Εμφάνιση μηνυμάτων - Ntama

Welcome to A33 Community - αρνάκι άσπρο και παχύ.....

Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Ntama

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 215
46
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:50:38 μμ »
Kόκορας λεμονάτος με φέτα στην κατσαρόλα          
 
 1 κόκορας ολόκληρος κομμένος σε μερίδες
 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο extra παρθένο KPOKEΩN
 1 κρεμμυδάκι λειωμένο στο μπλέντερ
 2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
 1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
 1/2 κιλό φέτα τριμμένη στο χέρι
 1 νεροπότηρο λευκό κρασί

 
Tips Πατάτες τηγανητές άφθονες και ξεροψημένες.
Πιείτε μια Pομπόλα από την Kεφαλλονιά.
      
 
Tηγανίζετε καλά μέσα σε μια κατσαρόλα τον κόκορα μαζί με το κρεμμύδι.
Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε, πιπερώνετε και προσθέτετε τη ρίγανη.
Aφήνετε να μαγειρευτεί καλά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Σβήνετε με το λεμόνι και κλείνετε το μάτι της κουζίνας.
Όταν ο κόκορας γίνει χλιαρός τότε ρίχνετε μέσα τη φέτα και ανάβετε το μάτι για 6 λεπτά.
Aνακατεύετε και είναι έτοιμος.

47
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:49:50 μμ »
Kοτόπουλο πιλάφι με σάλτσα κάρυ          
   

 1 κοτόπουλο (1 ½ kg περίπου)
 1 κρεμμύδι
 1 καρότο
 1 κλωνάρι σέλινο
 1 λεμόνι
 αλάτι
 πιπέρι
 6 φλιτζάνια νερό
 1 φάκελο έτοιμη σάλτσα κάρυ
 ½ κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι


Aν θέλουμε, μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στο φούρνο αντί να το βράσουμε
      

Kόβουμε το κοτόπουλο στα τέσσερα.
Tο τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε για μία ώρα με το κρεμμύδι,το καρότο και το σέλινο, προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό.
Bγάζουμε το κοτόπουλο από το ζωμό του και το διατηρούμε ζεστό.
Eτοιμάζουμε τη σάλτσα κάρυ όπως περιγράφεται στο φάκελο και προσθέτουμε τμηματικά το γιαούρτι.
Pίχνουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο και το αφήνουμε σκεπασμένο σε σιγανό φούρνο για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι που βράζουμε στο ζωμό του κοτόπουλου.

48
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:48:09 μμ »
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ  

Η κλασσική συνταγή της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας


- 1 γαλοπούλα γύρω στα 3 1/2- 4 κιλά με τα εντόσθιά της
- 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
- 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
- 10-12 κάστανα βρασμένα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 1 φύλλο δάφνης
- 50 ml κρασί ροζέ ή λευκό
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι βρασμένο
- 1 ποτήρι νερό
- 3 κουταλιές της σούπας ντοματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβας
- αλάτι
- πιπέρι



1. Σοτάρετε σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή μαργαρίνη τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
2. Προσθέτετε τον κιμά και τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη δάφνη, τα ντοματάκια, το κρασί και ένα ποτήρι νερό.
4. Αφήνετε να βράσουν σκεπασμένα, 20'. Κατόπιν προσθέτετε στη γέμιση το κουκουνάρι, το βρασμένο ρύζι και τα κάστανα. Ανακατεύετε καλά.
5. Γεμίζετε τη γαλοπούλα και τη ράβετε, αφού την έχετε πλύνει, στραγγίσει και αλατοπιπερώσει εσωτερικά και εξωτερικά.
6. Την περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη.
7. Ψήνετε τη γαλοπούλα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο σε σιγανό φούρνο 4-4 1/2 ώρες, ανάλογα με το βάρος της.
8. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
9. Τη σερβίρετε με τη γέμισή της.

49
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:47:05 μμ »
ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ  


-4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
-3 φλιτζάνια ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
-1 κουτ. του γλυκού σκόνη κόλιανδρου
-2 κουτ. της σούπας πάπρικα σε σκόνη
-1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο σε σκόνη
-3 κουτ. της σούπας αλεύρι
-2 αυγά χτυπημένα
-αλάτι και πιπέρι
-μερικές φετούλες λεμονιού και φυλλαράκια κόλιανδρου για τη διακόσμηση



Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στη μέση, κατά μήκος, ώστε να ετοιμάσουμε 2 λεπτά κομμάτια. Κατόπιν, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα και τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με λίγο αλατοπίπερο και περνάμε τις λωρίδες του κοτόπουλου από αυτό το μίγμα. Τα τοποθετούμε κατά μέρος, ξεχωριστά, για να μην κολλήσουν. Κατόπιν τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό και, τέλος, από το μίγμα των ψίχουλων και των μπαχαρικών. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ και μικρό κατσαρόλι και τηγανίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου λίγα λίγα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, διακοσμούμε με τις φετούλες του λεμονιού και τα φύλλα του κόλιανδρου και συνοδεύουμε με ντρέσινγκ της αρεσκείας μας.

50
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:46:02 μμ »
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ  


1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 μέτρια, ξερά κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι μαύρο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί (Μαλαγουζιά)



Αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε. Όταν είναι έτοιμο, το σβήνουμε με το κρασί. Σε άλλο σκεύος σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μαζί με το μαϊντανό, την πιπεριά, το σκόρδο και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κοτόπουλο και νερό και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το κρασί σε θερμοκρασία 10-12 °C.

51
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:45:19 μμ »
ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ  


200 γραμ. ρύζι μπασμάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμύδι, κομμένο
½ μικρή κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη
1 κουτ. σούπας κομμένα φύλλα κόλιαντρου
225 γραμ. στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
400 ml ντομάτα τριμμένη
100 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
αλάτι και πιπέρι



- Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το κόλιαντρο για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατώνουμε κάθε τόσο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ρίχνουμε τον τοματοχυμό, το ζωμό κοτόπουλου, το λιωμένο σκόρδο και τη ζάχαρη και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι για 15 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το ρύζι όταν είναι έτοιμο και το ανακατώνουμε με τη σάλτσα τομάτας.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Μια καλή ιδέα είναι να σερβίρουμε το ρύζι με φόρμα και να κάνουμε πιο εντυπωσιακή την παρουσίασή του.

52
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:44:29 μμ »
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ  


Η γέμιση που προτείνουμε είναι πολύ νόστιμη και με ευχάριστα τραγανή υφή. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με καλής ποιότητας κεφαλογραβιέρα ή πικάντικο κεφαλοτύρι.



-150 γρ. βούτυρο
-2 κουτ. της σούπας ανάμικτα, φρέσκα μυρωδικά (ματζουράνα, θυμάρι, δεντρολίβανο)
-125 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-2 κουτ. της σούπας έτοιμο τσάτνι φρούτων
-125 γρ. γαλέτα
-1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
-1 κοτόπουλο, βάρους περίπου 1 ½ κιλού
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες





1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Λιώνουμε 90 γρ. από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, την τριμμένη παρμεζάνα, τη γαλέτα και το τσάτνι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
2. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το μίγμα τυριού. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρόλι ή μπρίκι και αλείφουμε το κοτόπουλο παντού. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει καλά αλείφοντάς το τακτικά με λιωμένο βούτυρο, αν χρειαστεί, για να μην καεί. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με λαχανικά βρασμένα στον ατμό.

53
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:43:43 μμ »
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ  


4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
αλάτι και πιπέρι
4 πράσινα λεμόνια
2 1/2 κουτ. του γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 1/2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό



1. Τρίβουμε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε σε ρηχό ταψάκι, το οποίο τοποθετούμε κατά μέρος. Εν τω μεταξύ στύβουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια και κόβουμε τη φλούδα τους σε πολύ λεπτές λωρίδες.
2. Ρίχνουμε το χυμό των 2 αυτών λεμονιών, καθώς και τις λωρίδες της φλούδας τους σε ένα μπολάκι μαζί με το ξίδι και 4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν τα υλικά. Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα φιλετάκια του κοτόπουλου μέσα στο ταψάκι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 4 ώρες μέσα στο ψυγείο, σκεπασμένα.
3. Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, στύβοντάς τα καλά, και τα ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά στο φούρνο, στους 175 °C, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να είναι ζουμερά και μαλακά.
4. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα δύο υπόλοιπα πράσινα λεμόνια από τη φλούδα τους, αφαιρώντας ταυτόχρονα και το λευκό τους τμήμα, και τα κόβουμε σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φετούλες των λεμονιών και το βασιλικό. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αναδίδεται το έντονο και δυνατό άρωμα του βασιλικού και να μαλακώσουν τα λεμόνια.
5. Σερβίρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου συνοδεύοντας με τις φέτες του λεμονιού και διακοσμώντας με φυλλαράκια βασιλικού.

54
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:42:54 μμ »
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  

Είναι ένα φαγητό πάρα πολύ νόστιμο, λύση για διαφορετική γεύση αντί του ψητού κοτόπουλου. Ιδανικό για γεύματα Κυριακής ή για επίσημα δείπνα!



2 κοτόπουλα αρκετά μεγάλα
250 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
250 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
2 κουτιά κρέμα γάλακτος για μαγειρική
100 γραμμάρια μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη



Βράζουμε τα κοτόπουλα σε χύτρα ταχύτητας για 20 λεπτά. Σε απλή κατσαρόλα τα βράζουμε για μισή ώρα. Αφού βράσουν τα ξεκοκαλλίζουμε, κοβουμε σε κύβάκια το κρέας και απλώνουμε το μισό σε βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε λίγο αλάτι επάνω στο κοτόπουλο. Πιπερώνουμε και βάζουμε και ελάχιστη ρίγανη. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το γκούντα και το ρεγκάτο ανακατεμένα επάνω από το κοτόπουλο. Πάνω από τα τυριά ρίχνουμε το υπόλοιπο κοτόπουλο ελαφρά αλατισμένο, με πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε και τα υπόλοιπα τυριά. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , σκορπάμε κομματάκια μαργαρίνητς και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει το τυρί.

55
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:42:01 μμ »
ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ  


Η «σάλσα» είναι μια κόκκινη, πικάντικη σάλτσα από το Μεξικό με βάση τις πιπεριές, καυτερές ή μη, και την τομάτα. Θα τη βρούμε έτοιμη, με το όνομα mexican salsa, σε καλά σούπερ μάρκετ, αλλά μπορούμε να την ετοιμάσουμε και μόνοι μας, με τη συνταγή που δίνουμε παρακάτω.
ΤΙΡ: Τα κεφτεδάκια της συνταγής μας είναι από κοτόπουλο, ελαφρύ στο στομάχι, αλλά και στον ουρανίσκο. Η καυτερή σάλσα δεν επιτρέπει βαρύ και πικάντικο μίγμα στον κιμά. Ωστόσο, μπορούμε να «ελαφρύνουμε» τη σάλσα αφαιρώντας μερικές από τις πικάντικες πιπεριές. Στην περίπτωση αυτήν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο είδος κρέατος, όπως μοσχάρι ή χοιρινό.




-500 γρ. φρέσκο κιμά από κοτόπουλο
-1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 αυγό
-1/3 φλιτζανιού ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
-1/4 φλιτζανιού φρέσκο γάλα
-αλάτι και πιπέρι
-1 ½ φλιτζανιού έτοιμη, μεξικάνικη σάλσα
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα



ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ

-2 μεγάλες, ώριμες τομάτες
-2 κουτ. της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, πολτοποιημένο
-1 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο
-1 φρέσκο κρεμμυδάκι, πολτοποιημένο
-1/5 φλιτζανιού κοπανισμένη, αποξηραμένη, πράσινη, καυτερή πιπερίτσα
-2 κόκκινες, αποξηραμένες πιπερίτσες, κοπανισμένες
-1/2 κουτ. του γλυκού ξερό σκόρδο
-1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
-1 κουτ. της σούπας ξίδι γλυκό (φράουλας ή βαλσαμικό ή από σέρι)
-2 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
-3 κουτ. της σούπας χυμό από λεμόνι ή λάιμ




1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250 °C. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη σάλσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε κεφτεδάκια, τα οποία τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με λαδόκολα.
2. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ακόμη και στο κέντρο τους, πράγμα που δείχνει ότι είναι καλά ψημένα. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Ρίχνουμε τη σάλσα σε μια κατσαρόλα μαζί με τα κεφτεδάκια και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να καλύψει τα κεφτεδάκια. Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πιατέλα ή μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε καρφώνοντας οδοντογλυφίδες σε κάθε κεφτεδάκι.
Για τη σάλτσα αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά η σάλσα. Τη σερβίρουμε είτε κρύα, συνοδεύοντας με τορτίγιας ή μεξικάνικα τσιπς, είτε ζεστή, όπως στη συνταγή μας, με κεφτεδάκια και γενικά κρεατικό.

56
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:39:49 μμ »
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ  



-3/4 φλιτζανιού μέλι
-1/2 φλιτζανιού μουστάρδα πικάντικη
-2 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
-1 κουτ. της σούπας ξίδι
-1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
-/4 φλιτζανιού νερό
-1 ½ φλιτζανιού κρέας από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
-250 γρ. μανιτάρια
-1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-μερικά τοματάκια κοκτέιλ



1. Ετοιμάζουμε τη γλυκόξινη σάλτσα: ρίχνουμε σε ένα κατσαρόλι το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα και το ξίδι και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και προσθέτουμε σταδιακά αυτό το μίγμα μέσα στο κατσαρόλι με τα υλικά που βράζουν. Ανακατεύουμε, και, μόλις το μίγμα αρχίσει να δένει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Μουλιάζουμε μερικά καλαμάκια για σουβλάκι σε νερό για 30 λεπτά και κατόπιν περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα μανιτάρια, τα κομμάτια του κρεμμυδιού, τα τοματάκια και το κολοκυθάκι στα καλαμάκια, εναλλάξ. Βουρτσίζουμε τα καλαμάκια με το μίγμα του κατσαρολιού και ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 5 έως 7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν. Tα σερβίρουμε ζεστά.

57
Ορεκτικά - Σαλάτες / Σαλάτα του σεφ
« στις: Αυγούστου 26, 2005, 11:13:03 μμ »
[align=center]Σαλάτα του σεφ    [/align]      
 
 
 200g kerrygold κομμένο σε κύβους
 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
 2 τομάτες κομμένες σε κύβους
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
 4 φέτες ζαμπόν κομμένες σε τετράγωνα 2εκ.
 2 αυγά βραστά κομμένα σε ροδέλες
 πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για τη σάλτσα
 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
 αλάτι



Ανακατεύουμε πολύ καλά σ' ένα μπολ τα υλικά της σάλτσας.
Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, αλατίζουμε, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και την περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Πριν σερβίρουμε στα πιάτα την ανακατεύουμε.

58
Ορεκτικά - Σαλάτες / Μεξικάνικη Σαλάτα
« στις: Αυγούστου 26, 2005, 11:12:20 μμ »
[align=center]Μεξικάνικη σαλάτα          [/align]
 

 2 φλιτζάνια βρασμένο καλαμπόκι
 500g φρέσκα μανιτάρια
 το χυμό από ένα λεμόνι
 1 κόκκινη πιπεριά
 1 πράσινη πιπεριά
 200g ζαμπόν
 1 φλιτζάνι σέλερυ ψιλοκομμένο
 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
 1 κουταλιά μουστάρδα
 6 κουταλιές λάδι
 2 κουταλίες ξίδι
 2 με 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
 αλάτι
 πιπέρι


 
Ρίχνουμε το καλαμπόκι σε μία σαλατιέρα.
Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα μικρά κομμάτια, πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε καθέτως και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Τα προσθέτουμε στο καλαμπόκι μαζί με τα αμύγδαλα και το σέλερυ.
Χτυπάμε μαζί τη μουστάρδα, το λαδόξιδο, το αλάτι, το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τη σαλάτα.

59
Ορεκτικά - Σαλάτες / Κρητική Σαλάτα
« στις: Αυγούστου 26, 2005, 11:10:49 μμ »
[align=center]Κρητική σαλάτα [/align]         
   
 
 Τομάτες κόκκινες σφικτές
 1 παξιμάδι κριθαρένιο Κρήτης
 1/2 κιλό στραγγισμένο γιαούρτι
 1 αγγούρι
 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
 1 πράσινη πιπεριά
 1 ματσάκι μαϊντανό
 ελαιόλαδο
 ξίδι
 αλάτι
 πιπέρι μαύρο
 πιπέρι κόκκινο


 
Κόβουμε τις τομάτες σε χοντρούς κύβους.
Τα κρεμμύδια, το αγγούρι και την πράσινη πιπεριά σε ροδέλες.
Σ' ένα μπολ για σαλάτα τοποθετούμε στον πάτο το κριθαρένιο παξιμάδι.
Από πάνω βάζουμε μία στρώση τομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι, λίγο μαϊντανό, ελαιόλαδο και ξίδι.
Από πάνω μία στρώση γιαούρτι, αλάτι και τα δύο είδη πιπέρι.
Συνεχίζουμε πάλι με μία στρώση τομάτα, κρεμμύδι και αγγούρι, μία στρώση γιαούρτι και στο τέλος βάζουμε τις ροδέλες της πιπεριάς, λίγο τριμμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ξίδι.
Κουνάμε περιστροφικά το μπολ με απαλές προσεκτικές κινήσεις για να κάτσει η σαλάτα μας.
Τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και είναι έτοιμη για να τη σερβίρουμε.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

60
Ορεκτικά - Σαλάτες / Σαλάτα του Καίσαρα
« στις: Αυγούστου 26, 2005, 11:09:59 μμ »
[align=center]Σαλάτα του καίσαρα    [/align]      
     
 
 2 σαλάτες
 250g μπέϊκον
 1 φλιτζάνι παρμεζάνα ή λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
 1 φλιτζάνι κρουτόν
 1 σκελίδα σκόρδο
 7 κουταλιές λάδι
 2 κουταλιές ξίδι
 1 κουταλιά μουστάρδα
 αλάτι
 πιπέρι


Αντί για φύλλα σαλάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι.
Ακόμα, αντί για σκελίδα σκόρδου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκόνη σκόρδου.
Σ' αυτή την περίπτωση, θα πασπαλίσουμε τη σαλάτα στο τέλος.
      
     
 
Πλένουμε τα φύλλα της σαλάτας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Τα κόβουμε με τα δάχτυλα και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
Κόβουμε το μπέϊκον σε κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε 1 κουταλιά λάδι μέχρι να γίνει τραγανό.
Το αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέτουμε το τυρί, το μπέϊκον και τα κρουτόν πάνω στη σαλάτα.
Χτυπάμε μαζί το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και το σκόρδο λιωμένο.
Περιχύνουμε με το λαδόξιδο τη σαλάτα την τελευταία στιγμή.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 215