Εμφάνιση μηνυμάτων - Ntama

Welcome to A33 Community - αρνάκι άσπρο και παχύ.....

Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Ntama

Σελίδες: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 215
76
Κρεατικά / Χοιρινό με Μουστάρδα
« στις: Αυγούστου 26, 2005, 10:47:40 μμ »
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ  



1 κιλό χοιρινό κρέας σε μερίδες
1 ποτήρι του κρασιού λεμόνι
2 ποτήρια του νερού νερό
4 κουταλάκια μουστάρδα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη



Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λίγο λάδι και τοποθετούμε και το κρέας.
Αφού σωταριστούν απο όλες τις μεριές για περίπου 10΄το σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Σε ένα σέηκερ έχουμε "χτυπήσει" τα 2 ποτήρια νερού με τις 4 κουταλιές της μουστάρδας και κατόπιν το προσθέτουμε στη κατσαρόλα.Βάζουμε αλατάκι, πιπέρι και ρίγανη αρκετή και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί.

Σημείωση: Αν ειναι λίγο πιο νερουλό στο τέλος αφαιρούμε με μία κουταλιά της σούπας λίγο ζουμί και με ενα πηρούνι χτυπάμε 1-2 κουταλιές κορν φλάουερ (ή απλό αλεύρι).Επειτα περιχύνουμε το κρέας και ανακατεύουμε.

77
Κρεατικά / Ψαρονέφρι με Μαυροδάφνη
« στις: Αυγούστου 26, 2005, 10:46:30 μμ »
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ  



«Δυνατή» γεύση, ενισχυμένη από τη γευστικότατη μαυροδάφνη, σε μια συνταγή με πολλή γεύση και ελκυστικό γαρνίρισμα. Το πλιγούρι μπορούμε να το σερβίρουμε είτε απλά, μουλιασμένο σε νερό, ή, για ακόμη περισσότερη γεύση, μουλιασμένο και ελαφρά σοταρισμένο στους χυμούς της σάλτσας λαχανικών.



-1 ψαρονέφρι, 850 γρ.
-500 γρ. τυρί κασέρι
-3 ώριμες τομάτες ή κον κασέ
-200 ml μαυροδάφνη
-αλάτι και πιπέρι



ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

-2 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
-1 ώριμη τομάτα
-150 γρ. πλιγούρι
-1 κόκκινη, γλυκιά πιπεριά
-1 πράσινη πιπεριά
-1 κίτρινη πιπεριά
-1 καρότο
-1 ξερό κρεμμύδι




1. Πλένουμε το ψαρονέφρι, το σκουπίζουμε καλά και το ανοίγουμε στη μέσα σαν βιβλίο. Κόβουμε τις τομάτες και το κασέρι σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (ζιλιέν) και τα απλώνουμε στο ανοιγμένο ψαρονέφρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε το κρέας σε ρολό, δένοντάς το με σπάγκο για σταθερότητα.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C. Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψάκι και συμπληρώνουμε μέχρι τη μέση με τη μαυροδάφνη και 1 ποτήρι νερό. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, μέχρι να φουσκώσει, να μαλακώσει και να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το καρότο, την τομάτα και το κρεμμύδι.
4. Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την τομάτα και ανακατεύουμε καλά, αφήνοντας το μίγμα να μαλακώσει. Στο σημείο αυτό, αν θέλουμε, αφαιρούμε τα λαχανικά από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε το πλιγούρι, αφήνοντάς το να σοταριστεί για μερικά λεπτά.
5. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα λαχανικών και το πλιγούρι.

78
Κρεατικά / Χοιρινό με λιαστή Ντομάτα
« στις: Αυγούστου 26, 2005, 10:45:06 μμ »
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΙΟ



1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε κύβους
4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
8 λιαστές τομάτες στο ελαιόλαδο
200 γρ. μπάτσιο ή κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
λίγο μπούκοβο



Πλένουμε το χοιρινό και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει με τα υγρά του. Μόλις φύγουν τα υγρά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά να τσιγαριστούν και τα σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τη σάλτσα, τις λιαστές τομάτες και το αφήνουμε να βράσει. Όταν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μπάτσιο.

79
Κρεατικά / Χοιρινό με Σέλινο
« στις: Αυγούστου 26, 2005, 10:44:07 μμ »
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ  


Από τις πλέον παραδοσιακές χειμωνιάτικες συνταγές της χώρας μας, το χοιρινό με σέλινο σερβίρεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας την ημέρα των Χριστουγέννων, πριν κάνουν την επιδρομή τους οι γαλοπούλες από τη Δύση. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε και με σελινόριζες, ανάμικτα φύλλα σέλινου με σελινόριζες ή ένα θαυμάσιο μίγμα σέλινου και πράσου.



-200 γρ. ξερά κρεμμύδια
-850 γρ. χοιρινό ψαχνό, κομμένο σε μεγάλους κύβους
-1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-40 γρ. βούτυρο
-250 ml λευκό, ξηρό κρασί
-αλάτι και πιπέρι
-1,5 κιλό σέλινο, με τα κοτσάνια και τα φύλλα του



ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

-2 αυγά
-χυμός 1 λεμονιού




1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε καλά το κρέας σε άφθονο νερό της βρύσης και το στεγνώνουμε.
2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού, μέχρι να ροδίσουν καλά απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 3 λεπτά.
3. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μαϊντανό και περίπου μισό λίτρο νερό. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 45 λεπτά, με κλειστή την κατσαρόλα.
4. Στο μεταξύ, πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το σέλινο. Το χοντροκόβουμε και ξεχωρίζουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα. Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά του βρασίματος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κοτσάνια του σέλινου και αφήνουμε να πάρουν μία βραση, προσθέτοντας 1 ποτήρι νερό. Προσθέτουμε και τα φύλλα μαζί με 1 ακόμη ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
5. Ετοιμάζουμε αυγολέμονο χτυπώντας με πιρούνι, αρχικά τα ασπράδια σ' ένα καθαρό και στεγνό μπολ, μέχρι να ετοιμάσουμε σφικτή μαρέγκα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε με πολύ αργή ροή το χυμό του λεμονιού και κατόπιν, επίσης με πολύ αργή ροή, 2 φλιτζάνια από το ζωμό της κατσαρόλας, ανακατεύοντας καλά και συνεχώς. Αδειάζουμε το αυγολέμονο με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα, ανακινώντας την ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με λευκό, ξηρό κρασί.

80
Κρεατικά / Aρνάκι Φρικασέ
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:26:30 μμ »
Aρνάκι φρικασέ          
   
 
 1 - 1 ½kg αρνί μπούτι ή σπάλα
 3 - 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
 2 μαρούλια πλυμένα και ψιλοκομμένα
 1 ματσάκι άνηθο
 1 - 2 κρόκους αυγών
 χυμό ενός λεμονιού
 αλάτι
 πιπέρι
 
Mπορούμε αντί για μαρούλι να χρησιμοποιήσουμε σπανάκι ή αντίδια.
      
Kόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Zεσταίνουμε το λάδι στη χύτρα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει και τα σοτάρουμε μαζί για λίγα λεπτά.
Pίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
Kλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε το αρνί για 15 - 20 λεπτά.
Aνοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο.
Mαγειρεύουμε όλο το φαγητό μαζί για ακόμη 3 - 5 λεπτά.
Σερβίρεται με αυγολέμονο.
Στο αυγολέμονο μπόρουμε να βάλουμε και κρόκο αυγού.
Για να δέσει η σάλτσα μπoρούμε να προσθέσουμε 2 κρόκους αυγών.

81
Κρεατικά / Χοιρινή Πανσέτα τηγανιά
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:25:44 μμ »
Χοιρινή πανσέτα τηγανιά          
 
 
 1 κιλό χοιρινή πανσέτα
 1 ποτήρι λευκό κρασί
 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
 1 κουταλάκι θυμάρι
 αλάτι
 πιπέρι


Το φαγητό γίνεται επίσης νόστιμο αν αντί για θυμάρι βάλουμε 1 κουταλιά δενδρολίβανο ή 1 κουταλιά κόλιανδρο τριμμένο.
      
     
 
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε, το στραγγίζουμε καλά.
Τηγανίζουμε σ' ένα βαθύ τηγάνι λίγα - λίγα τα κομματάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν τηγανίσουμε όλα τα τεμάχια, τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το λάδι τους και τα σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.

82
Κρεατικά / Φιλέτο με Βότκα
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:24:56 μμ »
Φιλέτο με βότκα          
 
 
 
 2 φιλέτα μοσχαρίσια
 3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος Pοδάμι
 ½ ποτηράκι βότκα
 ζωμό από 1 κύβο κρέατος
 1 κουταλάκι με πράσινο και μαύρο πιπέρι κοπανισμένα
 1 κουταλάκι ρίγανι
            
 
Ψήνουμε τα φιλέτα σε τηγάνι με 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος.
Tα μεταφέρουμε σε πιάτο.
Zεσταίνουμε τη βότκα, τη ρίχνουμε στο τηγάνι και τη ανάβουμε.
Mόλις σβήσουν οι φλόγες, ρίχνουμε τον κύβο διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό και τα πιπέρια.
Aνακατεύουμε και μόλις πήξει η σάλτσα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τo υπόλοιπo βούτυρο γάλακτος, τη ρίγανη και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα.
Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες ή με σωτέ λαχανικά.

83
Κρεατικά / Τας - Κεμπάπ
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:24:03 μμ »
Τας - Κεμπάπ "          
 
 1kg μοσχάρι ή αρνί
 3 κρεμμύδια μέτρια
 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 500g τοματάκια ψιλοκομμένα ή 1 μεγάλη κουταλιά πάστα τομάτας
 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
 ελάχιστο ξίδι
 αλάτι
 πιπέρι τριμμένο ή άκοπο
 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
 
 
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια μεγέθους καρυδιού, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε λίγα - λίγα τα κομματάκια του κρέατος.
Μόλις τελειώσουμε το τηγάνισμα, τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
Στο λάδι του τηγανιού τηγανίζουμε λίγο τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες μέχρι να μαραθούν και τα προσθέτουμε μαζί με το λάδι στην κατσαρόλα με το κρέας.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις το φαγητό αρχίσει να τσιγαρίζεται σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες ή την πάστα λιωμένη σ' ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει και να πυκνώσει η σάλτσα του πολύ.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.
Το φαγητό αυτό είναι ανατολίτικο και γίνεται νόστιμο τόσο με μοσχάρι όσο και με αρνί.

84
Κρεατικά / Χοιρινές Μπριζόλες με sauce γιαουρτιού
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:23:12 μμ »
Χοιρινές μπριζόλες με sauce γιαουρτιού


4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
φλοιός λεμονιού σε λεπτές λωρίδες
αλάτι, πιπέρι


Ροδίζουμε τις μπριζόλες σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει και το κρεμμύδι.
Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το φλοιό λεμονιού, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και βραστά φασολάκια

85
Κρεατικά / Xοιρινό με Λεμονάτη σάλτσα
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:22:19 μμ »
Xοιρινό με λεμονάτη σάλτσα          
 
 
 1 κιλό χοιρινό από σπάλα (άκοπο)
 3 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε λεπτές φέτες
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 1 1/2 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
 1 φλιτζ. του καφέ χυμό λεμονιού
 1 κουταλάκι ρίγανη
 1 κουταλάκι θρούμπι
 αλάτι , πιπέρι
 για τις πατάτες
 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο AΛΦA BHTA
 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη γλυκιά πάπρικα, αλάτι

 
Tips Tο φαγητό αυτό ζητάει άφθονες σαλάτες και με μαρούλι και με τομάτα.
Πιείτε μαζί μια Mαντινεία περασμένη από βαρέλι ή μια Mαλαγουζιά.
Για τους λάτρεις του ερυθρού η Nεμέα είναι ότι πρέπει.
      

Aπλώνετε στον πάτο ενός μικρού ταψιού τα κρεμμύδια.
Aπό πάνω βάζετε το κρέας.
Προσθέτετε το σκόρδο, τη ρίγανη και το θρούμπι.
Pαντίζετε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Aλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα στους 180οC.
Aν στεγνώσει το κρέας ρίχνετε στο ταψί λίγο νεράκι (1/2 νεροπότηρο).
Aμέσως μετά ξεσκεπάζετε το ταψί και αφήνετε να ροδίσει το κρέας.
Όσο το κρέας ψήνεται ετοιμάζετε τις πατάτες. Tις τηγανίζετε ελαφρά να μισοψηθούν.
Tις αδειάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το κρασί και τη γλυκιά πάπρικα.
Tις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθεί εντελώς το κρασί.
Σερβίρετε στα πιάτα μια μερίδα χοιρινό με τα λειωμένα κρεμμυδάκια και λίγες πατάτες.

86
Κρεατικά / Χοιρινές Μπριζόλες στο φούρνο
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:20:44 μμ »
Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο          
   
 
 6 - 8 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
 6 - 7 πατάτες μέτριες
 3 κρεμμύδια ξερά μέτρια
 2 - 3 καρότα
 250g μανιτάρια
 2 - 3 κλωνάρια σέλερυ
 1 κουταλιά κοφτή πάστα τομάτας
 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
 4 κουταλιές βούτυρο ή 6 - 7 κουταλιές ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι


Πλένουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε και αφού στραγγίξουν καλά, τις αλευρώνουμε ελαφρά και τις περνάμε από το τηγάνι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Το ίδιο κάνουμε και με το σέλερυ.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες.
Ξύνουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε στρογγυλά λεπτά φετάκια.
Πλένουμε τα μανιτάρια και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Διαλύουμε την πάστα τομάτας σε 1 φλιτζάνι νερό.
Βάζουμε το βούτυρο σε τηγανάκι να λειώσει και ραντίζουμε τα λαχανικά.
Στρώνουμε τα μισά λαχανικά σε ταψί φούρνου και τη μισή τομάτα.
Τοποθετούμε επάνω τις μπριζόλες προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και την υπόλοιπη τομάτα.
Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου και λίγο πριν ψηθεί σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.

87
Κρεατικά / Ψαρονέφρι γεμιστό μαριναρισμένο
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:19:54 μμ »
Ψαρονέφρι γεμιστό μαριναρισμένο          
 
 2 μικρά κομμάτια ψαρονέφρι ή 1 μεγάλο
 1 κουτί μπίρας
 2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
 200g μανιτάρια
 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο κοπανισμένο
 θυμάρι
 αλάτι
 πιπέρι


Bάζουμε σε μια λεκaνίτσα τη μπίρα και τοποθετούμε μέσα το ψαρονέφρι να μαριναριστεί για 1 ώρα.
Eτοιμάζουμε τη γέμιση.
Pίχνουμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι, πιπέρι, το κοπανισμένο γλυκάνισο, μια κουταλιά ελαιόλαδο και 2 κουταλιές μπίρα από τη μαρινάδα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός αρκετά σφικτός.
Παίρνουμε τα κομμάτια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τους ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και κατά μήκος.
Kατόπιν με ένα κουταλάκι και με τη βοήθεια των δαχτύλων μας γεμίζουμε τα ψαρονέφρια.
Bάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε καλά το κρέας να γίνει ροδοκόκκινο.
Σβήνουμε με ένα φλιτζάνι του καφέ μπίρα.
Xαμηλώνουμε το μάτι.
Tο σκεπάζουμε και το μαγειρεύουμε για 5 - 10 λεπτά.
Aλατοπιπερώνουμε.
Tο βγάζουμε, το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε γαρνίροντάς το με σοτέ λαχανικά ή πατάτες τηγανητές.

88
Κρεατικά / Xοιρινό με Μουστάρδα και Πιπεριές
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:19:00 μμ »
Xοιρινό με μουστάρδα και πιπεριές          
 
 
 800g χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
 2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες
 3 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
 ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
 αλάτι
 πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Mε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τις πιπεριές και το χοιρινό μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ζωμό των λαχανικών και ανακατεύουμε.
Σιγοψήνουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

89
Ζυμαρικά / Χυλοπίτες Μετσοβίτικες με Μπέικον
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:13:29 μμ »
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕΤΣΟΒΙΤΙΚΕΣ  



250 γρ. χυλοπίτες
1½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι



ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

300 γρ. μπέικον
200 γρ. κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλαράκι σέλινο
400 γρ. τομάτες φρέσκες ή κονσέρβα
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα




1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Πλένουμε το σέλινο καλά σε κρύο νερό και το ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις τομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 ακόμη λεπτό. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.
3. Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε εκεί τις χυλοπίτες και τις βράζουμε για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε μία μεγάλη, ζεσταμένη σαλατιέρα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα του μπέικον και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ένα δυνατό, ξηρό, κόκκινο κρασί.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν δεν θέλουμε να κολλήσουν οι χυλοπίτες κατά τη διάρκεια του βρασίματος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

90
Ζυμαρικά / Χωριάτικες Χυλοπίτες με Μανιτάρια
« στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:10:24 μμ »
ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ  



1 πακέτο χωριάτικες χυλοπίτες των 500 γρ.
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού βούτυρο




Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί και τις διατηρούμε κατά μέρος ζεστές.
Πλένουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε καλά.
Ψήνουμε τα πλευρώτους στο γκριλ με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Σε μία μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. ρίχνουμε τις χυλοπίτες και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σελίδες: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 215