Ευρωζώνη»

και, για τον όμιλο Λάτση:

«Έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή: να είναι δεμένος με την πατρίδα μας».

Ενώ συνεχίζει με περισσότερα αποσπάσματα, σε σχέση με τον όμιλο, την ελληνική επιχειρηματικότητα και την ανάγκη να μπει η Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά.
 
Και η «Αυγή» αφήνει ασχολίαστο το τι σημαίνει για τους εργαζόμενους των δύο τραπεζών η συγχώνευση. Δεν λέει κουβέντα για το γεγονός πως μπορεί ο όμιλος Λάτση να «μένει δεμένος με την Ελλάδα», αλλά αυτό αντιστοιχεί σε τεράστια κέρδη για τον όμιλο και μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους.
 
Μεταφέρει την δήλωση της Μ. Λάτση:

«Σήμερα, που οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά, οφείλουμε να ανασυνθέσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας»,

χωρίς να διερωτάται το προφανές: ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσα στην κρίση; Οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες και η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα καταφέρνουν να είναι ενωμένοι και να εξυπηρετούν ο ένας τα συμφέροντα του άλλου. Στόχος της αριστεράς από την άλλη είναι (και θα έπρεπε να είναι) η ενότητα  των εργαζομένων που οι παραπάνω θέλουν να έχουν διασπασμένους και αδύναμους να αντισταθούν.
 
Και οι δηλώσεις της Μ. Λάτση, περνάν μπροστά από τα μάτια των αναγνωστών «ανενόχλητες» από τον αρθρογράφο της «Αυγής»:

«Ο τόπος έχει, περισσότερο παρά ποτέ, ανάγκη την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, που δρα με σεβασμό στους νόμους της δημοκρατίας, στον κόσμο της εργασίας, στον ανταγωνισμό, στην παραγωγική δύναμη που λέγεται γνώση».

Ο «τόπος» έχει ανάγκη, λες και σε αυτόν τον τόπο έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες! Ίδια πράγματα χρειάζεται η Λάτση με τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον χαμηλά αμειβόμενο!

«Σεβασμός στην δημοκρατία, στον κόσμο της εργασίας…»

και άλλες ωραίες λέξεις που στην πραγματικότητα μεταφράζονται σε μεγαλύτερα κέρδη για αυτούς, μεγαλύτερη εκμετάλλευση για εμάς.
 
Ο τίτλος αναφέρεται σε «εθνική αυτοπεποίθηση». Για την αριστερά όμως, στόχος πρέπει να είναι η τόνωση της αυτοπεποίθησης των εργαζομένων που θα τους βοηθήσει να αντιληφθούν και να οργανώσουν την δύναμή τους και να παλέψουν για να πάρουν την εξουσία και τον πλούτο που τους ανήκει, στα χέρια τους.
 
παραθετω ενα αρθρο απο το ΞΕΚΙΝΗΜΑ , ταση που συμμετεχει στον ΣΥΡΙΖΑ , δεν σχολιιαζω............

Τη στιγμή που η κοινωνία στρέφεται προς τα αριστερά και συζητάει την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης, το μόνο που μπορεί να καταφέρει αυτό το άρθρο είναι να μπερδέψει και να απογοητεύσει τους αναγνώστες και τον κόσμο που κοιτάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζει. Γι΄ αυτό τον κόσμο ένα είναι ξεκάθαρο: μία αριστερή κυβέρνηση παλεύει πάνω από όλα για μία κοινωνία όπου καμία Λάτση δεν θα θησαυρίζει από την δικιά μας δουλειά. Για τους υπεύθυνους της σύνταξης της «Αυγής» αυτό... μάλλον δεν είναι και πολύ «καθαρό»...
 
 
 
 
 
 
ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
- See more at: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/arthro-tis-aygis-gia-ti-m-latsi-i-kritiki-poy-den-diaba/#sthash.CdojdQ4K.dpuf
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Απριλίου 09, 2014, 05:12:40 μμ
η εξοδος στις αγορές φαντάζει κατι καλό ?
σημαίνει την αποδοχή της κυριαρχίας των αγορών και των οίκων αξιολόγησης .
αποξενώνει την βούληση των λαών απο τις δημοκρατικές εξελίξεις κι εξαρτά την οι κι εξαρτά την οικονομική πολιτική απο αυτους τους οίκους.
η εκδημοκραστικοποιηση της Ευρώπης παραμένει το κύριο αίτημα!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μου αρέσει! ·  · Προώθηση · Κοινοποιήστε
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Μαΐου 08, 2014, 02:39:52 μμ
[size=24]μετα απο μενα το χαος
 Βενιζελος[/size]
[/color]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: KostasD33 στις Μαΐου 08, 2014, 08:26:42 μμ
πιο καλά αυτό παρά μετά το χάος ο Βενιζέλος ....
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Μαΐου 08, 2014, 11:25:37 μμ
Δεν είμαι σίγουρη αν το έχει πει ο Βενιζέλος ακριβώς ή άλλος ειρωνικά, η ουσία είναι ίδια.
Άλλη διάσταση τα μπλε γράμματα.  :smile:

Τελικά πλεόνασμα έχουμε, αφού χρεωκόπησαν οι Έλληνες από τους έκτακτους φόρους και την ανεργία. Το πλεόνασμα το μοιράζουν αλλά για όσα χρωστάει το κράτος κουβέντα. Παραδέχονται πως χρωστάνε αλλά δέρνουν τον κοσμάκη που φωνάζει το δίκιο του. Κάποιες νέες δήθεν αποφάσεις δικαστηρίων που χαρίζουν οφειλές. Κάτι η Θράκη πάλι στα επίκαιρα. Κάτι η επίσκεψη της Μέρκελ, το κερασάκι στην τούρτα. Με αυτά και με αυτά σίγουρα έχουμε εκλογές πολύ σύντομα και εγώ ζω στην Ελλάδα. Μετά τις εκλογές τα νέα μέτρα και η σκληρή πραγματικότητα, το μενού θα αλλάξει. Παιδεία και υγεία, αρκετά χάλια. Σε πενήνα χρόνια θα μου πεις , πόσες φορές θα έχουμε εκλογές ακόμη. Όποιος τωρα προλάβει, ποιος να πρωτοπρολάβει με τόσες αιτήσεις για το μέρισμα, ας το χαρεί. Για λίγο θα είναι και έρχονται δύσκολα.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Μαΐου 14, 2014, 02:26:31 μμ
[size=24]Τελικα Πανγκακος [/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Μαΐου 15, 2014, 09:27:21 πμ
το οτι ο Ερτογαν ειναι ενας ξιιπασμενος πολιτικος δεν πιστευω οτι το αμφισβητει κανεις . Ομως αυτο που του αποδιδεται απο τον Τυπο λογω της δηλωσης του , εν τι να κανουμε συμβαινουν τετοια ατυχηματα , για την καταρευση του ορυχειου, ο Ερτογαν ειναι κυνικος , ειναι λαθος, ο τουρκικος λαος , αμορφωτος και πενης, ειναι συναμα και βαθεις προληπτικος , πιστευει δε με παθος ,, την μοιρα, το περιφημο kismet .Ο παμπονηρις , λοιπον Ερτογαν σ΄αυτην την μοιρολατρικη πεποίθηση του τουρκικου λλαου στοχετει με την δηλωση του αυτη
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Μαΐου 15, 2014, 09:27:44 πμ
το οτι ο Ερτογαν ειναι ενας ξιιπασμενος πολιτικος δεν πιστευω οτι το αμφισβητει κανεις . Ομως αυτο που του αποδιδεται απο τον Τυπο λογω της δηλωσης του , εν τι να κανουμε συμβαινουν τετοια ατυχηματα , για την καταρευση του ορυχειου, ο Ερτογαν ειναι κυνικος , ειναι λαθος, ο τουρκικος λαος , αμορφωτος και πενης, ειναι συναμα και βαθεις προληπτικος , πιστευει δε με παθος ,, την μοιρα, το περιφημο kismet .Ο παμπονηρις , λοιπον Ερτογαν σ΄αυτην την μοιρολατρικη πεποίθηση του τουρκικου λλαου στοχετει με την δηλωση του αυτη
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Μαΐου 15, 2014, 09:29:38 πμ
το οτι ο Ερτογαν ειναι ενας ξιιπασμενος πολιτικος δεν πιστευω οτι το αμφισβητει κανεις . Ομως αυτο που του αποδιδεται απο τον Τυπο λογω της δηλωσης του , εν τι να κανουμε συμβαινουν τετοια ατυχηματα , για την καταρευση του ορυχειου, ο Ερτογαν ειναι κυνικος , ειναι λαθος, ο τουρκικος λαος , αμορφωτος και πενης, ειναι συναμα και βαθεις προληπτικος , πιστευει δε με παθος ,, την μοιρα, το περιφημο kismet .Ο παμπονηρις , λοιπον Ερτογαν σ΄αυτην την μοιρολατρικη πεποίθηση του τουρκικου λλαου στοχετει με την δηλωση του αυτη
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Μαΐου 25, 2014, 10:48:16 πμ
σημερα ψηγιζουν οι μικροαστοι μικροαστικα βεβαια
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: KostasD33 στις Μαΐου 25, 2014, 12:35:12 μμ
να φηφίσω μεγαλοαστικά μπας και γίνω μεγαλοαστός λες?
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 25, 2014, 01:35:21 μμ
[quote user="sevenseas" post="375435"]σημερα ψηγιζουν οι μικροαστοι μικροαστικα βεβαια[/quote]
Ε, όχι βέβαια μόνο αυτή η κατηγορία ψηφοφόρων! :lol:  :razz:
Αλλά, δεν θα έπρεπε να ψηφίζουν οι συμπολίτες σου? Εσύ ξεχωρίζεις τον εαυτό σου ή είσαι υπέρ της αποχής, αυτό λες?
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Μαΐου 26, 2014, 01:40:49 πμ
Οι εκλογές του 2014 πέρασαν, τουλάχιστον αυτές του Μάη... να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουν, ή καλύτερα αν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα.
(παρεπιμπτόντως σήμερα κατάλαβα τι εννοούσε και ο κώστας για τα λιμάνια. Τι είχες Γιάννη,  σα να λέμε. με αυτα και με αυτά κάτι τέτοια βλέπω και λέω καλά έκανα και δεν..)
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Ιουνίου 01, 2014, 12:39:48 μμ
Αν δεν είναι η πιο μεγάλη βλακεία που ειπώθηκε σε αυτές τις δύσκολες εποχές της κρίσης, είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν ειπωθεί διαχρονικά στην νεώτερη Ιστορία. Και αυτό, όχι γιατί λέει κάτι ουσιώδες, γιατί ειπώθηκε από έναν εκπρόσωπο της πολιτικής σκηνής αντικατοπτρίζοντας την ποιότητα της μεγαλύτερης κάστας που παίρνουν τις αποφάσεις και διοικούν αυτόν τον ρημαδότοπο. Πολιτικοί και μη.
Φυσικά και ΔΕΝ "Μαζί τα φάγαμε". Τα φάγανε όσοι βρήκαν την τρύπα να τρυπώσουν και να χουφτώσουν καλά το μέλι,  να προλάβουν ό,τι να αρπάξουν και οι άλλοι στην απέξω που είτε δεν το τόλμησαν είτε δεν είχαν τα κλειδιά, είτε δεν γούσταραν.
Και καθόμαστε απαθείς και παρακολουθούμε τον κύριο με ύφος καρδινάλιου και που πιστεύει πως είπε κάτι το φαιώδες.
Τον τρώμε στην μάπα γιατί εμείς του δώσαμε το δικαίωμα να μας καθίσει καλά στο σβέρκο. Το χειρότερο, κάποιοι τον πιστεύουν κιόλας! Τυχαίο;, o ίδιος δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα για σκάνδαλα. Ευτυχώς τουλάχιστον, γιατί σε αυτό τον τόπο έχουμε δει πολλά.
Με τον ίδιο τρόπο που παρακολουθούμε όλα τα υπόλοιπα και πράττουμε με τον ίδιο τρόπο.
Και για να τελειώσει αυτή η ιστορία τα φάγανε οι περισσότεροι. Όποιος είχε τον τρόπο, το πόστο, την θέση τα περισσότερα, ο υπόλοιπος πολύς κόσμος γιατί του είχαν δώσει ευκαιρίες επίτηδες ή γιατί δεν υπήρχε οργανωμένο κράτος. Και κάθονται και αναπολούν πολλοί εκείνες τις καλές μέρες... Ευτυχώς πάλι που πρόλαβαν και βγήκαν στην σύνταξη, που έβαλαν φωτιές σε διάφορες υπηρεσίες, τα μαγαζάκια τους. Και ύστερα μας φταίει η Τρόικα.
Πλήρωσε και με τόκο τώρα τις αυθαιρεσίες που σου άφηναν ελεύθερα να κάνεις, εξάλλου γιατί το ίδιο έκανε και ο γείτονας. Χτίζε για να πληρώνεις διαχρονικά το σύστημα. Επένδυσε τα χρήματα σου -για να βολεύεται- στο σύστημα.
Η φυλακή ως δημιούργημα φυσικά δεν έγινε και για να μπαίνουν όλοι μέσα. Φυσικά θα έμπαιναν κάποιοι για να ναρκωθεί (και) πάλι ο κυρίαρχος λαός. Πάντως, σαν όρος ομολογώ πως παραδέχομαι, ήταν πασιάρικος.
Πλήρωνε τώρα. Ούτως ή άλλως τα ήθελε η γούνα της γενιάς μας. Η σημερινή όμως;
Και αν γράφω αυτά είναι γιατί κάποιοι, αυτοί που ξέρω, ξέρεις, έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω, σε ασφάλεια. Στην τελική, έτσι πως είναι σε αυτό τον τόπο (δεν γράφω κακές λέξεις) και καλά έκαναν.
Ο Χρήστος όμως έβαλε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες στο Ελληνικό κράτος, δεν τα έβγαλε έξω, ήταν από τους άλλους.  Δεν με έχει σοκάρει τόσο το τέλος, όσο ο τρόπος, οι λεπτομέρειες, εκεί που τον αρρωστήσανε και τον φτάσανε. Και ύστερα μου μιλάς για την ψυχολογία που πέφτει.
Σίγουρα λοιπόν έχεις άδικο. Ο κόσμος μας, η καθημερινότητα μας δίπλα, η ζωή αυτό είναι. Δεν γίνεσαι καλύτερος, δεν μάχεσαι αν κλείνεις τα αυτιά και τα μάτια, αν αποκοιμιέσαι.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Ιουνίου 02, 2014, 04:11:46 μμ
δημοκρατικη πατριωτικη συσπειρωση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! παει η κυβερνηση των αριστερων δυναμεων, οπως εχει ξεχαστει η καταργηση του μηνμονιου με εναν νομο, οπως η αποικατασταση των μισθων εγινε και σε βαθος χοονου και υπο προυποθσεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ξερω οτι ολα τα κομματα αλλαζουν θεσεις
αλλα παυουν να χουν δικαιωμα να λεγονται αρiστερα τοτε
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Ιουνίου 10, 2014, 03:59:23 μμ
ανασχηματισμος με δοσεις . Παω ν' αναψω κερι να σωθει η κορη μου
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Ιουνίου 10, 2014, 11:10:01 μμ
[quote user="sevenseas" post="375512"] Παω ν' αναψω κερι να σωθει η κορη μου[/quote]
;

Μπαινω και βιαστικά, αλλά βρε Γιώργη δεν το κατάλαβω μην απορήσω ;
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Ιουνίου 10, 2014, 11:13:36 μμ
Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες

που λέει (ακόμη) και η Σοφία, μη μου μιλάς για καλοκαίρια, για ακρογιαλιές κλπ κλπ.
Τώρα που βγήκε και ο ΕΜΦΙΑ... :lol:
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Ιουνίου 20, 2014, 12:12:44 μμ
[size=18]η ελληνικη κοινωνια ειναι σαν την ευθυμη γαλαρια που περιεγραφε ο Μωρις Λε Μπλανκ. τρεφεται με κουτσομπολια, τα οποια καταδικαζει ευθυς αμεσως με μεγαλη ανεση.. Βριζε καθημερινα οποους δεν γουσταρει ,αλλα ταυτοχρονα καταδικαζει τους υβριστες[/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: riaghul στις Ιουνίου 21, 2014, 12:07:55 πμ
[size=14]η κοινωνία έχει στεγνώσει από τη ξηρασία χρόνων ανταγωνισμού και καλοπέρασης[/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: black_velvet στις Ιουλίου 06, 2014, 04:22:42 μμ
[quote user="riaghul" post="375549"][size=14]η κοινωνία έχει στεγνώσει από τη ξηρασία χρόνων ανταγωνισμού και καλοπέρασης[/size][/quote]


Μα η αγαπημένη μας riaghul παραμένει πάντα δροσερή κι ήρθε να μας δροσίσει κι εμάς από αυτή την ξηρασία.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Ιουλίου 08, 2014, 04:11:23 μμ
[size=24]σημερα αργω λογω γενεθλιων[/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Ιουλίου 29, 2014, 03:02:58 μμ
Και εγώ σήμερα πήρα άδεια από την σημαία. Ζέστη και κομφούζιο παντού. Για εφορία αδιαπραγμάτευτο, 7.30  και ξεμπερδεύεις σε μια ώρα. Δεν δούλευαν τα ΑΤΜ σε δυο τράπεζες, στο  τρίτο τελείωσαν οι φάκελοι, κόλησε το μηχάνημα μέσα στην άλλη τράπεζα , κόλησε το σύστημα (πάλι). Και να θέλουν να βοηθήσουν δεν γίνεται τίποτε. Στην κλασσική μέθοδο της ουράς κάτι τέτοιες αποφράδες μέρες οφείλεις να περιμένεις με χαρτάκι από μέσο καμιά 30αρια νούμερα. Ουρά στο ταχυδρομείο, 30 άτομα για να πληρώσουν την ΔΕΗ.
Τέλος του μήνα γαρ.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως στην εποχή της αυτοματοποίησης που τουλάχιστον οι πληρωμές γίνονται , σχεδόν όλες, με εξαίρεση κάποιες ακόμη (ήμαρτον) απαρχαιωμένες υπηρεσίες κυρίως ασφαλιστικές όπως ο ΟΓΑ, να περιμένει ο κόσμος σε ουρές για ώρες.
Χαλαρά και στην χειρότερη πας σε μια άνετη ώρα καταθέτεις τα χρήματα στο ατμ και την επόμενη που περνάνε στο σύστημα πληρώνεις λογαριασμούς ηλεκτρονικά όποτε θες, πανεύκολα,  Εφορίας, δεη, σχεδόν όλους. Άκοπα και το κυριότερο δεν ταλαιπωρείς και τους λίγους πια υπαλλήλους στις υπηρησίες που έχουν να διεκπεραιώσουν και άλλες υπηρεσίες. Τέλος. Οι πληρωμές έχουν γίνει παιχνιδάκι εδώ και χρόνια, όπως και οι αναλήψεις όχι σε ώρες αιχμής. Ενημερώνεσαι ακόμη ηλεκτρονικά και για τις νέες εκδόσεις λογαρισμών της ΔΕΗ.

Ο Έλληνας απλά δεν αλλάζει εύκολα συνήθειες. Εκτός και αν το διαφημίσουν ή γίνει κάτι της μόδας ή το κάνει ο γείτονας.  Απογοήτευση.
Ούτε καταλαβαίνει τι του γίνεται, δεν αλλάζει.

Αντιγράφω από άρθρο.
Κυβέρνηση και τρόικα μας «ξετινάζουν» κανονικά, αφού μέσα στους επόμενους μήνες οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν για φόρους περίπου 7,9 δις ευρώ. Κι αυτό, τη στιγμή που ακολουθούν νέα μέτρα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο προωθείται για ψήφιση και που υπουργοί και εκπρόσωποι των δανειστών θα ετοιμάζουν το νέο μνημόνιο στο Παρίσι πίνοντας γαλλική σαμπάνια στην υγεία των κοροΐδων.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, έως το τέλος Ιουλίου, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση των οφειλών στην Εφορία που τους έχουν έρθει με το εκκαθαριστικό. Επίσης θα πρέπει σε δύο ημέρες να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Αμέσως μετά και με την 31η Αυγούστου θα πρέπει να έχει πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, στα τέλη Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, τέλη Οκτωβρίου την τρίτη δόση του φόρου ακινήτων, ενώ μια ακόμη διπλή δόση έρχεται στα τέλη Νοεμβρίου με τον κύκλο να κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου, μαζί με τον χρόνο, με την πέμπτη δόση του νέου φόρου ακινήτων.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ενδιάμεσα θα πρέπει να και τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα, τα οποία μένουν παρκαρισμένα αφού κανείς δεν έχει χρήματα να πληρώσει για τη συντήρηση τους ή για τα καύσιμα τους.

Ποιο είναι το συνολικό μπουγιουρντί; Συνολικά θα πληρωθούν 3,7 δισ. ευρώ για τον φόρο εισοδήματος, άλλα 2,6 δισ. ευρώ για τα ακίνητα και 1,5 δισ. ευρώ  για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι φόροι μέσα στο επόμενο εξάμηνο ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνουν τα 7,9 δισ. ευρώ.

Και βέβαια η φορολογική καταιγίδα δεν τελειώνει εδώ. Η κυβέρνηση που «βλέπει» την ανάπτυξη να έρχεται προχωρά στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την αποδέσμευση της δόσης από την τρόικα.

Στα προαπαιτούμενα αυτά εντάσσονται, μεταξύ άλλων η απενεργοποίηση του ΑΦΜ για φορολογούμενο που έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα (κλείσιμο επιχειρήσεων λέγεται αυτό), η ένταξη στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών Ταμείων–Ν.Π.Δ.Δ, ανάμεσα τους και του επικουρικού των ενστόλων, ο καθορισμός του αιγιαλού για να χτίζουν οι ξενοδόχοι και οι ξένοι επενδυτές όπου θέλουν και η ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τη σύσταση 400 οργανικών θέσεων.

Προσλαμβάνουν δηλαδή υπαλλήλους όχι στην υγεία, η οποία έχει… πεθάνει, ούτε στην παιδεία που είναι ανύπαρκτη, αλλά στους μηχανισμούς είσπραξης φόρων από τους μικρομεσαίους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Τους «μεγαλοκαρχαρίες» δεν τους πειράζει κανείς.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: Nikos Apomakros στις Ιουλίου 30, 2014, 01:29:19 πμ
Δεν αντιλέγω. Έχω όμως μπερδευτεί. Ειλικρινώς. Τον αντιλαμβάνομαι τον οικονομικό χαμό που συμβαίνει. Πως θα μπορούσε κανείς άλλωστε να μην; Η πληροφόρηση για την όλη φορολογική και γενικότερη "μαυρίλα" έρχεται από κάθε κατεύθυνση, από κάθε ΜΜΕ, από κάθε πρόσωπο που γνωρίζω, από κάθε πρόσωπο που μου απευθύνει το λόγο ή που τυγχάνει να ακούω τη συζήτησή του. Και αυτό ξέρεις με προβληματίζει.

Δεν είναι μόνο το ότι όπως η υπερβολική προβολή σεξ και βίας μέσω τιβι και άλλων τρόπων μας κατέστησε αδιάφορους απέναντι σε τέτοιες εικόνες έτσι αναπόφευκτα θα συμβεί αυτό και με την "φορολογική βία" και την κάθε είδους μαυρίλα. Δεν είναι μόνο ο όλος τους και όλος μας ο συντονισμός. Περισσότερο απ' όλα με προβληματίζει η εικόνα που κανείς δεν προβάλλει ή δεν αναφέρει μα συναντώ καθημερινά, η εικόνα πίσω από τη γκρίνια, πίσω από την μεμψιμοιρία, πίσω από την μαυρίλα.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει διαφωνία σε αυτό που θα πω. Και καλοδεχούμενη είναι. Ωστόσο αυτό που θα αναφέρω είναι αυτό που εγώ συναντώ και όσο και να διαφωνήσει κάποιος μαζί μου δεν μπορεί να το αλλάξει. Ίσως να μπορέσει όμως να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το αντιλαμβάνομαι.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια πηγαινοέρχομαι στη δουλειά που είναι πάντα στο ίδιο φυσικά σημείο. Πηγαίνω ΠΟΛΛΕΣ φορές τον μήνα για καφέ, διάφορες ώρες της μέρας, βολτάρω με το αμάξι λόγω δουλειάς και ασχολιών επίσης πάρα πολλές φορές ακόμα και μέσα σε λίγες ώρες. Έχω λοιπόν τις απορίες μου γιατί γενικά κάτι δεν μου κολάει, κάτι μου χαλάει την συνταγή του ορθολογισμού.

Οι καφετέριες γεμάτες κάθε ώρα και κάθε στιγμή. Ο φρέντο πάει σύννεφο. Κλαμπ σάντουιτς, μιλσέιγ, μπίρες. Ο φτηνιάρικος φραπές κι ελληνικός κυριολεκτικά σπανίζει στα τραπέζια. Δεν αναφέρομαι σε χλιδάτες περιοχές ή χλιδάτα καφέ, κάθε άλλο. Οι ταβέρνες παρομοίως. Για να μην μιλήσω για μαγαζιά κοντά σε πανεπιστήμια. Ας πούμε ότι οι φοιτητές που σε καθημερινό επίπεδο βλέπω να είναι στο καφέ και το εστιατόριο τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από γονείς, θείες, γιαγιάδες κτλ. Οι δρόμοι πάντως της Αθήνας, εδώ και αρκετούς μήνες, επανήλθαν στο ανυπόφορο σημείο που ήταν Προ της Κρίσεως. Κόσμος χαζεύει στα μαγαζιά που την τελευταία εργάσιμη Κυριακή τζιράρισαν περισσότερο κι από το Σάββατο, πληροφορίες λένε. Ποιά αυτοκίνητα έμειναν ακίνητα, ποιά βενζίνη δεν ξοδεύτηκε; Ιούνιο και Ιούλιο μήνα απήυδησα φέτος, όπως πριν 3-4 χρόνια και πίσω, τόσο εντός όσο και εκτός Αττικής, από το Άργος τουλάχιστον ως την Εύβοια και από τη Σαλαμίνα μέχρι και τη Χίο. Ένας χαμός παντού. Ελληνικές πινακίδες. Τα διόδια φίσκα κι όμως η τιμή τους στο διπλάσιο.

Δε λέω ότι δεν συνέβησε τίποτε. Ο κόσμος σαφώς είδε τις οικονομίες του να χάνονται, τα δανεικά του να υπερδιπλασιάζονται, την δουλειά του να χάνεται, το αφεντικό του να αφηνιάζει ελεύθερα, το ωράριό του να αυξάνεται, την εργασία του να μένει απλήρωτη, την εφορία να του χτυπάει κάθε φορά και με έναν καινούριο τρόπο την πόρτα και τον γείτονά του να πέφτει από το μπαλκόνι. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω. Ειλικρινά και με όλο το σεβασμό: "ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ;" Το όλο φαινόμενο που παρακολουθώ καθημερινά, αυτό της Εξόδου και των Εξόδων αυτής, δε συμφωνεί με τα δεδομένα, με την όλη κατάσταση όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ και από εμάς τους ίδιους. Και το "κλειδί" της αποκρυπτογράφησης αυτού του παράταιρου νιώθω πολύ μικρός και ιδιαίτερα ανόητος να το αντιληφθώ.

Δεν ξέρω πλέον. Και το χειρότερο είναι ότι αρχίζει και να μη με νοιάζει πλέον. Αρχίζω και συνηθίζω την κατάσταση; Δεν ξέρω. Όλοι τριγύρω μου (και δεν είναι μικρός ο κύκλος μου), ασχέτως με το τι λένε όταν ανοίγουν το στόμα τους, ενεργούν τελικά λες και τίποτε δεν άλλαξε. Πως να καταφέρω να μη συνηθίσω;

Σα να μη πέρασε... ένα "μέτρο".
Έτσι έπρεπε να λέει το τραγούδι.

Καλό βράδι
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: pixie στις Ιουλίου 30, 2014, 08:27:17 μμ
Καλησπέρα...

Βολευτήκαμε στα λιγότερα και αρκούμαστε στα ελάχιστα, αυτό συνέβη, Νίκο. Αναθεωρούμε τον τρόπο μας καθημερινά. Δεν υπάρχει άνθρωπος της μεσαίας τάξης που να μην έχει βιώσει την οικονομική απώλεια ή μικροσυνταξιούχος που να μην έχει εξοργιστεί για την αυθαίρετη κλοπή μιας σύνταξης που έγινε παροχή ελεημοσύνης ενώ θα έπρεπε να είναι δίκαια ανταπόδοση σκληρής δουλειάς χρόνων.

Και όσον αφορά στους νέους, αλοίμονο σε όσους δεν εργάζονται νιώθοντας πως έχουν στήσει σε πεδίο βολής τα όνειρά τους. Πιστεύω ότι μπορεί να πίνουν καφέδες αλλά μέσα τους τους τρώει το σαράκι και η αγωνία για το τι θα γίνει καθώς κι αυτοί βιώνουν ίσως και περισσότερο από όλους τις αρνητικές συνέπειες.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Ιουλίου 31, 2014, 10:47:19 μμ
Την κρίση , κατά την ταπεινή γνώμη μου πάντα, την έχουν βιώσει στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες και σχεδόν όλες οι κοινωνικές ομάδες. Το μεγαλύτερο αντίκτυπο όμως, το μάρμαρο πληρώνει πάλι το ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας που δεν έχει και την δυνατότητα να προστατευτεί και οι νοικοκύρηδες. Συνήθως κάτι τέτοιο γίνεται σε ένα πόλεμο.
Το πως διαχειρίζεται την κατάσταση ο καθένας και στην οικογένεια του είναι άλλο θέμα. Και όντως είχαμε κακομάθει.
Οι επιλογές ειναι πολλές, πιθανά να χρωστάς αλλά να μην κόβεις εξόδους από την άλλη να έχεις, να μην στερείσαι, αλλά να προστατεύεσαι λαμβάνοντας μέτρα. Η κρίση και βρήκε αρκετούς που γνώριζαν τι θα συμβεί εκ των έσω και ήταν προετοιμασμένοι.
Νίκο όντως οι καφετερίες είναι γεμάτες, αν είσαι Αθήνα σφίζει από ζωή, όντως επανήλθε. Το ίδιο και εδώ τις τελευταίες μέρες ειδικά.
Ειδικά η προτελευταία σου παράγραφος και μεγάλη μου άρεσε ιδιαίτερα και η τελευταία με αποτελείωσε.

Δεν βλέπω τηλεόραση, διαβάζω λίγο κάποιες εφημερίδες στο ιντερνέτ. Ίσως, δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα είχε, να έχω μια άποψη εκ του ασφαλούς, όμως σίγουρα θα ένοιωθα καλά επιτέλους για λίγο έστω αν ήμουν σήμερα Αργεντίνα. Μπορεί να παρεξηγηθω αλλά δεν έχει να κάνει με κάποιο κόμμα.
Τολμησανε και τα βάλανε με τους κόρακες, και ενωμένοι. Επαναστάτησαν.
Εμείς ταίζαμε τους εγχώριους και καθόμαστε στους ξένους. Σαν να μην πέρασε ένα μέτρο.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: kuria στις Αυγούστου 08, 2014, 10:41:30 πμ
οπου σταθω κι οπου βρεθω βλεπω, ακουω, διαβαζω για κριση και με πιανει...

μανα θα φυγω... θα παω στα καραβια!!!
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: saliara στις Αυγούστου 09, 2014, 03:20:35 πμ
[quote user="kuria" post="375620"]μανα θα φυγω... θα παω στα καραβια!!![/quote]

Μπαααα άσε... Κι εκεί κρίση έχει!!!  :P
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Αυγούστου 09, 2014, 12:25:33 μμ
[quote user="kuria" post="375620"]οπου σταθω κι οπου βρεθω βλεπω, ακουω, διαβαζω για κριση και με πιανει...

μανα θα φυγω... θα παω στα καραβια!!![/quote]


Όχι τώρα που πέρασε η δικιά μου, μπάστα, τώρα που άρχισε και στρώνει. Απορώ και εγώ μα την αλήθεια πως τα καταφέρνω.


Κατά καιρούς παίρνω διάφορα μέιλ με ψηφίσματα αν και δεν μπαίνω καθόλου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά καιρούς ψηφίζω κιόλας, όταν αντιλαμβάνομαι ότι αξίζει τον κόπο και συνήθως αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Υπάρχουν όμως και κάποιες κινήσεις που τις αντιλαμβάνομαι ως γελοίες. Όπως ¨το δεν πληρώνω την εφορία".
Έχω μάθει και κάνω μαζικές διαγραφές πριν ανοίξουν. Απλά κάνει εντύπωση που τα προωθούν και σοβαροί άνθρωποι.
Από την άλλη υπάρχουν νόμοι σε ισχύ, τρόποι, όπως για παράδειγμα η αμφισβήτηση του ποσού που βγάζει ηλεκτρονικά η φόρμα της Εφορίας. Φοιτητικά επιδόματα όπως  της Ζωής Κωνσταντοπούλου (πάνω από τα 40) της γνωστής βουλευτίνας που η μητέρα της το εισέπρατε μέχρι και πέρυσι μαζί με την σύνταξή της! (μαλώνετε για τα κόμματα κορόιδα)
Το ζήτημα είναι πως επιλέγει στην πραγματικότητα να αγωνίζεται ο καθένας στην καθημερινότητά του.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Αυγούστου 27, 2014, 12:03:00 μμ
εδώ προεδρος εκει προδρος που ναναι ο προεδρος ?
από ονόματα σκιζουμε , δημοκρατια μας λειπει
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: katinaki στις Σεπτεμβρίου 21, 2014, 12:51:07 μμ
ήξερα ότι οι κακοποιημένες γυναίκες λένε ψέματα για τα χτυπήματα που έχουν πάνω τους! δεν ήξερα ότι το ίδιο κάνουν κι οι άντρες! όσο ζούμε μαθαίνουμε  :evil:
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: kuria στις Σεπτεμβρίου 26, 2014, 01:48:11 μμ
παρε τον ενα και χτυπα τον αλλο καταντησαμε...
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Οκτωβρίου 03, 2014, 10:28:32 πμ
εκλογαί !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! έστε έτοιμοι[size=24] [/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: jcdenton στις Οκτωβρίου 07, 2014, 01:07:45 μμ
Μ' αυτούς τους πολιτικούς που ψηφίζουμε (και μη μου πείτε "δεν τους ψηφίσαμε, ψηφίσαμε Ουράνιο τόξο, ανταρσύα και λοιπές μαλακίτσες") και μας γα**νε καθημερινά...

πρέπει να είμαστε πολύ ερωτικός λαός! :oops:
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Οκτωβρίου 08, 2014, 09:53:05 πμ
οπου γαμος και χαρα η Βασιλω πρωτη

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/1898068_10202987890928488_110814423761265750_n.jpg?oh=cf6a88ed7d2dc5bb5ac10e7241888e43&oe=54BCFB40
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Οκτωβρίου 13, 2014, 11:22:41 πμ
:mrorange: πως κουρδιζονται οι Κούρδοι ?
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Δεκεμβρίου 08, 2014, 01:08:50 μμ
για την υποθεση του Ρωμανου σιωπησα αναμενοντας τις εξελιξη, την κορυφωση του δραματος......................
πως μπορεις εξαλλου να κρινεις ένα παιδι?
ποιος είναι αναμάρτητος και ποιος εχει ην καθαρη αποψη στους καιρους που ζυμε?
ένα παιδι μεγαλωμενο ,με οσα επιτασσει η καλη κοινωνια της εποχης μας
 ένα παιδι που βιωσε τον θανατο του φιλου του στα16 του χρονια , μα τροπο βιαιο κι ανατριχιαστικο
ένα παιδι , που μαζευει γυρω του όλα τα φωτα της δημοσιότητας , που αναπτυσσεται ερημην του πληθος συζητησεων κι αντιδικιων
 που ολοι εχουν γινει αυθεντικοι ερμηνευτες της βούλησης του και καποιοι περισσοτερο από τους αλλους
 Αφηστε επι τελους αυτόν τον ιδιο και την οικογενεια του να βρουν τις λυσεις και σταματηστε να κανετε τους δηθεν υποστηρικες του με περισση υποκρισια μεταξυ των χαρούμενων λαμπιονιών των Χριστεουγεννων , των ευχων και της καλοπέρασης
 ο Ρωμανος δεν είναι το κοριτσακι με τα σπιρτα...........................
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Δεκεμβρίου 08, 2014, 05:01:22 μμ
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζι σου. Βλέποντας το όλο θέμα με ανθρώπινη ματιά, εξάλλου είναι σε νεαρή ηλικία για να δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία,  αλλά και τους συνεργούς στο εγγύς περιβάλλον και ένα μέρος του συστήματος.
Είναι απογοητευτικό το ότι η κρατική μηχανή και το Σύνταγμα που προστατεύει τους πολίτες δεν έχει βρει ένα τρόπο ώς σήμερα με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή τους καταδικασμένους σε σωφρονιστικά ιδρύματα (υποτίθεται) όταν βγαίνουν με άδειες. Είναι ακατανόητο σε μια πολιτισμένη πράγματι κοινωνία να μην έχουν βρεθεί ακόμη κάποιοι φυγάδες αλλά και κάποιοι λίγοι εγκληματίες, όπως της Μαρφίν.
Το ίδιο απογοητευτικό θα ήταν και αν ο ίδιος χρησιμοποιούσε τις άδειες για άλλους λόγους, που θα έφερνε σαν αποτέλεσμα ποινές για όλους τους υπόλοιπους.
Όσο για τα φώτα της δημοσιότητας, έχω καταλάβει πως συνήθουν ανάβουν επιλεκτικά.  ;-)
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: amfiprostylos στις Δεκεμβρίου 09, 2014, 11:06:52 μμ
οι φονιαδες της Μαρφιν ειναι οι "ιδιοι" που σκοτωσαν τον Αλεκο Παναγουλη. Αν θυμαστε καλα μετα απο αυτη την επιθεση
αρχισαν να αρεωνουν οι "αγανακτησμενοι" στο συνταγμα. φοβερη συμπτωση που συνεφερε το κρατος.
ξερετε αυτο που μας κυβερνα οχι το διδυμο αδερφο της Βιας που κατα την αρχαια μας παραδοση ηταν οι Τιτανες σωματοφυλακες του Διος. (Κρατος και Βια). κι αλλη συμπτωση. διδυμα αδελφια; για φαντασου.

ευχομαι το παλικαρι να τη βγαλει καθαρη αν και φοβαμαι οτι εχουν προαποφασισει τη μοιρα του.
αν τον αφησουν να πεθανει συμφερει. θα βγουν οι ασφαλητες να καψουν και να σπασουν μεταμφιεσμενοι
θα γινει μπαχαλο και μετα θα ερθει ο σαμαρακος με το τριο κιταρα να μας σωσουν με νεα μετρα για την τρομοκρατια.

ετσι και αλλιως απαγορευεται να παιρνουν αδειες οι υποπτοι (βασικοι μαρτυρες στη δολοφονια Γρηγοροπουλου) για τρομοκρατικες ενεργειες. μπορουν μονο οσοι εχουν βιασει και σκοτωσει γυναικιες ή μικρα παιδια (οχι απαρετητα με αυτη τη σειρα), να βγουν εξω και να βιασουν τα δικα μας παιδια αυτη τη φορα.

η γελιοτητα σε ολο της το μεγαλειο.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Δεκεμβρίου 10, 2014, 01:32:40 πμ
Σίγουρα κάποια σκοτεινά κέντρα βρίσκονταν πίσω από την δολοφονία αλλά ποτέ δεν αποτυπώθηκαν τελεσίσικα. Δ/Γ, Δ/Α
Το κακό είναι πως μπροστά από την αξία της ανθρώπινης ζωής υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν το τέλος και άλλοι που δεν τους καίγεται καρφ'ι.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: jcdenton στις Δεκεμβρίου 10, 2014, 02:00:58 μμ
[quote user="amfiprostylos" post="376390"]ξερετε αυτο που μας κυβερνα οχι το διδυμο αδερφο της Βιας που κατα την αρχαια μας παραδοση ηταν οι Τιτανες σωματοφυλακες του Διος. (Κρατος και Βια). κι αλλη συμπτωση. διδυμα αδελφια; για φαντασου.[/quote]

Πουθενά δεν αναφέρεται πως ο Κράτος είναι δίδυμος αδερφός της Βίας ή/και σωματοφύλακας του Δια και δη Τιτάνας σωματοφύλακας (Οι Τιτάνες ήταν θανάσιμοι εχθροί του Δία - αντίπαλοί του στον μεγαλύτερο πόλεμο Θεοτήτων στη μυθολογία). Σε μια εκδοχή αναφέρονται οι Κράτος, Βία, Ζήλος και Νίκη ως αδέρφια (όχι δίδυμα, τρίδυμα ή τετράδυμα) της Στυγός και του Πάλλαντα, σε άλλη ως νόθος γιος του Δία & σε τρίτη ως Τιτάνας.

Τώρα αν σε βολεύει η πρώτη εκδοχή και κρατάς το ζευγάρι Κράτος - Βία & ουχί το Κράτος - Ζήλος ή το Κράτος - Νίκη... δεν μπορώ να σου πω κάτι.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: KostasD33 στις Δεκεμβρίου 10, 2014, 06:12:48 μμ
[quote user="jcdenton" post="376397"]...
Πουθενά δεν αναφέρεται πως ο Κράτος είναι δίδυμος αδερφός της Βίας...[/quote]
Καλά μη το κάνουμε ζήτημα τώρα αυτό....
διότι και πουθενά δεν λέει ότι το κράτος θα μα πηδαει (με χρέος δικό τους) ή θα μας κλέβει (με έμφια και δεκάδες άλλους τρόπους...

Αλλά το κάνουν ...
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: amfiprostylos στις Δεκεμβρίου 10, 2014, 10:13:16 μμ
[quote user="jcdenton" post="376397"][quote user="amfiprostylos" post="376390"]ξερετε αυτο που μας κυβερνα οχι το διδυμο αδερφο της Βιας που κατα την αρχαια μας παραδοση ηταν οι Τιτανες σωματοφυλακες του Διος. (Κρατος και Βια). κι αλλη συμπτωση. διδυμα αδελφια; για φαντασου.[/quote]

Πουθενά δεν αναφέρεται πως ο Κράτος είναι δίδυμος αδερφός της Βίας ή/και σωματοφύλακας του Δια και δη Τιτάνας σωματοφύλακας (Οι Τιτάνες ήταν θανάσιμοι εχθροί του Δία - αντίπαλοί του στον μεγαλύτερο πόλεμο Θεοτήτων στη μυθολογία). Σε μια εκδοχή αναφέρονται οι Κράτος, Βία, Ζήλος και Νίκη ως αδέρφια (όχι δίδυμα, τρίδυμα ή τετράδυμα) της Στυγός και του Πάλλαντα, σε άλλη ως νόθος γιος του Δία & σε τρίτη ως Τιτάνας.

Τώρα αν σε βολεύει η πρώτη εκδοχή και κρατάς το ζευγάρι Κράτος - Βία & ουχί το Κράτος - Ζήλος ή το Κράτος - Νίκη... δεν μπορώ να σου πω κάτι.[/quote]Αισχυλος-προμηθεας δεσμωτης

μη κολλας σε λεξεις οπως σωματοφυλακας και μη χρησιμοποιεις το "πουθενα δεν αναφερεται" εκτος και αν εχεις
διαβασει ολους τους αρχαιους λογοτεχνες και τα εργα αυτων.
η ξυλινη γλωσσα δεν οφελησε ποτε κανενα, φιλε.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: jcdenton στις Δεκεμβρίου 11, 2014, 11:38:38 πμ
[quote user="KostasD33" post="376399"]Καλά μη το κάνουμε ζήτημα τώρα αυτό....[/quote]

Δεν το έκανα θέμα. Προσπάθησα να διορθώσω ένα (μυθολογικό) λαθάκι που (νόμιζα) πως βρήκα.[quote user="amfiprostylos" post="376403"]
Αισχυλος-προμηθεας δεσμωτης

μη κολλας σε λεξεις οπως σωματοφυλακας και μη χρησιμοποιεις το "πουθενα δεν αναφερεται" εκτος και αν εχεις
διαβασει ολους τους αρχαιους λογοτεχνες και τα εργα αυτων.
η ξυλινη γλωσσα δεν οφελησε ποτε κανενα, φιλε.[/quote]


Δεν κόλλησα σε κάποια λέξη. Προσπάθησα να μεταλαμπαδεύσω (πςςςςςςςς τι είπα) κάποιες γνώσεις μου. Το "πουθενά δεν αναφέρεται" ήταν σχόλιο εγκυκλοπαιδικής γνώσης. Ο "Προμηθέας Δεσμώτης" δεν είναι κάτι άμεσα προσβάσιμο για επιβεβαίωση όσων είπες. Παρ' όλα αυτά έκανα λάθος και το παραδέχομαι.


ΥΓ οι διορθώσεις που πήγα να κάνω, ήταν καθαρά στο μυθολογικό στοιχείο, όχι στη έννοια τους (κυριολεκτική ή μεταφορική).
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: larus audouinii στις Δεκεμβρίου 22, 2014, 04:54:35 μμ
Τις τελευταίες μέρες της επικαιρότητας, στο σόου καλύτερα, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι λέξεις   σκουλήκια,συνώνυμα της λέξης 'βόθρος',ανταλλάγματα, Πρόεδρος, δωροδοκία,πάτος κλπ και δεν θα έλειπαν τα περί υποκλοπών.
Υποθέτω περίπου τι συμπέρασμα βγάζει ο καθένας, από την δική του σκοπιά, αν κατάλαβε.
Διχασμός απόψεων; Πόλωση; θα συμφωνήσουμε.
Όπως το ότι περνάμε μια προεκλογική περίοδο ακόμη και που όμως το όλο γύρω τοπίο ειναι εντελώς διαφορετικό από άλλες εποχές, (πάμπερς κλπ), ακόμη και του Βατοπεδίου.
Σίγουρα ζούμε στην Ελλάδα. Ο Καραγγιόζης έχει χάσει την ουσία του και το χαμόγελο του φτωχού Έλληνα έχει παγώσει από καιρό πριν ακούει εκατομμύρια να πετάνε γύρω του, δίπλα από μετανάστες να μετρούν την ζωή και ομάδες να συγκεντρώνουν το φαγητό των απόρων.
Ο Δευκαλίων ή Αποστολόπουλος έγραφε με πύρινο αντιμνημονιακό λόγο πριν μόλις λίγο καιρό φανεί να δωροδοκεί για αντίθετους λόγους και σκοπούς. Έχει καθήσει εκ δεξιών πολλών διαφορετικών πολιτικών.Δ/Γ,Δ/Α Τα κοράκια όμως της διαπλοκής και των συμφερόντων που διαχρονικά αλληλοτρέφονται με την πολιτική, δεν έχουν χρώματα και σημαίες. Τόσο βλάκες ήταν ; Παπανδρέου,Σαμαράς,Καμμένος, και πρόσφατα Τσίπρας έμμεσα.
Η όλη διαχείρηση του θέματος αν δεν ήταν γελοία, δεν αρμόζει σε πολιτικά πρόσωπα που οφείλουν να διαχειρίζονται την διαφάνεια και το συμφέρον του λαού πάνω από όλα, να εμπλέκουν πρόσωπα όπως ο Λαζόπουλος, ούτε εγώ θα το διαχειριζόμουν με αυτόν τον τρόπο.
Θα μπορούσα να γράψω αρκετά ακόμη. Δεν έχει νόημα, ζω και αγαπώ αυτόν τον τόπο, εύχομαι για καλύτερο και προτιμώ να ζω μακριά ή τουλάχιστον να κλείνω τα αυτιά στην βρώμα του. Αλέ ύστ και ακόμη παραπέρα.
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: sevenseas στις Ιανουαρίου 02, 2015, 12:37:50 μμ
[size=18]ενα ψευδοδιλημα ταλανιζει την πολιτικη ζωη της χωρας Μνημονιο κι αντιμνημονιο , . Καποιοι ειναι δηθεν με το μνημονιο και καποιοι δηθεν το αντιμάχονται Μια ζωη στο περιπου και στο δηθεν Μια ζωη προφασεις για για φυγοπονια
[/size]
Τίτλος: Re: σχολια
Αποστολή από: κώστας στις Ιανουαρίου 04, 2015, 05:19:17 πμ
[align=justify][/align]