Εμφάνιση μηνυμάτων - gon

Welcome to A33 Community - αρνάκι άσπρο και παχύ.....

Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - gon

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 85
31
Cafe /
« στις: Απριλίου 04, 2008, 06:59:41 μμ »
Πώς να φτιάξετε ένα μαλλιαρό πατάκι (κουρελού)

Αν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε κουρελούδες πλεκτές με βελονάκι είναι καιρός να περάσετε σε κάτι πιο εντυπωσιακό αλλά το ίδιο εύκολο. Τι θα λέγατε να φτιάξετε μόνες σας ένα μαλλιαρό πατάκι (κουρελού) με παχύ πέλος; Αυτή εδώ η μέθοδος δίνει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα και οι κουρελούδες είναι πιο ευχάριστες στην αφή.
[albumimg]10893[/albumimg]
Η διαδικασία για να φτιάξετε μια κουρελού με πέλος είναι αρκετά κουραστική, αλλά το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο! Η διαδικασία είναι αναλογικά εύκολη. Κόψτε το ύφασμα σε λωρίδες μάκρους 10-15εκ. και φάρδους 2-4εκ. και μετά απλώς περάστε τις ανάμεσα από την πλέξη ενός χοντρού υφάσματος (ύφασμα τσουβαλιού, λινάτσα) που έχετε διαλέξει και κόψει στο σχήμα που θέλετε.
[albumimg]10894[/albumimg]

Μπορείτε να φτιάξετε μια μαλλιαρή κουρελού χρησιμοποιώντας μία μυτερή βέργα (που θα χρησιμεύσει σαν χοντρή βελόνα),  αλλά αν θέλετε, να καταπιαστείτε στα σοβαρά με αυτή τη χειροτεχνία, επενδύστε σε ένα ειδικό εργαλείο για κουρελούδες που θα κάνει τη δουλειά σας πολύ πιο γρήγορα και εύκολα. Όπως και να 'χει, είναι πολλές οι πιθανότητες να καταλήξετε με κοκκινισμένα και πονεμένα δάχτυλα και ένα μεγάλο μίσος για τις κουρελούδες (είχα χρέος να σας προειδοποιήσω) όμως, το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
[albumimg]10895[/albumimg]

Περνώντας στην πράξη:

Παρ' όλο που μια κουρελού μπορεί να είναι ένας σωρός από παλιά πανιά ενωμένα μεταξύ τους με οποιοδήποτε τρόπο, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος για να έχετε το μαλλιαρό αποτέλεσμα μιας παραδοσιακής κουρελούς: κοντές λωρίδες από κουρέλια περασμένες στην ύφανση μιας λινάτσας με τρόπο τέτοιο ώστε οι άκρες να βγαίνουν από την ίδια πλευρά. Παραδοσιακά, χρησιμοποιούσαν τσουβάλια για τη βάση. Ο λόγος που χρησιμοποιούσαν λινάτσες δεν ήταν μόνο ότι ήταν φθηνές, αλλά το ότι είχαν χαλαρή πλέξη και σκληρό νήμα (γιούτα). Η χαλαρή πλέξη τους, επιτρέπει πιο εύκολα να περαστούν οι λωρίδες υφάσματος ανάμεσά τους. Το μυστικό στο να φτιάχνεις κουρελούδες είναι να γεμίζεις το πανί που έχεις για βάση, δένοντας πάνω του τις λωρίδες υφάσματος, μέχρι να μην υπάρχει πια χαλαρότητα στην ύφανση και όλες οι λωρίδες να βρίσκονται σφιχτά δεμένες πάνω στη βάση. Στόχος είναι να περάσετε τη λωρίδα του πανιού μέσα από το ύφασμα-βάση και μετά ξανά πίσω με τρόπο ώστε και οι δύο άκρες της λωρίδας να βρεθούν στη μία πλευρά του υφάσματος-βάση.

[albumimg]10896[/albumimg]
 Μπορείτε να διαλέξετε ότι μέγεθος θέλετε για τις λωρίδες σας αλλά προτεινόμενο είναι να χρησιμοποιήσετε 2,5εκ. πλάτος και 7,5εκ. μήκος. Το μέγεθος αυτό είναι αρκετά φαρδύ για να στερεωθεί πάνω στη βάση και αρκετά μακρύ για να εξασφαλίσει ένα παχύ πέλος. Επίσης σας αφήνει τη δυνατότητα να τοποθετήσετε τις λωρίδες χωρίς ιδιαίτερη προσοχή μιας και αν οι άκρες δεν φτάνουν ακριβώς στο ίδιο μήκος αυτό δεν ασχημαίνει το πατάκι σας. Το αντίθετο μάλιστα. Μπορείτε να δένετε τις δύο άκρες μεταξύ τους, αφού τις περνάτε στη βάση ή να τις αφήνετε έτσι αν βλέπετε πως είναι καλά σταθεροποιημένες. Βέβαια αποφασίστε όταν βρίσκεστε στην αρχή ακόμα για το ποιόν τρόπο θα χρησιμοποιήσετε. Γιατί κατά πάσα πιθανότητα αν ακολουθήσετε και τους δύο τρόπους μαζί, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ευχάριστο.

Για να περάσετε τις λωρίδες υφάσματος στη βάση, μπορείτε να τις σπρώχνετε με ένα σχετικά χοντρό και σχετικά μυτερό αντικείμενο όπως ένα στυλό ή ένα μολύβι. Ένας άλλος τρόπος είναι με χοντρό τσιγκελάκι, το οποίο περνάτε στην άλλη μεριά του υφάσματος, αγκιστρώνετε μια λωρίδα και την τραβάτε προς την άλλη μεριά.

[albumimg]10897[/albumimg]
 Το πόση απόσταση θα αφήσετε μεταξύ των λωρίδων είναι προσωπικό θέμα. Αυτό που μετρά είναι το πατάκι να δείχνει γεμάτο. Άλλωστε όταν το ύφασμα είναι άδειο, είναι χαλαρό, διάτρητο και διπλώνεται εύκολα ενώ όταν είναι αρκετά γεμάτο γίνεται πιο σφιχτό και σταθερό. Η αλήθεια είναι πως όσο περισσότερες λωρίδες μπορείτε να βάλετε και όσο πιο κοντά γίνεται η μία στην άλλη τότε τόσο το καλύτερο. Να έχετε όμως υπ' όψιν ότι όσο περισσότερες λωρίδες τόσες ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας. Όμως να θυμάστε ότι ο λόγος που το κάνετε είναι για προσωπική σας ευχαρίστηση και δεν χρειάζεται να παιδευτείτε πολύ και να καταλήξετε με ματωμένα δάχτυλα. Είτε ξεκινήσετε το γέμισμα από το κέντρο προς τις άκρες, είτε το αντίθετο, είτε σε σειρές, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σημασία έχει να απολαμβάνετε την διαδικασία. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει κενά γυρίστε το πατάκι από την ανάποδη. Έτσι αν κάπου υπάρχει κενό θα το εντοπίσετε εύκολα. Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην ξεφτίζουν οι άκρες της λινάτσας. Γιατί τότε ο κόπος σας θα πάει χαμένος. Αν βλέπετε ότι ξεφτίζει (πράγμα που είναι πολύ πιθανό λόγω της χαλαρότητας της ύφανσης) τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ράψετε όπως ένα στρίφωμα (2,5εκ. είναι αρκετά).

Έξτρα TIP: Μπορείτε να περάσετε την ανάποδη πλευρά από το πατάκι με μία-δύο στρώσεις κόλλας. Αυτό θα το κάνει αδιάβροχο.
[albumimg]10892[/albumimg]

Σχέδια:

Το πιο εύκολο αλλά και αρκετά εντυπωσιακό παράλληλα είναι το εντελώς τυχαίο. Διαλέγετε χρώματα που να ταιριάζουν αρμονικά και αφού κόψετε τις λωρίδες, τα ανακατώνετε και παίρνετε κάθε φορά ένα στην τύχη, χωρίς να κοιτάτε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πιο σκούρο χρώμα στις άκρες ώστε να μοιάζει με περίγραμμα ή να εναλλάσσετε δύο διαφορετικά χρώματα δημιουργώντας ποικίλα εφέ. Όπως κάθετες/οριζόντιες/διαγώνιες ρίγες, κύκλους ή τετράγωνα (ανάλογα το πατάκι) το ένα μέσα στο άλλο, στυλ σκακιέρας, ή και ένας ρόμβος στο κέντρο σαν διαμάντι, που είναι από τα πιο συνηθισμένα σχέδια. Ακόμα και να γράψετε μια λέξη ή ένα αρχικό γράμμα. Και εκτός από τα αφηρημένα σχέδια μπορείτε να κάνετε κάτι συγκεκριμένο αλλά απλό όπως ένα δέντρο ή έναν ήλιο κ.α. Για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα όταν κάνετε σχέδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη υφάσματος για κάθε χρώμα ή έστω διαφορετικά μεγέθη. Έτσι θα κάνετε πιο έντονη τη διαφοροποίηση. Μπορείτε επίσης απλά να παίξετε με τα χρώματα (μια έξυπνη ιδέα είναι και η αναπαράσταση του εδάφους ενός δάσους, σε πρασινοκαφέ ή κοκκινοκαφέ αποχρώσεις)

Υλικά:

Ουσιαστικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος υφάσματος το οποίο μπορεί να περαστεί στη βάση που είναι συνήθως λινάτσα ή καμιά φορά κ καμβάς. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πλαστικές σακούλες σουπερ-μάρκετ για το πατάκι σας, πράγμα που θα το κάνει βέβαια απόλυτα αδιάβροχο αλλά θα είναι πιο επώδυνο για τα χέρια σας. Ίσως το μοναδικό ύφασμα με το οποίο θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα να είναι το μετάξι μιας και είναι το λεπτεπίλεπτο αλλά και γλιστερό. Μια έξυπνη πρόταση είναι ύφασμα από παλιά μπλουτζήν. Μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το δέρμα. Αν έχετε τη δυνατότητα να βρείτε δερμάτινα κουρέλια από λεπτό δέρμα ή δερματίνη, δοκιμάστε αυτήν την επιλογή και δεν θα χάσετε. Μία ερώτηση που δεν έχει απάντηση είναι το πόσο ύφασμα θα χρειαστεί. Επειδή ο καθένας το φτιάχνει ανάλογα με τη δική του κρίση, ο μόνος τρόπος να υπολογίσετε κάπως το πόσο ύφασμα θα χρειαστείτε είναι να φτιάξετε ένα μικρό κομμάτι και να υπολογίσετε με βάση αυτό.

Φροντίδα:

Τα πατάκια αυτά δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις καθώς έχουν φτιαχτεί για κακομεταχείριση. Μπορούν εύκολα να πλυθούν στο πλυντήριο. Ίσως μόνο να κινδυνέψουν λιγάκι αν τα στρώνετε μπροστά από τζάκι ή αν βρέχονται συχνά να φροντίζετε να τα απλώσετε να στεγνώσουν για να αποφύγετε την πιθανότητα να μουχλιάσουν.

Καλή υπομονή και καλή επιτυχία!

32
Αρθρογραφία - Ρεπορτάζ - Επικαιρότητα / Κοιτάξατε, πυρ!
« στις: Απριλίου 03, 2008, 09:52:01 μμ »
Κοιτάξατε, πυρ!
Η στόχευση για την εκτόξευση ενός πυραύλου, επί παραδείγματι, από έναν πιλότο μαχητικού αεροσκάφους ήταν ώς τώρα κάπως πολύπλοκη δουλειά και απαιτούσε την ευθυγράμμιση του αεροσκάφους με τον εχθρικό στόχο. Η ίδια διαδικασία μπορεί όμως τώρα να γίνει με ένα απλό... βλέμμα· και αυτό χάρη σε ένα είδος κράνους με «μαγικές» ιδιότητες.

Το σύστημα Topsight που ανέπτυξε η γαλλική εταιρεία Sextan Avionique στηρίζεται σε ένα είδος κράνους που αποτελεί στην ουσία «κόμβο» ανταλλαγής πληροφοριών, διοχετεύοντας μια σειρά δεδομένα κατευθείαν στο οπτικό πεδίο του πιλότου, αλλά και προσδιορίζοντας ανά πάσα στιγμή τη θέση της κεφαλής του πιλότου μέσα στο πιλοτήριο.

Ο προσδιορισμός της ακριβούς θέσης του πιλότου γίνεται με τη βοήθεια ενός μαγνητικού πομπού που εκπέμπει σήματα στις τρεις διαστάσεις του πιλοτηρίου. Χάρη σε δέκτες που είναι ενσωματωμένοι στο κράνος, το σύστημα προσδιορίζει με ακρίβεια τη θέση της κεφαλής του πιλότου, καθιστώντας τη στόχευση αυτόματη: οι πληροφορίες για τη θέση του πιλότου διοχετεύονται σε πραγματικό χρόνο στον πύραυλο, ο οποίος θα εκτοξευθεί προς τη σωστή κατεύθυνση αρκεί ο πιλότος να πατήσει ένα και μόνο κουμπί!

Το μεγάλο πλεονέκτημα του νέου συστήματος είναι ότι εξασφαλίζει τη μεγίστη δυνατή ακρίβεια στόχευσης, καθώς και τη μεγίστη δυνατή ευκολία στόχευσης, χωρίς να απαιτεί τροποποιήσεις στα ­ πανάκριβα ­ μαχητικά αεροσκάφη που εξοπλίζουν ήδη τις στρατιωτικές αεροπορικές δυνάμεις. Το Topsight βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστικό στάδιο σε αεροσκάφη τύπου Rafale και Mirage 2000.

Το σύστημα Topsight (και τα αντίστοιχά του άλλων εταιρειών) δεν είναι πολύτιμο μόνο για τα αεροσκάφη. Τα ελικόπτερα είναι μία ακόμη κατηγορία σκαφών που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό και προετοιμάζονται ήδη πυρετωδώς για τη μεγίστη δυνατή αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει. Τα ελικόπτερα τύπου Tiger και Apache δοκιμάζουν ήδη μια εξελιγμένη εκδοχή του συστήματος που θα προσφέρει επιπλέον ενίσχυση της ορατότητας του πιλότου ­ πάντοτε μέσω του κράνους.

Η ενίσχυση της ορατότητας του πιλότου μέσω του κράνους μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους, οι οποίοι βασίζονται στη συλλογή πληροφοριών από μια σειρά ανιχνευτές που βρίσκονται τοποθετημένοι στη «μύτη» του ελικοπτέρου. Οι ανιχνευτές του συστήματος Forward Looking Infrared που βασίζεται σε υπερύθρους μπορούν να δώσουν στον πιλότο μια άποψη του τοπίου ακόμη και τη νύχτα ή σε συνθήκες έντονης ομίχλης. Παρομοίως την όρασή του μπορούν να οξύνουν και τα συστήματα ενίσχυσης του φωτός, οι πληροφορίες των οποίων διοχετεύονται και αυτές κατευθείαν στο κράνος. Οι πληροφορίες από τα συστήματα αυτά δεν μπερδεύουν τον πιλότο, αφού απλώς «συμπληρώνουν» την εικόνα που ο ίδιος αποτυπώνει με τα μάτια του.

Κράνη που βασίζονται σε παρόμοια συστήματα βρίσκουν πολλές ακόμη στρατιωτικές εφαρμογές, όπως επί παραδείγματι στα άρματα μάχης ή και στον εξοπλισμό των πεζοναυτών. Μπορούν όμως επίσης να φανούν χρήσιμα και σε μη στρατιωτικές εφαρμογές. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η τηλεχειρουργική.

33
Cafe /
« στις: Απριλίου 03, 2008, 07:19:23 μμ »
Φτιάξτε ένα μικρό δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο

Μήπως έχετε ένα δωμάτιο μικρό που σας προκαλεί ένα αίσθημα κλειστοφοβίας όταν το χρησιμοποιείτε; Διαβάστε αυτό το άρθρο και μάθετε πώς να κάνετε κάθε δωμάτιο να μοιάζει ευάερο, ευρύχωρο και ευχάριστο.
[albumimg]10891[/albumimg]
Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να κάνετε ένα μικρό δωμάτιο να δείχνει πιο ευρύχωρο είναι να το βάψετε μονόχρωμο ώστε να δείχνει ενιαίο.

Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε όσον αφορά το χρώμα είναι να διαλέξετε κάποιο ψυχρό όπως το μπλε ή το πράσινο. Φαίνεται πως αυτά τα χρώματα δίνουν την αίσθηση του βάθους. Ένα άλλο πολύ δημοφιλές χρώμα για τους μικρούς χώρους είναι το άσπρο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα δωμάτια που δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινά μιας και το χρώμα αυτό αντανακλά οποιονδήποτε φωτισμό μέσα στο δωμάτιο. Αν τελικά διαλέξετε κάποιο άλλο χρώμα εκτός του άσπρου μην παραλείψετε να βάψετε άσπρο το ταβάνι αλλιώς θα μετριαστεί η αποτελεσματικότητα του εφέ που προκαλούν τα ψυχρά χρώματα. Για παράδειγμα ένα μπλε ταβάνι κάνει αισθητή την παρουσία του ενώ αντίθετα ένα λευκό δίνει την αίσθηση της ανοιχτοσιάς.
[albumimg]10890[/albumimg]

Επίσης εκτός από το μονόχρωμο χρωματισμό, πρέπει να προσέξετε τη διακόσμηση. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε τι που τοποθετείτε σε ένα μικρό δωμάτιο. Ο πρωταρχικός κανόνας είναι να αποφεύγετε τα πολλά μικρά και μεγάλα διακοσμητικά που φορτώνουν το χώρο. Το να τοποθετείτε πολλά αντικείμενα μειώνει τον ελεύθερο χώρο του πατώματος αλλά και του τοίχου. Έτσι δεν περισσεύει χώρος για άλλες δραστηριότητες. Αν θέλετε να κάνετε το χώρο να δείχνει ακόμα μεγαλύτερος χρησιμοποιείστε βιβλία στη διακόσμηση και αποφύγετε όσο είναι δυνατόν μπιχλιμπίδια και κάδρα ή κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να εξετάσετε σχετικά με τη διακόσμηση είναι η τοποθέτηση των επίπλων. Κάθε καναπές, κρεβάτι ή τραπέζι πρέπει πρώτα να μελετηθεί καλά πριν μπει οπουδήποτε. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν είναι πραγματικά απαραίτητο να βρίσκεται σ' αυτό το χώρο. Το σωστό ντιζάιν θα βοηθήσει πραγματικά. Όταν διαλέγετε έπιπλα για μικρούς χώρους λάβετε υπ' όψιν τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα. Το μπαμπού για παράδειγμα δίνει μια κομψή και αέρινη αίσθηση και δεν δίνει την αίσθηση της υπερβολής στο οπτικό μας πεδίο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μπαμπού σε σχέδια και χρώματα και έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να βρείτε το κατάλληλο για το χώρο και το γούστο σας. Επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε ένα τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια αντί για ένα απλό ξύλινο τραπέζι. Η διαφάνεια του τζαμιού θα κάνει το τραπέζι να δείχνει σχεδόν αόρατο. Όπως επίσης και ένας καναπές που είναι ανοιχτός από κάτω αντί να έχει ύφασμα που κρέμεται και ακουμπά στο πάτωμα είναι μια ακόμα καλή επιλογή.

Όλα τα έπιπλα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να έχουν το ιδανικό μέγεθος, ανάλογο του χώρου. Καναπέδες γεμάτοι μαξιλάρια και ογκώδης κονσόλες δεν έχουν θέση. Καλύτερα να διαλέξετε μια αναπαυτική καρέκλα και ένα τραπεζάκι πρωινού. Ακόμη υπάρχουν και έπιπλα ειδικά κατασκευασμένα για μικρούς χώρους και θα ήταν ωφέλιμο να ερευνήσετε λίγο παραπάνω τις επιλογές αυτές.


Όταν διακοσμείτε ένα μικρό δωμάτιο είναι καλό να διαλέγετε αντικείμενα που τραβούν το βλέμμα ψηλά. Αποφύγετε τις οριζόντιες γραμμές. Τοποθετήστε στους τοίχους πίνακες με κατακόρυφο σχήμα αντί για τετράγωνο. Μακριά λεπτά κεριά είναι κι αυτά μια καλή επιλογή. Βάλτε μερικά πάνω από το τζάκι, αν έχετε.

[albumimg]10889[/albumimg]
Ένας άλλος τρόπος να δώσετε την αίσθηση του ύψους είναι να διακοσμήσετε τους τοίχους ψηλά με μια μπορντούρα. Τοποθετήστε το στένσιλ παράλληλα με το ταβάνι και εφαρμόστε το σχέδιο σε όλη την περίμετρο. Το να χρησιμοποιήσετε στένσιλ είναι πολύ εύκολο. Μπορείτε βρείτε στην αγορά ή να φτιάξετε ένα μόνοι σας. Αν έχετε χρωματίσει το δωμάτιο με σκούρο χρώμα, μια ανοιχτόχρωμη μπορντούρα θα δείχνει σίγουρα πολύ εντυπωσιακή.


Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες και θα είστε σε θέση να κάνετε και το πιο μικρό δωμάτιο να δείχνει ευρύχωρο και φωτεινό.

34
Cafe /
« στις: Απριλίου 03, 2008, 06:47:21 μμ »
Φτιάξτε μόνοι σας έναν ηλιακό φούρνο
Αυτό το καλοκαίρι μη χρησιμοποιείτε τον ήλιο μόνο για ηλιοθεραπεία. Εκμεταλλευτείτε τον και για να ψήσετε τα φαγητά σας.

 [albumimg]10888[/albumimg]
Η χρήση του ηλιακού φούρνου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αποτελεσματική. Μπορούμε να ζεστάνουμε ή να μαγειρέψουμε φαγητό, να αποστειρώσουμε το νερό ή διάφορα άλλα αντικείμενα. Είναι μια πολύ καλή λύση ιδιαίτερα για όσους επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους σε κάμπινγκ.
Η ισχύς του φούρνου και ως εκ τούτου και οι απαιτούμενοι χρόνοι για το μαγείρεμα, εξαρτώνται από τις ανακλώμενες επιφάνειες και τη μόνωση -προς το περιβάλλον- που έχουν. Ετσι υπάρχουν φούρνοι που αναπτύσσουν θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 200° C, ενώ οι απλές ιδιοκατασκευές αποδίδουν θερμοκρασίες γύρω στους 100° C.
Η λειτουργία και η κατασκευή τους είναι απλή. Αποτελούνται από ένα κουτί, το οποίο έχει κάποια μόνωση εξωτερικά και κλείνει από πάνω με ένα καπάκι γυάλινο για να μη φεύγει η θερμότητα. Η εσωτερική επιφάνεια του κουτιού μέσα στο οποίο τοποθετείται η κατσαρόλα μας είναι επενδυμένη με κάποιο ανακλαστικό υλικό (π.χ. αλουμινόχαρτο). Ανακλαστικές επιφάνειες μπορούν να τοποθετηθούν και στην επάνω επιφάνεια του κουτιού, έτσι ώστε να διοχετεύουν διαμέσου του τζαμιού την ακτινοβολία στο εσωτερικό του.
Μια απλή κατασκευή μπορεί να γίνει παίρνοντας ένα τετράγωνο κουτί από χοντρό χαρτόνι ή ξύλο με καπάκι, διαστάσεων 70 x 70 cm. Κόβουμε το καπάκι από τις τρεις πλευρές του, αφήνοντας περιθώριο 10 cm περιμετρικά από τα άκρα του. Ετσι δημιουργούμε ένα νέο καπάκι, το οποίο εσωτερικά το επενδύουμε με αλουμινόχαρτο. Μέσα στο κουτί, στο χώρο που έχει δημιουργηθεί από την τρύπα που έχουμε ανοίξει τοποθετούμε ένα μικρότερο κουτί διαστάσεων 50 x 50 cm, και τον κενό χώρο ανάμεσα στα δύο κουτιά τον γεμίζουμε με κάποιο μονωτικό υλικό (π.χ. παλιές εφημερίδες, αυγοθήκες, κ.λπ.). Η εσωτερική επιφάνεια του μικρότερου κουτιού -στην οποία θα τοποθετήσουμε το μαγειρικό σκεύος- επενδύεται και αυτή με αλουμινόχαρτο. Η κατασκευή μας τελειώνει με τη δημιουργία μιας κορνίζας από γυαλί διαστάσεων 50 x 50 cm, με την οποία θα κλείνουμε το φούρνο από πάνω, για να μη χάνεται η θερμότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πλαστικό, αλλά πρέπει να είναι κατάλληλο για τρόφιμα και για υψηλές θερμοκρασίες.
Για να λειτουργήσει, ρυθμίζουμε το καπάκι του οποίου έχουμε καλύψει την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να αντανακλά την ακτινοβολία εντός του κουτιού. Οι θερμοκρασίες που μπορούν να αναπτυχθούν είναι 85° - 100° C. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε μαγειρικά σκεύη σκούρου χρώματος -π.χ. μαύρου- ώστε να απορροφούν καλύτερα και γρηγορότερα την ηλιακή ακτινοβολία. Το κόστος του δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Αν όλα αυτά σας φαίνονται αρκετά μπελαλίδικα μπορείτε να αγοράσετε κάποιον έτοιμο ηλιακό φούρνο μεγαλύτερης ισχύος από το εμπόριο.

35
Cafe / Κατασκευές
« στις: Απριλίου 02, 2008, 03:24:30 μμ »
Κατασκευές:

Φτιάξτε έναν καναπέ με τούβλα

Τα τούβλα είναι η ιδανική επιλογή, αν θέλετε να φτιάξετε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα στο χώρο σας, απολαμβάνοντας, ταυτόχρονα, υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε συνθέτοντας τα, απλώς, ή να δημιουργήσετε πιο συμπαγείς κατασκευές, με τη βοήθεια του τσιμέντου.
[albumimg]10887[/albumimg]
Σας προτείνουμε μια κατασκευή εμπνευσμένη από τα ανατολίτικα σπίτια. Είναι ένας άνετος και χαλαρωτικός καναπές, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποθηκευτικός χώρος ή ακόμα και ως κρεβάτι για όνειρα γλυκά! Το χαμηλό ύψος και η απλότητα είναι τα "δυνατά" του στοιχεία.
Η κατασκευή πρέπει να γίνει ανάμεσα σε δυο τοίχους. Φτιάξτε ένα πλαίσιο με ξύλο στις σωστές διαστάσεις (μετρήστε το διάστημα ανάμεσα στους δυο τοίχους και υπολογίστε το μήκος που θέλετε να έχει ο καναπές). Τα τούβλα θα τοποθετηθούν, εκτός από τη μπροστινή (εξωτερική) πλευρά, και κατά μήκος των τοίχων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν, ως πλαίσιο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί το ξύλινο που έχετε, ήδη, φτιάξει.

Στερεώστε τα τούβλα με την ειδική τσιμεντόκολλα. Χρειάζεστε, επίσης, κομμάτια ξύλου στις διαστάσεις του πλαισίου, που έχετε υπολογίσει.
[albumimg]10886[/albumimg]
Χρησιμοποιήστε μεντεσέδες, τους οποίους θα βιδώσετε πάνω στο ξύλινο πλαίσιο, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να ανοίγουν για να αποθηκεύετε στο σημείο αυτό τα πράγματα που εσείς θέλετε.

Αν το μήκος του καναπέ, δηλαδή η απόσταση ανάμεσα στους δυο τοίχους, είναι μεγάλο, τοποθετήστε στη μέση τούβλα, ώστε να είναι πιο σταθερή η κατασκευή σας.
[albumimg]10887[/albumimg]
Τα τούβλα της εξωτερικής πλευράς μπορείτε να τα βάψετε στο χρώμα που θέλετε.

Η τελευταία πινελιά είναι οι μαξιλάρες. Διαλέξτε το αγαπημένο σας ύφασμα, στο χρώμα που σας αρέσει για τις μεγάλες μαξιλάρες και "παίξτε" με τα χρώματα των μικρότερων μαξιλαριών.

36
Παιχνίδια λέξεων /
« στις: Απριλίου 01, 2008, 11:14:41 μμ »
Μια εταιρία χρησιμοποίησε 20 εργάτες επί 6 μήνες, εργαζόμενους 8 ώρες το 24ωρο, για να τελειώσει το μισό ενός έργου. Επειδή το υπόλοιπο του έργου πρέπει να τελειώσει σε 2 μήνες, η εταιρία αποφάσισε να προσλάβει και άλλους εργάτες, της ίδιας απόδοσης ανά ώρα, οι οποίοι θα δουλεύουν επί 10 ώρες το 24ωρο, ενώ οι υπάρχοντες εργάτες θα δουλεύουν όπως και πριν. Πόσους επιπλέον εργάτες πρέπει να προσλάβει η εταιρία ώστε να τελειώσει το έργο ακριβώς σε δύο μήνες;

37
Παιχνίδια λέξεων /
« στις: Απριλίου 01, 2008, 10:57:21 μμ »
jasper


ΣΩΣΤΑ


Εχουμε ένα φορτηγό με 10 τόνους καρπούζια. Το κάθε καρπούζι αποτελείται κατά 99% από νερό. Το φορτηγό μένει πολλή ώρα στον ήλιο και έτσι εξατμίζεται μια ποσότητα νερού. Έτσι λόγω της εξάτμισης το κάθε καρπούζι αποτελείται τώρα κατά 98% από νερό (αντί 99% που ήταν πριν). Πόσο ζυγίζουν τώρα τα καρπούζια?


Λύση
Τα καρπούζια περιέχουν νερό: 0,99 x 10 = 9,9 τόνους.
Εξατμίζεται X ποσότητα νερού, οπότε μένει νερό που ζυγίζει 9,9 - Χ τόνους και τα καρπούζια πλέον ζυγίζουν 10 - Χ τόνους.
Το νερό που περιέχουν πλέον τα καρπούζια είναι το 98% του βάρους τους, οπότε:
9,9 - X = (98/100) * (10-X).
Από εδώ προκύπτει ότι Χ = 5 τόνοι νερό εξατμίστηκαν.
Αρα τα καρπούζια ζυγίζουν τώρα 5 τόνους.

38
Παιχνίδια λέξεων /
« στις: Απριλίου 01, 2008, 10:55:25 μμ »
Enia

ΛΑΘΟΣ

39
Παιχνίδια λέξεων /
« στις: Απριλίου 01, 2008, 10:51:51 μμ »
jasper

ΛΑΘΟΣ

40
Παιχνίδια λέξεων /
« στις: Απριλίου 01, 2008, 12:29:53 πμ »
Εχουμε ένα φορτηγό με 10 τόνους καρπούζια. Το κάθε καρπούζι αποτελείται κατά 99% από νερό. Το φορτηγό μένει πολλή ώρα στον ήλιο και έτσι εξατμίζεται μια ποσότητα νερού. Έτσι λόγω της εξάτμισης το κάθε καρπούζι αποτελείται τώρα κατά 98% από νερό (αντί 99% που ήταν πριν). Πόσο ζυγίζουν τώρα τα καρπούζια?

41
Παιχνίδια λέξεων /
« στις: Απριλίου 01, 2008, 12:28:35 πμ »
katinaki

ΣΩΣΤΑ

Λύση
Αρχικά θα πιει 6 µπουκάλια. Θα ανταλλάξει τα 4 από τα 6 άδεια µε ένα γεµάτο (άρα είµαστε στα 7) και αφού το πιει θα έχει 3 άδεια. Μπορεί, τότε, να δανειστεί 1 ακόµα άδειο µπουκάλι, να ανταλλάξει τα άδεια µε ένα γεµάτο, να το πιει, και να επιστρέψει το µπουκάλι που δανείστηκε. Εποµένως, η οικογένεια θα πιει συνολικά 8 µπουκάλια αναψυκτικού

42
Παιχνίδια λέξεων /
« στις: Απριλίου 01, 2008, 12:26:32 πμ »
Στα πλαίσια ενός προγράμματος ανακύκλωσης, όσοι επιστρέφουν άδεια μπουκάλια κάποιου αναψυκτικού μπορούν να τα ανταλλάξουν µε γεμάτα. Συγκεκριµένα, τα 4 άδεια μπουκάλια ανταλλάσσονται µε 1 γεμάτο. Πόσα μπουκάλια αναψυκτικού θα πιει µια οικογένεια που συγκέντρωσε 24 άδεια μπουκάλια;

43
Σχέσεις /
« στις: Απριλίου 01, 2008, 12:19:59 πμ »
Η κινητήρια αυτή δύναμη που κάνει τους πάντες να γίνουν παιδιά, να κάνουν πράγματα ανόητα ίσως, που όμως τελικά αυτά είναι και που περιέχουν το νόημα της ύπαρξης μας.

44
Σχέσεις /
« στις: Απριλίου 01, 2008, 12:01:41 πμ »
katinaki εγραψε:
για τη γόβα στιλέτο το πόσταρες τώρα αυτό;


Τι να πω τωρα...

45
Cafe /
« στις: Μαρτίου 31, 2008, 11:44:59 μμ »
i garsona tou SoTi

[albumimg]10885[/albumimg]

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 85