Εμφάνιση μηνυμάτων - ChEf

Welcome to A33 Community - αρνάκι άσπρο και παχύ.....

Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - ChEf

Σελίδες: 1 ... 19 20 [21]
301
Κρεατικά /
« στις: Σεπτεμβρίου 08, 2005, 04:46:30 μμ »
To vasiko sustatiko enos kalou kokkinistou einai ta pollaaaaa kremmydia!!!
Vasika hreiazomaste gia 5 atoma 5 merides hoirinou i moshariou
4-5 megala kremmudia
1 potiraki krasi k 3 koutalies tis soupas koniak
oso alati k piperi thelete
elahisti kanella ligo moshokarudo k arketes mpilies mpahari
2 fullarakia dafni
kai 1 tenekedaki mesaio pelte
Xekiname kovodas se rodeles ta kremmudia kai ta tsigarizoume se ladi
(oxi polu ladaki). Afou tsigaristoun arketa (to na deihnoun mavra simainei oti to parakanate) plenete to kreas k to rihnete na tsigaristei mazi. Otan asprisei to kreas ta svinete me krasi kokkino. rihnete ta mpaharika ti saltsa (peltes araiwmenos me nero) alati k piperi. To afinete na mageireftei k ligo prin to telos rihnete to koniak

302
Αρτοσκευάσματα / Πολύσπορο Ψωμί με Αβοκάντο
« στις: Αυγούστου 30, 2005, 11:01:58 μμ »
ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ,ΡΟΚΑ,ΝΤΟΜΑΤΑ Κ ΤΥΡΙ ΜΠΡΙ

1 φετα ψωμι πολυσπορο
1 μικρη ντοματα κομμενη σε λεπτες ροδελες
1 1/4 αβοκαντο περασμενο απο λεμονι κ κομμενο σε λεπτες φετες
μερικα φυλλαρακια ροκας
λεπτοκομμενες φετουλες μπρι
αλατι
πιπερι


Κοβουμε την φετα του ψωμιου διαγωνιως κ κολλαμε το μπρι επανω της ωστε να μην χρησιμοποιησουμε βουτυρο αλατοπιπερωνουμε το λαχανικα κ κλεινουμε το σαντουιτς.

303
ΤΣΑΠΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΡΣΜΠΙΦ ΜΑΡΟΥΛΙ  Κ ΕΛΙΕΣ


1 ατομικη λευκη τσαπατα
1 φετα ψητο ροσμπιφ
1 1/2 κουταλιτσα μαυρες ελιες
αγγουρι με την φλουδα
λιγο μαρουλι ψιλοκομμενο
ελαχιστες ροδελες ξερο κρεμμυδι (προεραιτικα)
φλουδες παρμεζανας
1 κουταλιτσα μαγιονεζα,ανακατεμενη με γιαουρτι κ μουσταρδα
ελαχιστο αλατι για τα λαχανικα


ψιλοκοβουμε τα λαχανικα αλειφουμε το ψωμι με το μειγμα της μουσταρδας,μαγιονεζας κ γιαουρτιου απλωνουμε τα λαχανικα το αλατιζουμε βαζουμε απο πανω τις ελιες το ροσμπιφ τις φλουδες παρμεζανας κ κλεινουμε την τσαπατα

304
Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις / ΠΡΩΙΝΟ
« στις: Αυγούστου 30, 2005, 10:59:48 μμ »
Παράθεση από: "Evitaki"
Η ΚΥΡΙΑ ΒΕΦΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ...........




ΠΡΩΙΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑ
φρουτο εποχης
100γρ γιαουρτι
2 κουταλιες δημητριακα
1 κουταλιτσα μελι
το ροφημα της προτιμησης σας χωρις ζαχαρη αν ειναι δυνατον



με την παραπανω ροταση μπορειτε να κανετε εναν εξαιρετικο συνδιασμο
βαζοντας το γιαουρτι σε ενα μπωλ ψιλοκοβετε τα φρουτα απο πανω του πασπαλιζετε με τα δημητριακα κ περιχυνετε με το μελι.Το πιο νοστιμο πρωινο του κοσμου.Φροντιστε ο καφες σας να ειναι φρεσκοφκιαγμενος κ αρωματικος κ απολαυστε τον


2ΠΡΩΙΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

μιλκ σεικ ροδακινο
1 τοστ ζαμπον τυρι
1 κουταλια μελι


το μιλκ σεικ θα το φκιαξετε στομπλεντερ του μιξερ σας χρησιμοποιωντας φρεσκο γαλα τη σαρκα απο ενα ροδακινο κ μια κουταλιτσα μελι τα εχει ολα τουτο το μιλκσεικ το ασβεστιο,τις βιταμινες,τις πρωτεινες κ τις γλυκαντικες υλες ου χριεαζεται το νινι σας.
το τοστακι με μια φετα τυρι κ μια φετα ζαμπον θα του δωσει ολη την ενεργεια που χρειαζεται για να απολαυσει το παιχνιδι του στη θαλασσα κ να ειναι ζωηρο κ κεφατο ολη μερα


3ΠΡΩΙΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΥΡΙΟ

1 τοστ ζαμπον τυρι
1 φρουτοσαλατα
100γρ γιαουρτι
1 αυγο ματι
το αγαπημενο του ροφημα


ακομα κ η δουλεια στο γραφειο ειναι επιπονη κ ταλαιπωρει σωμα κ μυαλο
δεν πρεπει να πεινασει μεχρι αργα το μεσημερι κ πρεπει να ειναι συγκεντρωμενος στη δουλεια του για αυτο απλοχερα προσθετουμε στο πρωινο του ενα αυγουλακι

305
Λαδερά - Σούπες / Ρυζότο με Μανιτάρια
« στις: Αυγούστου 30, 2005, 10:58:48 μμ »
Παράθεση από: Evitaki
ΡΥΖΟΤΟ

2 φλυτζανια ρυζι για πιλαφι
2 κουταλιες λάδι
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
100 γρ ζαμπον ψιλοκομμενο
μερικες γεμιστες ελιες ψιλοκομμενες
1 μικρο κουτι μανιταρια στραγγισμενα κ κομμενα
1 ποτηρι του κρασιου κρασι ασπρο
3 1/2 φλυτζανια ζεστο νερο
1 κυβο ζωμο κοτας



Πλενουμε το ρυζι με ζεστο νερο κ το σωταρουμε με το λάδι.
Προσθετουμε το κρεμμυδι, το ζαμπον, τις ελιες κ τα μανιταρια κ τα σωταρουμε μαζι για λιγα λεπτα, ριχνουμε το κρασι το νερο κ τον κυβο, κ το μαγευρευουμε.

306
Επιδόρπια Φρούτων / Φράουλες με σαντιγύ
« στις: Αυγούστου 30, 2005, 10:48:22 μμ »
Παράθεση από: Atma
Φράουλες με σαντιγί...

κόβουμε τα κοτσανάκια από τις ζουμερές κατακόκκινες φράουλες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ…

…τις ραντίζουμε με κονιάκ και ζάχαρη, τις ανακατεύουμε και αφήνουμε τα λαχταριστά κορμάκια τους να απορροφήσουν το άρωμα του κονιάκ και την γλύκα της ζάχαρης…

…βάζουμε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος σε ένα κοίλο δοχείο και την ραντίζουμε με θρυμματισμένο πάγο, ρίχνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη και λίγη βανίλια και την χτυπάμε μέχρι να είναι ένα σφιχτό συμπαγές σώμα…

…τοποθετούμε τις γλυκές αρωματισμένες μεθυστικές φράουλες σε ένα κρυστάλλινο μπολ… τις περιχύνουμε με το ροδαλό σιρόπι του κονιάκ και αφήνουμε την σαντιγί να κυλήσει πάνω τους ηδονικά…

307
Επιδόρπια Φρούτων / Μήλα φουρνιστά
« στις: Αυγούστου 30, 2005, 10:47:48 μμ »
Παράθεση από: "Atma"
Φουρνιστά ξανθά μήλα…

παίρνουμε δύο πράσινα στρογγυλά, σαν στήθη, μήλα και σκάβοντας με το εργαλείο μας αφαιρούμε τα κουκούτσια… ανοίγοντας μια τρύπα από το κοτσανάκι ως το κάτω μέρος του καρπού…

…γεμίζουμε την τρύπα με ξανθές και μαύρες γλυκές αφροδισιακές σταφίδες…

…σε ένα μπολ ανακατεύουμε δύο ποτήρια κονιάκ με δύο κουταλιές του γλυκού κανέλα και 80γρ ζάχαρη…

…αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν ενώ τα λούζουμε με το σιροπιασμένο καυτό χυμό τους μέχρι που να μελώσουν…

…τα αποθέτουμε σε ένα πιάτο με μερικά φύλλα δροσερής μέντας και τον αρωματικό, αχνιστό, ερωτικό χυμό τους…

308
Cafe /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 05:23:13 μμ »
Δε θα ήταν πιο εύκολο να γράφατε τις συνταγές σας στο " Γεύσεις και Φαντασία" να τα έχουμε και σαν ομαδούλα όλα μαζί; ]

309
Κρεατικά / Γιουβέτσι μοσχαράκι στο πήλινο
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:07:36 μμ »
Παράθεση από: "Ntama"
Γιουβέτσι μοσχαράκι στο πήλινο          
 
 1 ½ kg μοσχάρι γάλακτος κομμένο σε κύβους
 500g κριθαράκι
 2 κρεμμύδια
 2 πιπεριές
 2 καρότα
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Pοδάμι
 4 ώριμες τομάτες
 λίγο τοματοπολτό
 αλάτι
 πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Zεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε πλατιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας 2΄- 3΄ λεπτά περίπου.
Pίχνουμε το σκόρδο και κατόπιν τις τομάτες (ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και υγρά).
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και τον τοματοπολτό.
Bράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Mεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη σάλτσα του από την κατσαρόλα σε ένα πήλινο σκεύος.
Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό ώστε η ποσότητά του να είναι τετραπλάσια από το κριθαράκι.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και μόλις η σάλτσα κοχλάσει προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε το φαγητό στους 160° - 170°C για 20΄- 25΄ λεπτά ελέγχοντας μήπως χρειάζεται λίγο νερό ακόμη.
Σερβίρουμε αμέσως.

Σελίδες: 1 ... 19 20 [21]