Εμφάνιση μηνυμάτων - orxidea

Welcome to A33 Community - αρνάκι άσπρο και παχύ.....

Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - orxidea

Σελίδες: [1] 2 3 ... 32
1
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 12, 2006, 09:21:44 πμ »
Θα ήμουν υπερβολική αν  ζήταγα από το 2007 να .....

Βοηθήσει στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων?
Φροντίσει για τα παιδιά του κόσμου?
Μας κάνει να εμπεδώσουμε την αληθινή αξία της ζωής?
Να φροντίσει όλα τα παιδιά του κόσμου?
 Να σταματήσουμε να  ζητάμε αστεία πράγματα?
[/i][/color]

2
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 12, 2006, 09:01:10 πμ »


Καινούργια ημέρα απλώνεται εμπρός μας....χαρείτε την.
Κάθε πρωί ,μας δίνεται μια τελείως νέα ευκαιρεία να κάνουμε ό,τι θέλουμε να κάνουμε με τις ώρες που μας δόθηκαν για τη μέρα.
Και μας δίνεται αυτός ο άγραφος πίνακας,κάθε πρωί κάθε ημέρας για το υπόλοιπο της ζωής μας.
Την Καλημέρα μου σε όλους!!!
[/i][/color]

3


Ο χριστιανικός κόσμος για ακόμη μια φορά ετοιμάζεται να εορτάσει τα Χριστούγεννα. Οι βιτρίνες των καταστημάτων, οι δρόμοι και οι πλατείες στολίζονται με πολύχρωμες γιρλάντες. Τα ηχεία βουίζουν τραγούδια στους ήχους της κατανάλωσης των συναισθημάτων,ως διεγερτικό στην μανία της αγοράς και όλα αυτά, όταν η ιστορία χωρίζεται στην π. Χ. και μ. Χ. εποχή, αλλά οι καρδιές θαρρείς πεισματικά αρνούνται να περάσουν το κατώφλι.
Όλη αυτή η ατμόσφαιρα σου δίδει την αίσθηση ότι στο βάθος της εκφράζει μια υποσυνείδητη συλλογική ενοχή της ανθρωπότητας απέναντι στο Θείο βρέφος της Βηθλεέμ, για κείνο το παγερό αφιλόξενο, μα συνάμα σωτήριο βράδυ. Είναι η ντροπή που νιώθει ο κόσμος της αφθονίας και της καταναλωτικής υστερίας, της μοντέρνας ειδωλολατρίας, που δεν μπορεί να κατανοήσει και να δεχθεί ότι ο Θεός που πιστεύει γεννήθηκε σε μια άσημη γωνιά της γης, μέσα σε μια άσημη φάτνη αλόγων ζώων.
Δεν είναι μια μεγάλη πρωτεύουσα της εποχής εκείνης που δέχεται την σαρκωμένη αγάπη του Θεού. Δεν είναι κάποιες σημαίνουσες προσωπικότητες, ούτε καν οι άνθρωποι που εκπροσωπούσαν την θρησκεία, αλλά απλοί ποιμένες και αλλοεθνείς μάγοι. Ο Χριστός 2000 χρόνια τώρα επιμένει να διαλέγει ως τόπο γεννήσεώς Του την βρώμικη, σκοτεινή, παγερή, άσημη, ανώνυμη, περιθωριακή, φάτνη της Βηθλεέμ, όπως ακριβώς είναι και οι καρδιές των ανθρώπων, για τους οποίους και σαρκώθηκε. Αυτούς τους οποίους συναναστράφηκε και αγάπησε στην επίγειο παρουσία Του. Μην ξεχνάμε ποτέ ότι μια από της μεγαλύτερες κατηγορίες που δέχθηκε ο Χριστός από τους φαρισαίους ήταν] «να μην φοβάστε τα μηδενικά που λαχταρούν να γίνουν φάτνες».
[/i][/color]

4
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 08:16:38 μμ »

5
Cafe / Υπάρχει Αη Βασίλης;
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 08:07:10 μμ »


(Σημείωμα του εκδότη Francis P. Church, New York Sun, 1897)

"Είμαι 8 χρόνων. Μερικοί από τους μικρούς μου φίλους λένε ότι δεν υπάρχει Αη-Βασίλης. Ο μπαμπάς μου λέει "Αν το βλέπεις στον ήλιο, υπάρχει". Παρακαλώ, πείτε μου την αλήθεια, υπάρχει ο άγιος Βασίλης;
Virginia O'Hanlon "

Βιρτζίνια, οι φίλοι σου κάνουν λάθος. Έχουν επηρεασθεί από τον σκεπτικισμό της εποχής μας. Δεν πιστεύουν παρά μόνο ό,τι βλέπουν. Νομίζουν ότι τίποτα δεν υπάρχει αν δεν μπορούν να το αντιληφθούν με το μικρό τους το μυαλό. Όλα τα μυαλά Βιρτζίνια, ανεξάρτητα από το αν είναι μεγάλων ανθρώπων ή παιδιών, είναι μικρά. Σ΄αυτό το τεράστιο σύμπαν ο άνθρωπος είναι ένα μικρούτσικο έντομο, ένα μυρμήγκι, όσον αφορά την διάνοιά του, σε σχέση με τον απέραντο κόσμο γύρω του, όπως μετριέται με την έλλογη ικανότητά του να συλλάβει όλη την αλήθεια και τη γνώση.

Ναι, Βιρτζίνια, ο άγιος Βασίλης υπάρχει.

Υπάρχει όπως σίγουρα υπάρχει η αγάπη και η γενναιοδωρία και η ευλάβια και ξέρεις ότι σ΄αγκαλιάζουν και δίνουν στη ζωή σου ομορφιά και χαρά. Αλοίμονο! πόσο ζοφερός θα ήταν ο κόσμος μας αν δεν υπήρχε ο Αη-Βασίλης. Θα ήταν τόσο ζοφερός όσο αν δεν υπήρχαν Βιρτζίνιες. Δεν θα υπήρχε η αγνή πίστη των παιδιών, η ποίηση, η φαντασία που κάνει υποφερτή την ύπαρξή μας. Δε θα είχαμε χαρά παρά μόνο με τις αισθήσεις και την όραση. Το εξωτερικό φως με το οποίο η παιδικότητα γεμίζει τον κόσμο θα σβύσει.

Δεν πιστεύεις στον Αη-Βασίλη! Μπορεί επίσης να μη πιστεύεις τις νεράιδες. Μπορεί να πείσεις τον μπαμπά σου να προσλάβει ανθρώπους να παρακολουθούν όλες τις καμινάδες την παραμονή των Χριστουγέννων γιά να πιάσουν τον Αη-Βασίλη, αλλά ακόμη και αν δεν το δεις να κατεβαίνει, τι θα αποδείκνυε αυτό; Κανένας δεν βλέπει τον Αη-Βασίλη αλλά αυτό δεν είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει ο Αη-Βασίλης. Τα πιό σπουδαία πράγματα στον κόσμο είναι εκείνα τα οποία ούτε οι μεγάλοι ούτε τα παιδιά μπορούν να δουν. Είδες ποτέ νεράιδες να χορεύουν στα ξέφωτα; Σίγουρα όχι, αλλά αυτό δεν είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχουν. Κανένας δεν μπορεί να αντιληφθεί ή να φανταστεί όλα τα θαύματα που είναι αόρατα και δεν μπορείς να τα δεις στον κόσμο.

Μπορείς να χωρίσεις τα τμήματα μιας παιδικής κουδουνίστρας και να δεις τι είναι αυτό που κάνει το θόρυβο, αλλά υπάρχει ένα πέπλο που καλύπτει τον αόρατο κόσμο, το οποίο ούτε ο δυνατότερος άνθρωπος, ούτε η συνενωμένη δύναμη των δυνατότερων ανθρώπων που έχουν ζήσει δεν θα μπορούσαν να το τραβήξουν. Μόνο η πίστη, η ποίηση, η αγάπη, η φαντασία μπορούν να τραβήξουν αυτήν την κουρτίνα και να δει και να περιγράψει την υπερφυσική ομορφία και δόξα πίσω της. Είναι όλα πραγματικά; Α, Βιρτζίνια, σ΄αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει τίποτα πραγματικό και μόνιμο.

Δεν υπάρχει Αη-Βασίλης; Δόξα το θεό ζει και θα ζει για πάντα. Μετά από χιλιάδες χρόνια από τώρα Βιρτζίνια, ίσως 10 φορές 10.000 χρόνια από τώρα, θα συνεχίσει να δίνει χαρά στην καρδιά των παιδιών.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος.

Το σημείωμα αυτό πρωτοδημοσιεύθηκε στη New York Sun το 1897, και ανατυπωνόταν κάθε χρόνο μέχρι το 1949 όταν σταμάτησε να εκδίδεται η εφημερίδα.
[/i][/color]

 

6
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 07:42:28 μμ »
Το χωριό των Χριστουγεννιάτικων δέντρων

[img]http]

H ελατοπανήγυρη του Tαξιάρχη
Tο 70% των χριστουγεννιάτικων δέντρων έρχεται από χωριά του όρους XολομόνταςΕπτά στα δέκα έλατα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά αυτές τις ημέρες
προέρχονται από τα ορεινά χωριά του Χολομόντα. Οι περισσότεροι ελατάδες
του όρους κατοικούν στον Ταξιάρχη, ένα χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 650,
σε απόσταση 75 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, απ' όπου μεταφέρονται
σωροί τα έλατα προς τα αστικά κέντρα όλης της χώρας.

Κύριο μέλημα των ελατοπαραγωγών στον Ταξιάρχη αλλά και στα γύρω ορεινά
χωριά του Χολομόντα είναι να αναπληρώνουν κάθε χρόνο στο δεκαπλάσιο τα
κομμένα δέντρα του Δεκεμβρίου, τα οποία καλύπτουν το 70% των ελάτων που
πωλούνται τα Χριστούγεννα (φωτογραφία]
[/color]

7
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 07:14:08 μμ »


Ένας μύθος λέει πως ο Μαρτιν Λούθερ, ο ιδρυτής της προτεσταντικής
θρησκείας, ήταν ο πρώτος που έφερε το θεσμό του στολισμένου
χριστουγεννιάτικου δέντρου. Καθώς περπατούσε στο δάσος εμπνεύστηκε από
την ομορφιά των εκατομμυρίων αστεριών που τρεμόσβηναν πάνω στα κλαδιά
των δέντρων. Έτσι λοιπόν για να αναπαραστήσει αυτήν την όμορφη εικόνα
έκοψε ένα μικρό δέντρο και το πήγε σπίτι στην οικογένεια του. Τοποθέτησε
κεριά στα κλαδιά του δέντρου και γεννήθηκε η ιδέα του στολίσματος.-Το πρώτο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο λέει ένας άλλος μύθος πως
έλαβε μέρος στην Ρίγα της Λετονίας το 1510.

-Τα περισσότερα «ψεύτικα» χριστουγεννιάτικα δέντρα κατασκευάζονται στην
Κορέα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ.

-Η πρώτη έντυπη εκτύπωση που αποτύπωνε χριστουγεννιάτικο δέντρο
εμφανίστηκε το 1531 στην Γερμανία.-Για κάθε χριστουγεννιάτικο δέντρο που κόβεται δυο με τρεις σπόροι
φυτεύονται στην θέση του.

-Τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα κόβονται εβδομάδες πριν βγουν
στην αγορά προς πώληση.

-Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα χρειάζονται 7-10 χρόνια για να μεγαλώσουν.
[/i][/color]

8
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 07:08:27 μμ »


Το Χριστουγεννιατικο δεντρο
Το εθιμο του στολισμου ελατων, εχει τις ριζες του σε αρχαιο εθιμο των Αιγυπτιων, των Κινεζων και των Εβραιων που χρησιμοποιουσαν αειθαλη δεντρα, στεφανια και γιρλαντες ως συμβολα της αιωνιας ζωης. Η λατρεια των δεντρων ηταν συνηθεια των ειδωλολατρων Ευρωπαιων και επιβιωσε και μετα των εκχριστιανισμο τους σε διαφορα εθιμα. Οι Σκανδιναυοι διακοσμουσαν σπιτι κι αχυρωνα με φυτα για να μην πλησιαζει ο διαβολος. Οι Γερμανοι τοποθετουσαν ενα χριστουγεννιατικο δεντρο στην εισοδο του σπιτιου κατα τη διαρκεια των εορτων του χειμερινου ηλιοστασιου. Το χριστουγεννιατικο δεντρο των νεοτερων χρονων προερχεται απο τη Γερμανια. Σ' ενα λαϊκο μεσαιωνικο δραμα για τον Αδαμ και την Ευα το κυριοτερο μερος του σκηνικου ηταν ενα ελατο διακοσμημενο με μηλα, το οποιο συμβολιζε τον κηπο του Παραδεισου. Οι Γερμανοι εστηναν το δεντρο του Παραδεισου μεσα στα σπιτια τους στις 24 Δεκεμβριου, ημερα Θρησκευτικης εορτης του Αδαμ και της Ευας. Το στολιζαν με μπισκοτα και συχνα προσεθεταν κερια τα οποια συμβολιζαν το Χριστο. Στο ιδιο δωματιο υπηρχε και η πυραμιδα των Χριστουγεννων, μια τριγωνικη, ξυλινη κατσκευη με ραφια, πανω στην οποια τοποθετουσαν χριστουγεννιατικα ειδωλια, κλαδια, κερια και ενα αστερι. Το 16ο αι. εγινε η συγχωνευση της πυραμιδας των Χριστουγεννων και του δεντρου του Παραδεισου. Μεχρι το 19ο αι. το εθιμο του χριστουγεννιατικου δεντρου ειχε διαδοθει ευρεως. Στην Αγγλια εισηχθη στις αρχες του 19ου αι. και στα μεσα του εγινε ακομη πιο γνωστο χαρη στον πριγκηπα Αλβερτο, συζυγο της βασιλισσας Βικτωριας. Στην Αμερικη το εθιμο εισηχθη απο τους Γερμανους αποικους στις αρχες του 17ου αι. Στην Ελλαδα πολλοι επιζητουν την υιοθετηση ενος ομοιωματος καραβιου το οποιο ταιριαζει περισσοτερο στο θαλασσινο χαρακτηρα της χωρας μας και ταυτοχρονα αποτρεπει την καταστροφη των δασων μας.
[/i][/color]

9
Cafe / Πόσο «ελληνικό» είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο?
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 07:03:26 μμ »
Πότε, πώς και γιατί χρησιμοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν σύμβολο;

[img]http]

Σύμφωνα με μερικούς ερευνητές, οι χριστουγεννιάτικες γενικά δοξασίες και παραδόσεις, αποτελούν ένα μίγμα από κατάλοιπα της λατρείας του Σατούρνο (μιας θεότητας που ταυτίζεται με τον Κρόνο) κι άλλων δοξασιών που αναμίχθηκαν με τις χριστιανικές, για να ξεχαστεί στο πέρασμα των αιώνων η αρχική τους προέλευση.

Τον 4ο αιώνα μ.Χ. η 25η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως η μέρα της Γέννησης του Χριστού και ταυτόχρονα σαν η πρώτη μέρα του χρόνου. Ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες ότι τα Χριστούγεννα γιορτάζονταν στη Ρώμη στις 25 Δεκεμβρίου από το 336. Κι η ίδια αυτή μέρα ήταν κι η Πρωτοχρονιά.

Το δέντρο, σαν χριστουγεννιάτικο σύμβολο, χρησιμοποιήθηκε μετά τον 8ο αιώνα. Εκείνος που καθιέρωσε το έλατο σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν, σύμφωνα με την παράδοση, ο ΄Αγιος Βονιφάτιος, που για να σβήσει την ιερότητα που απέδιδαν οι ειδωλολάτρες στη δρυ, έβαλε στη θέση του το έλατο, σαν σύμβολο χριστιανικό και ειδικότερα σαν σύμβολο των Χριστουγέννων.

Φυσικά, στο πέρασμα των αιώνων, το νόημα του χριστουγεννιάτικου δέντρου πήρε αναρίθμητες μορφές. Κι αρχικά, για να συμβολίσει την ευτυχία που κρύβει για τον άνθρωπο η γέννηση του Χριστού, άρχισε να γεμίζει το δέντρο-σύμβολο με διάφορα χρήσιμα είδη, κυρίως φαγώσιμα κι αργότερα ρούχα κι άλλα είδη καθημερινής χρήσης, συμβολίζοντας έτσι πρακτικά την προσφορά των Θείων Δώρων, για να εξελιχτεί προοδευτικά σ' ένα απαραίτητο διακοσμητικό είδος της μέρας αυτής, που αργότερα πήρε και τη θέση της "Δωροθήκης"- του χώρου δηλαδή που σ'αυτόν τοποθετούσαν οι συγγενείς και φίλοι τα δώρα τους ο ένας για τον άλλο.

Για την Αγγλία ο Τσαρλς Ντίκενς, ο συγγραφέας εκείνης της εποχής, φρόντισε να ξαναπάρουν τα Χριστούγεννα την παλιά χαρούμενη γιορταστική μορφή τους, όσο κανένας άλλος. Κι αν σήμερα σ'ολόκληρο τον κόσμο το χριστουγεννιάτικο δέντρο θυμίζει αυτή τη μέρα, αυτό σίγουρα οφείλεται στον Ντίκενς, που σε διάφορα έργα του και πιο πολύ ακόμα στις χριστουγεννιάτικες ιστορίες του, και το πασίγνωστο Κρίστμας Κάρολ, το προβάλλει σαν βασικό χριστουγεννιάτικο σύμβολο.

Στην πατρίδα μας, το χριστουγεννιάτικο δέντρο το έφεραν για πρώτη φορά στην Αθήνα οι Βαυαροί.
[/i][/color]

10
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 09:19:09 πμ »


Πρώτα να πιάσω
τα χέρια σου
να ψηλαφίσω
το σφυγμό σου
ύστερα να πάμε
μαζί στο δάσος
ν΄ αγκαλιάσουμε
τα μεγάλα δέντρα
που στον κάθε κορμό
έχουμε χαράξει
εδώ και χρόνια
τα ιερά ονόματα
να τα συλλαβίσουμε
μαζί
να τα μετρήσουμε
ένα-ένα
με τα μάτια ψηλά
στον ουρανό
σαν προ
σευχή.
Το δικό μας
το δάσος
δεν το κρύβει
ο ουρανός.
Δεν περνούν από δω
οι ξυλοκόποι.
[/i][/img]

11
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 09:16:57 πμ »
http://img220.imageshack.us/img220/731/chinifrautf4.gif

Πρώτα να πιάσω
τα χέρια σου
να ψηλαφίσω
το σφυγμό σου
ύστερα να πάμε
μαζί στο δάσος
ν΄ αγκαλιάσουμε
τα μεγάλα δέντρα
που στον κάθε κορμό
έχουμε χαράξει
εδώ και χρόνια
τα ιερά ονόματα
να τα συλλαβίσουμε
μαζί
να τα μετρήσουμε
ένα-ένα
με τα μάτια ψηλά
στον ουρανό
σαν προ
σευχή.
Το δικό μας
το δάσος
δεν το κρύβει
ο ουρανός.
Δεν περνούν από δω
οι ξυλοκόποι.
[/i]

12
Σχέσεις /
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 08:38:25 πμ »
Αγάπη είναι να αγοράζεις αυτό που ο άλλος
πουλάει στην φτηνότερη τιμη.Αγαπη.
Το καλύτερο παζάρι.
[/i][/color]

13
Σχέσεις /
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 08:31:35 πμ »
Αναμνήσεις... αναμνήσεις...αναμνήσεις...Δεν μπορώ δυστυχώς να τις αγγίξω... Απλά γίνομαι θεατής. Δεν μπορείς να ανέβεις πάνω στη σκηνή και να τις αγγίξεις με αποτέλεσμα να με κάνει να θέλω να μου επιστραφούν. Έλα όμως που δεν μου ανήκουν μάλλον δεν μας ανήκουν. Είναι νεκρές. Εγώ απλά τις θυμάμαι πάντα από την καταθλιπτική τους πλευρά.

Από την άλλη, οι αναμνήσεις είναι η ιστορία μας. Και ειδικά αν είναι καταγεγραμμένες στον σκληρό δίσκο του μυαλού πως μπορείς να κάνεις delete? Και γιατί στο φινάλε να το κάνεις?
Έτσι κι εγώ απόψε έκανα μια στάση στα παιδικά μου χρόνια. Στα χρόνια της αθωότητας...στα χρόνια του αυθορμητισμού.Στα χρόνια εκείνα που δεν υπήρχε τόση παγωνιά στις καρδιές των ανθρώπων...
[/i][/color]

14
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 08:25:01 πμ »


"Πόσο σε είχα νοσταλγήσει.
Δε σου είπα πόσο η αντοχή μου παραπατούσε.
Ούτε και συ μου έκαμες συζήτηση για κάτι παρόμοιο.
Μια στιγμή μόνο, όπως στεκόμαστε κάτω από μια μεγάλη ακακία, ο κόσμος σαν να γέμισε πουλιά.
Σου έσφιξα λίγο πιο πολύ το χέρι. Τίποτε άλλο.
ΚΙ εσύ με μιαν ανέμελη τάχα αδιάφορη κίνηση, μου σήκωσες από το μέτωπο τα μαλλιά"

Kαλημερα φίλοι μου
να εχετε ολοι σας ενα ομορφο πρωινό!
Καλή Σας Εβδομάδα!!!
[/i][/color]

15
Ζαχαροπλαστική /
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 08:06:18 πμ »
http://img186.imageshack.us/img186/1616/sd10spc0.jpg

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΜΟΥΣΑΔΕΣ

Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
κανέλα, γαρίφαλο
Υλικά για το σιρόπι
2 1/2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη ή μέλι
φλούδες δύο λεμονιών

Για γαρνίρισμα σουσάμι, κανέλα, λάδι
Υλικά για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι σκληρό "ΑΡΙΣΤΟΝ"
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 ποτηράκια τσικουδιά
λίγο αλάτι
περίπου 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό


Εκτέλεση
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
Ετοιμασία φύλλου]
[/color]

Σελίδες: [1] 2 3 ... 32