Εμφάνιση μηνυμάτων - Evitaki

Welcome to A33 Community - αρνάκι άσπρο και παχύ.....

Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Evitaki

Σελίδες: [1] 2 3 ... 148
1
Παιχνίδια λέξεων / Re: ΓΛΩΣΣΟΠΛΑΣΤΙΚΗ! :D
« στις: Ιουλίου 08, 2009, 10:09:23 μμ »
ΤΟπι

2
Cafe / Re: Τι σκέφτεστε αυτή τη στιγμή?
« στις: Ιουλίου 08, 2009, 10:06:53 μμ »
οτι κανει πολυ ζεστη κ οτι αλλοι ειναι αραχτοι στην θαλασσα κ εγω μαγειρευωωωωωωωω ελεοςςςςςς :sad:

3
Αρχείο ανακοινώσεων /
« στις: Φεβρουαρίου 19, 2008, 10:24:28 πμ »
Χρόνια πολλά Ζωούλα μου χρόνια πολλά γεμάτα ευτυχία κ χαμόγελα :habbyb:  :53:  :53:  :53:  :habbyb:

4
Cafe /
« στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 10:29:28 πμ »
καλή χρονιά ευτυχισμένο το 2008 γεμάτο υγεία κ χαμόγελα

5
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 06, 2007, 02:25:36 μμ »
μπορώ να πω ότι ποτέ σαν παιδιά δεν μας έλειψε ο άγιος Βασίλης  
μεγαλώνοντας κ μαθαίνωντας την αλήθεια δεν μας πείραξε καθόλου
κ εγώ κ ο αδερφός μου παρόλο που κάναμε κ οι δυο  τις δικές μας οικογένειες  ακόμα ζούμε την μαγεία
κ όταν με το καλό κάνω δικά μου παιδάκια έτσι έχω σκοπό να τα μεγαλώσω

6
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 06, 2007, 02:21:31 μμ »
κ εγώ συμφωνώ με τα κορίτσια
θα πρέπει να ντρεπόμαστε αν περιμένουμε τις γιορτές για να βοηθήσουμε αυτούς που μας χρειάζονται τον υπόλοιπο χρόνο τι κάνουμε?
Κοροιδεύουμε τον εαυτό μας?
Κατά τα άλλα τα λαμπάκια μας ενοχλούν κ τα πόσα λεφτά δίνει ο καθένας για το σπίτι του.

7
Αρχείο ανακοινώσεων /
« στις: Δεκεμβρίου 06, 2007, 02:14:35 μμ »
χρόνια πολλά στους εορτάζοντες
γεμάτα υγεία κ χαμόγελα

8
Αρχείο ανακοινώσεων /
« στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 12:18:05 μμ »
δεν ξέρω τι λέτε εγώ είμαι χαρούμενη αύριο εδώ έχουμε αργία  :wink:  :wink:  :wink:

9
Cafe / ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ????
« στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 12:13:48 μμ »
Άγιος Βασίλης.Ένας άγιος χονδρός,ροδομάγουλος και ντυμένος στα κόκκινα,συνεχώς γελαστός κ κρατώντας στη πλάτη του ένα τσουβάλι με δώρα, γυρίζει όλο τον κόσμο κ τα μοιράζει στα παιδιά. Ποίος όμως θα πίστευε ότι ο άγιος Βασίλης ήταν αδύνατος κ τα κόκκινα ρούχα του τα "φόρεσε" η κόκα κόλα το 1931 για διαφημιστικούς λόγους?Η διαφήμιση είχε τόση επιτυχία ώστε σήμερα ο Άγιος Βασίλης στα κόκκινα να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος των εορτών.Έτσι δημιουργήθηκε ένας σύγχρονος μύθος για τον Άγιο Βασίλη σε όλο τον κόσμο κ μάλιστα η επικρατέστερη ονομασία του στο δυτικό κόσμο είναι Santa Clause
Κατά την διάρκεια του χρόνου ξένοι επαγγελματίες Αι-Βασίληδες κάνουν συνέδρια κ συσκέψεις σε διάφορες χώρες όπως στην Δανία,στην Ολλανδία κ στις ΗΠΑ.Κ δεν φτάνει αυτό κάνουν διαδηλώσεις για καλύτερες αμοιβές ενώ στην Γριλανδία έχουν κ ίδρυμα που δεν κάνουν μόνο συνέδρια αλλά διοργανώνουν κ διαγωνισμούς για την ανάδειξη του Αι- Βασίλη της χρονιάς.
Έκτος απο Διεθνές Πανεπιστήμιο Αι- Βασίληδων υπάρχουν κ σχολές που τους μαθαίνουν πως να συμπεριφέρονται στα παιδιά διάφορα πράγματα για τα Χριστούγεννα.Το 1932 στην Αμερική ο Τσάρλς Χάουαντ ίδρυσε την πρώτη σχολή που εκτός από γνώσεις έδινε στους μαθητές μία χρήσιμη συμβουλή:Μην τρώτε ποτέ σκόρδο την ημέρα της δουλειάς.
Το ταχυδρομείο του Αι Βασίλη βρίσκεται στη πόλη Ροβανιέμι  στην Φιλανδία κοντά στον τόπο οπού μένει ο Άγιος Βασίλης.Ο Άγιος Βασίλης λαμβάνει γύρω στα 600.000 γράμματα από παιδιά που ζουν σε 150 χώρες τουλάχιστον τα Χριστούγεννα.Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να εμφανίζεται με δύο-τρεις ταράνδους όμως κανονικά έχει εννέα ταράνδους.Ο αρχηγός τους είναι ο γνωστός σε όλους μας Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στην πραγματικότητα ο Άγιος Βασίλειος υπήρξε ένας αυστηρός ασκητής πολύ ψηλός και πολύ αδύνατος,είχε χλωμό σκούρο δέρμα κ κοντά μαλλιά κ μακριά μαύρα γένια,σκούρα μάτια κ ερευνητικά μάτια.Ήταν φιλάσθενος αλλά πολύ δυναμικός εμπνευστής της οργανωμένης φιλανθρωπίας,δεινός θεολόγος κ οργανωτής του κοινοβιακού τρόπου ζωής.Ο παππούς του ήταν μάρτυρας ο αδερφός του Γρηγόριος ήταν επίσκοπος Νύσσης ο αδερφός του Πέτρος επίσκοπος Σεβαστείας και ο αδερφός του Ναυκράτιος ασκήτευε στην έρημο του Πόντου και πέθανε σε ηλικία μόλις 27 χρονών και ο ίδιος ήταν επίσκοπος Καισαρείας.
Οι αδερφές του ήταν όλες αφιερωμένες στον Θεό κ η μία από αυτές ήταν η Αγία Μακρίνα, τον επηρέασε να στραφεί στην χριστιανική πίστη.Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος κ τον έλεγαν κ αυτόν Βασίλειο κ η μητέρα του ήταν η Εμέλεια  μια σοφή κ άγια γυναίκα.
Γεννήθηκε στην Καισάρεια το 330μ.Χ Μετά τις πρώτες σπουδές στου στην Καισάρεια πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου διδάχτηκε από τον περίφημο εθνικό ρήτορα Λιβάνιο.Σε ηλικία 22  ήρθε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Αθήνας κ γνώρισε τον Γρηγόριο Ναζιανζηνό κ τον Ιουλιανό τον μετέπειτα αυτοκράτορα.Σπούδασε φιλολογία,μαθηματικά,φιλοσοφία,ρητορική,ηθική,αστρονομία,γεωμετρία,
διαλεκτική κ ήταν σε όλες τις σπουδές του άριστος.
Μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς.Ίδρυσε το πτωχοκομείο κ νοσοκομείο "ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ" οργάνωσε την ελεημοσύνη κ την φιλανθρωπία στην επαρχία του,έφκιαξε κοντά στην Καισάρεια μία ολόκληρη πόλη από φιλανθρωπικά ιδρύματα,γηροκομεία,νοσοκομεία,ξενοδοχεία,ορφανοτροφεία κ καθιέρωσε την διανομή αγαθών τροφίμων,ρούχων,χρημάτων κ κάθε είδους βοήθειας σε φτωχές οικογένειες απόρων.Σπουδαίο ήταν κ το συγγραφικό του έργο.Έγραψε δογματικά,ασκητικά,ηθικά,παιδαγωγικά έργα καθώς κ ομιλίες κηρύγματα κ επιστολές.Πέθανε σε ηλικία 48 ετών,τον Δεκέμβριο του 378μ.Χ κ έτσι το όνομα του συνέπεσε με τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Την μνήμη του Αγίου ή Μέγα Βασίλειου τη γιορτάζουμε δύο φορές μέσα στον Ιανουάριο καθώς εκτός από την Πρωτοχρονιά τη γιορτάζουμε κ στις 30 του μηνός με τους Τρεις Ιεράρχες.
Λόγω του σημαντικότατου έργο του ο Άγιος Βασίλειος ονομάστηκε Μέγας.

Όπως κ να 'χει καλές γιορτές να έχουμε όλοι :santa:  :santa:  :santa:  :santa:  :santa:

10
Cafe /
« στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 10:34:38 πμ »
εγώ στόλισα το σ/κ κ γενικώς εδώ γύρω όλα είναι στολισμένα κ όμορφα.....αυτό το σ/κ λέω να ετοιμάσω κ τους κουραμπιέδες μου

11
Αρχείο ανακοινώσεων /
« στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 10:30:57 πμ »
καλά οι Αννούλες  δεν γιορτάζουν στις 9 Δεκεμβρίου????

12
Η ιστορία του δράκου μας πηγαίνει πίσω 5000 χρόνια στη νεολιθική εποχή όταν ο κίτρινος αυτοκράτορας της Κίνας ενοποίησε τα τότε κρατίδια σε ένα κράτος. Τ κρατίδια αυτά λάτρευαν τοτέμ ζώων. Ο Κίτρινος αυτοκράτορας χρησιμοποίησε όλα αυτά τα τοτέμ πήρε μέρη από το καθένα και έφτιαξε ένα νέο έμβλημα για τη νεοσύστατη αυτοκρατορία,τον δράκοντα.

Κατά την διάρκεια της δυναστείας Χαν (206 π.Χ) αλλά και αργότερα ο δράκος με τα πέντε νύχια ήταν το έμβλημα της αυτοκρατορικής κυριαρχίας. Όλα τα προσωπικά αντικείμενα του αυτοκράτορα της Κίνας είχαν το σύμβολο του δράκοντα. Οι άμεσοι διάδοχοι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο σύμβολο  
ενώ οι υπόλοιποι πρίγκιπες και κάποιοι αξιωματούχοι έπρεπε να φέρουν το σύμβολο του δράκου με τα τέσσερα νύχια.

13
Αρχιτεκτονική, Χωροταξία, Οικοδομικά / ΕΙΔΗ ΔΡΑΚΩΝ
« στις: Νοεμβρίου 29, 2007, 06:14:59 μμ »
Υπάρχουν 3 είδη δράκων
Ο δράκος του Ουρανού ο οποίος είναι και ο πιο ισχυρός
Ο δράκος της θάλασσας ο οποίος  δεν έχει κέρατα
Ο δράκος των βουνών ο οποίος έχει λέπια και κατοικεί σε λίμνες και σε σημεία ενέργειας των βουνών (ντεν)

Αυτά τα τρία είδη χωρίζονται σε εννιά διαφορετικές κατηγορίες δράκων που έχουν διαφορετικές ιδιότητες. Το σώμα του αυθεντικού δράκου είναι ίδιο με τον δράκο του Ουρανού. Αποτελείται από 9 διαφορετικά τμήματα άλλων ζώων
κεφάλι καμήλας
αυτιά αγελάδας
κέρατα ελαφιού
μάτια κουνελιού
λαιμό φιδιού
κοιλιά βατράχου
λέπια κυπρίνου
νύχι γερακιού
και παλάμη τίγρης
Ο δράκος έχει την δύναμη της μεταμόρφωσης και όταν θέλει εξαφανίζεται.Είναι σύμβολο ισχύος καλοσύνης και ασφάλειας ενώ θεωρείται και φύλακας θησαυρών. Κάποιοι μύθοι θέλουν το δράκο να περιορίζει την απληστία. Είναι το πνεύμα της αλλαγής. Την άνοιξη ανεβαίνει στους ουρανούς, το φθινόπωρο βυθίζεται στο νερό. Είναι αυτός που αναγγέλλει το ξύπνημα της φύσης. Στην κινέζικη αστρολογία ο δράκος είναι ένα από τα 12 ζώδια. Συμβολίζει την άνοιξη την ανατολή και βρίσκεται στο ανατολικό τεταρτημόριο της ουρανόσφαιρας.

14
Οι ειδικοί του Feng Shui χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως (κυνήγι του δράκοντα) (αναζήτηση των φλεβών του δράκοντα),(η πλευρά του πράσινου δράκου) κ.λ.π. Ο δράκος είναι πολύ σημαντικός στο φενγκ σουι γιατί τα σημεία όπου κατοικεί είναι τα σημεία που έχουν την καλύτερη ενέργεια. Στο Φενγκ Σουι υπάρχουν δράκοι του βουνού και δράκοι του νερού. Το βουνό συμβολίζει την αρμονία και την ειρήνη. Όταν οι άνθρωποι έχουν αρμονία και ειρήνη πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν πόλεις. Όταν μια περιοχή ευνοείται από τον δράκο του βουνού τότε θα είναι πολυσύχναστη.

Το νερό συμβολίζει τα χρήματα. Όταν μια περιοχή ευνοείται από τον δράκο τότε η περιοχή αυτή θα κάνει μεγάλο τζίρο.

Είναι γεγονός ότι  η λέξη δράκος είναι συνυφασμένη με το φενγκ σουι. Ξέρατε ότι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν τον όρο φενγκ σουι η λέξη δράκος ήταν παρούσα? Η παρακάτω φράση ειπώθηκε από τον Κούο Πο στο βιβλίο της Ταφής: Η ενέργεια του δράκοντα μεταφέρεται από τον άνεμο και σταματάει στα σύνορα του νερού. Η Σιγκαπού-ρη είναι γνωστή ως η πόλη που έχει 5 φλέβες δράκου, ενώ τον Χονγκ Κονγκ είναι η πόλη με τους 9 δράκους που κρατούν μλια πέρλα
Ο δράκος της Ελλάδας είναι η Πίνδος
Όσοι έχουν την περιέργεια ας παρατηρήσουν καλά ένα γεωφυσικό χάρτη της χώρας μας και ας δουν που καταλήγει ο δράκος της Πίνδου....

15
Αρχείο ανακοινώσεων /
« στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 12:18:16 μμ »
χρόνια πολλά σπελλακι

Σελίδες: [1] 2 3 ... 148