Εμφάνιση μηνυμάτων - Ntama

Welcome to A33 Community - αρνάκι άσπρο και παχύ.....

Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Ntama

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 215
31
Ορεκτικά - Σαλάτες / Μανιτάρια γεμιστά
« στις: Σεπτεμβρίου 19, 2005, 10:22:02 μμ »
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ  



-1 κιλό μανιτάρια με μεγάλο καπάκι
-1/8 του κιλού νόστιμη φέτα, όχι πολύ αλμυρή
-1/8 του κιλού ανθότυρο ή μαλακιά μυζήθρα
-1 φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμμένος άνιθος και μαϊντανός
-1 φλυτζανάκι του καφέ καλό ελαιόλαδο
-λίγο αλάτι ( όχι πολύ, αν είναι η φέτα αλμυρή )



Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τα ρίχνουμε μέσα σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα στεγνώνουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα στην πιατέλα μας. Βάζουμε στο μίξερ τα υπόλοιπα υλικά και 3 από τα μανιτάρια και τα κάνουμε έναν λείο πουρέ. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα μανιτάρια και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού.

32
Ροφήματα - Αναψυκτικά / Fruit Punch (χωρίς αλκοόλ)
« στις: Σεπτεμβρίου 19, 2005, 10:21:21 μμ »
Συστατικά

1½ φλ ζάχαρη
1 λίτρο δυνατό ζεστό τσάι
1 λίτρο πορτοκαλάδα
1 φλ. χυμό λεμονιού
1 λίτρο σόδα (ή gingerale)
φρέσκα φύλλα μέντας


Οδηγίες

Διαλύουμε τη ζάχαρη στο ζεστό τσάι. Προσθέτουμε τους χυμούς. Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ με μπόλικο πάγο και αμέσως πριν το σερβίρουμε, προσθέτουμε τη σόδα και τα φύλλα μέντας.

Μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια από φρέσκα φρούτα στο μπολ.

33
Ορεκτικά - Σαλάτες / Μανιτάρια τηγανητά
« στις: Σεπτεμβρίου 19, 2005, 10:20:11 μμ »
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ  


Τα τηγανητά μανιτάρια είναι ένα νοστιμότατο συνοδευτικό για κοτόπουλο και ψάρι στη σχάρα, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος απορροφούν πολύ λίπος και, ενώ ωμά περιέχουν 5 θερμίδες στα 100 γρ., όταν τηγανίζονται, οι θερμίδες τους φτάνουν τις 217! Η επιλογή είναι δική σας...



450 γρ. ποικιλία από μανιτάρια (μορχέλες, άσπρα, πλευρώτους)
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο



Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο λιωμένη. Τηγανίζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και σερβίρουμε. Αλατοπιπερώνουμε μόνο μετά το τηγάνισμα. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με σοταρισμένο μπέικον, μαγειρεμένο ,όμως, ξεχωριστά από τα μανιτάρια.

34
Κρεατικά /
« στις: Σεπτεμβρίου 19, 2005, 10:17:50 μμ »
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


Βάζουμε σ' ένα μπολ τον κιμά και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τη ρίγανη, 1 κουταλάκι αλάτι, όσο πιπέρι θέλουμε, λίγο ελαιόλαδο και το γάλα.
Ζυμώνουμε τα υλικά πολύ καλά.
Απλώνουμε τον κιμά σ' ένα πάγκο, σε σχήμα ορθογώνιο 20x25 εκατοστά περίπου.
Πασπαλίζουμε πάνω στο μείγμα τη ρίγανη ή τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τοποθετούμε στο κέντρο τα αυγά στη σειρά και τυλίγουμε τον κιμά για να σχηματιστεί το ρολό.
Πλάθουμε για να κολλήσουν καλά οι άκρες του ρολού για να μη μας ανοίξει στο ψήσιμο.
Τοποθετούμε το ρολό σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα περίπου.

35
Κρεατικά / Ρολό με Κιμά
« στις: Σεπτεμβρίου 19, 2005, 10:17:15 μμ »
Ρολό με κιμά          
 
 
 1kg κιμά μοσχαρίσιο
(περασμένο δύο φορές από τη μηχανή)
 1 κρεμμύδι τριμμένο
 3/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
 1/2 φλιτζάνι γάλα
 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
 1 κουταλιά ρίγανη ή 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 4 αυγά βραστά
 αλάτι - πιπέρι

 
Μπορούμε να βάλουμε γύρω - γύρω από το ρολό πατάτες κομμένες κυδωνάτες και να ψηθούν μαζί με το ρολό.
Πριν τις τοποθετήσουμε στο ταψί, τις βάζουμε σ' ένα μπολ, τους ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τις βάζουμε στο ταψί.
Σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε φέτες με τις πατάτες.

Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του κιμά 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και το ρολό μας θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο.

36
Διεθνής Κουζίνα / Κινέζικο Κοτόπουλο
« στις: Σεπτεμβρίου 19, 2005, 10:16:18 μμ »
Υλικά (για 1 μερίδα):

120 γραμ. κοτόπουλο ωμό σε κομματάκια

1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο

αλάτι

πιπέρι

½ φλυτζάνι μανιτάρια

1/3 πιπεριά πράσινη σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια

½ πιπεριά κόκκινη σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια

1/3 κρεμμύδι σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια

1/3 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλο


Για τη σος:

1 κουτ σούπας σόγια σος

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού ξίδι

1/3 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλο

1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα ή ένα τηγάνι το σπορέλαιο και το βάζουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και αλάτι-πιπέρι μέχρι να ροδίσει απ'όλες τις μεριές.

Το βγάζουμε και στο ίδιο σκεύος βάζουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αφού ροδίσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, βάζουμε το 1/3 του ζωμού, σκεπάζουμε με καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σος σε ένα μπωλάκι και αφού περάσουν τα 15 λεπτά την περιχύνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για λίγο και βράζουμε λίγο ακόμα.

Σερβίρεται με σαλάτα με 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο και μισό φλυτζάνι λευκό ρύζι.

37
Κρεατικά / Φιλέ Μινιόν
« στις: Σεπτεμβρίου 08, 2005, 04:44:38 μμ »
ΦΙΛΕ ΜΙΝΙΟΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ  



1 κουτάλι της σούπας φυτικό λάδι
4 φιλέ μινιόν
2 κουτάλια της σούπας βούτυρο
2 εσαλότ, κομμένα
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα
2 κουτάλια της σούπας πράσινο ολόκληρο πιπέρι
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού πηχτή κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι της σούπας μαύρο πιπέρι, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κομμένο πράσο
11/4 φλιτζάνια του τσαγιού καφέ σάλτσα εμπορίου, ζεστή
αλάτι και πιπέρι




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 70°C.
Kαίμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
Γυρίζουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 6 λεπτά. Tο γυρίζουμε 3 φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Bάζουμε το κρέας σε ένα πυρέξ και το διατηρούμε ζεστό στο φούρνο.
Kαίμε το βούτυρο σε ένα άλλο τηγάνι. Προσθέτουμε τα εσαλότ και τα μανιτάρια. Mαγειρεύουμε για 3 ως 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Aνακατεύουμε κάθε τόσο.
Aνακατεύουμε το πράσινο πιπέρι με την κρέμα. Pίχνουμε το τριμμένο μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε το πράσο.
Pίχνουμε το μίγμα του πιπεριού και την καφέ σάλτσα στο τηγάνι. Mαγειρεύουμε για 3 ως 4 λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
Aλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα κατά βούληση και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.

38
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:57:03 μμ »
Κοτόπουλο λεμονάτο          
   

 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
 1 κρεμμύδι μικρό λειωμένο στο μπλέντερ
 2 κουταλάκια ρίγανη
 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
 1 ποτηράκι κρασί λευκό
 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οι πατάτες γίνονται πιο νόστιμες αν τις χονδροκόψουμε, τις τηγανίσουμε και τις ρίξουμε στη σάλτσα του κοτόπουλου να πάρουν μια βράση.
Δοκιμάστε το ως εξής: Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 200g φέτα τριμμένη στο χέρι.
Βάζουμε το φαγητό για 5-6 λεπτά στη φωτιά, κουνάμε την κατσαρόλα για λίγο και είναι έτοιμο.
      
     
Τσιγαρίζουμε καλά μέσα σε μια ανοικτή κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά προσθέτοντας αν χρειάζεται και λίγο νερό.
Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι, αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου.

39
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:56:14 μμ »
Ρολό γαλοπούλας με λαχανικά          
   
 
 1 ρολό γαλοπούλας
 2 πιπεριές πράσινες
 2 καρότα
 4-5 πατάτες
 8-10 κρεμμυδάκια στιφάδου
 1/2 kg μανιτάρια
 8 φέτες μπέϊκον
 1/2 κούπα ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι.
 
Αντί ρολού γαλοπούλας,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο στήθος γαλοπούλας.
Το φαγητό αυτό συνοδεύεται θαυμάσια με ρύζι.
      

Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα σε ροδέλες και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος, αλατοπιπερώνουμε το ρολό και το τσιγαρίζουμε ολόκληρο.
Το τοποθετούμε σε ταψί προσθέτοντας λίγο νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε διαδοχικά τις πατάτες, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το μπέϊκον, τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και τα καρότα.
Τα προσθέτουμε στο ταψί με το ρολό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το λάδι που περίσσεψε από το τσιγάρισμα και ψήνουμε ακόμη για 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε το ρολό της γαλοπούλας σε φέτες με τα λαχανικά και τη σαλτσούλα του.

40
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:55:28 μμ »
Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες


1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
1 πακέτο χυλοπίτες Μετσοβίτικες
1/2 φλυτζάνι φυτίνη ή βούτυρο ή 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά σέλινο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
1 κουτάκι τομάτα κον-κασέ
αλάτι-πιπέρι



Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε αρκετά το βούτυρο στο τηγάνι και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.
Στο βούτυρο που έμεινε στο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το μαϊντανό και το σέλινο.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί, με το βούτυρο, στο κοτόπουλο και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για μια ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Αν θέλουμε, λίγο πριν βράσει εντελώς το φαγητό, περνάμε τη σάλτσα από τρυπητό για να λιώσουμε τα υλικά (καρότα, σέλινο κ.λ.π.).
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τις στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε σάλτσα από το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με το κοτόπουλο και άφθονο τυρί τριμμένο

41
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:54:42 μμ »
Kόκορας Παστιτσάδα          
   
 
 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
 1 πακέττο μακαρόνια τρυπητά
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε κομματάκια
 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
 3 ποτήρια πυκνό χυμό τομάτας
 2 κουταλιές σούπας πελτέ
 αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι (6 σπυριά)
 1 κλαράκι κανέλα
 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη

 
Mπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και πέννες.
Για κρασί ένα παλαιωμένο Cabernet Sauvignon ή ένα Ξινόμαυρο.
 
   
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Tα σοτάρετε καλά.
Προσθέτετε τον κόκορα.
Aνακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
Tο βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί όλο το κρασί.
Προσθέτετε το χυμό τομάτας, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
Bράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά, O κόκορας σερβίρεται με μακαρόνια τρυπητά, τα οποία βράζετε και σουρώνετε.
Bγάζετε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια.
Kουνάτε καλά την κατσαρόλα με το χέρι να ανακατευθούν καλά και βάζετε τον κόκορα από πάνω.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα και πασπαλίζετε με εκλεκτή κεφαλογραβιέρα ψιλά-ψιλά τριμμένη.

42
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:53:54 μμ »
Στήθος γαλοπούλας "αλά πιτσαϊόλα"          
   
 
 2 κουταλάκια στιγμιαίο ζωμό ή 1 κύβο
 4 φιλέτα από στήθος γαλοπούλας
 200g τοματάκια κονκασέ
 1 κουταλάκι ζάχαρη
 4 κουταλιές ελαιόλαδο
 1/2 φλιτζάνι νερό
 50g παρμεζάνα τριμμένη
 4 φετούλες μοτσαρέλας
 πιπέρι



Σ' ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, τακτοποιούμε τα φιλέτα της γαλοπούλας.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, το λάδι και το νερό και πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το στιγμιαίο ζωμό.Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο.
Όταν μαγειρευτούν, τοποθετούμε σε κάθε φιλέτο μια φέτα μοτσαρέλας και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στη φωτιά, για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Σερβίρουμε τα φιλέτα της γαλοπούλας ζεστά.

43
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:53:10 μμ »
Mπουκίτσες από φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας    
 
 600 γραμ. φιλέτο γαλοπούλας
 1 κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
 1 φλιτζ. καφέ extra παρθένο ελαιόλαδο KPOKEΩN
 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
 1 κουταλιά σούπας λευκό ξύδι
 2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα
 αλάτι, πιπέρι

 
Συνοδεύεται εξαιρετικά από σπυρωτό ρύζι ή πουρέ πατάτας ή και σωτέ λαχανικών.
Mαζί πάει εξαιρετικά ένα λευκό ξηρό κρασί περασμένο από βαρέλι όπως το Σαββατιανό ή Pοδίτης.
      
       
Kόβετε τη γαλοπούλα σε μπουκίτσες.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μαζί με τις μπουκιές της γαλοπούλας.
Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει ελάχιστο μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το ξύδι και τη μουστάρδα.
Aνακατεύετε.
Aλατίζετε, πιπερώνετε.

44
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:52:24 μμ »
Kοτόπουλο με μανιτάρια          
     
 
 1 κοτόπουλο ΦYTOAPΩMA περίπου 1 - 1 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
 1 κεσεδάκι μανιτάρια (champignons de Paris)
 1 κεσεδάκι μανιτάρια πλευρώτους
 1 φλιτζ. του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
 1 μεγάλη τομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη κομμένη σε κύβους
 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη o 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
 1 φλιτζ. καφέ extra παρθένο ελαιόλαδο KPOKEΩN
 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
 αλάτι, πιπέρι

 
Tips Δεν χρειάζεται γαρνιτούρα, είναι πλήρες.
Mπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο κρεμμύδι στο μαγείρεμα.
Πιείτε μια Σαντορίνη OΠAΠ που ταιριάζει υπέροχα.
      
     
Kαθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
Aν είναι μικρά τα αφήνετε όπως είναι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε καλά.
Σοτάρετε πρώτα τις μερίδες του κοτόπουλου και τις βγάζετε μόλις ροδίσουν ελαφρά.
Pίχνετε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύετε μέχρι να τραβήξουν τα πολλά υγρά.
Ξαναβάζετε μέσα το κοτόπουλο και προσθέτετε το σκόρδο και την τομάτα.
Aνακατεύετε ελαφρά.
Pίχνετε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο.
Mαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρασί.
Συνεχίζετε μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά.
Mόλις τα υλικά μαγειρευτούν, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

45
Κρεατικά /
« στις: Αυγούστου 29, 2005, 08:51:32 μμ »
Kόκορας με μπίρα          
   
 
 1 κόκορας (1200g περίπου)
 60g βούτυρο γάλακτος Pοδάμι
 250g μανιτάρια ψιλοκομμένα
 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
 2 κουταλιές της σούπας τζιν
 1 ½ κουτί μπίρας
 αλάτι
 πιπέρι
 πιπέρι καγιεν


Πλένουμε, κόβουμε σε κομμάτια τον κόκορα και τον ροδίζουμε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο.
Aλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Kατόπιν τον βγάζουμε και τον διατηρούμε ζεστό.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Mόλις πάρει χρώμα ξαναβάζουμε τον κόκορα, τον περιχύνουμε με το τζιν και τον ανάβουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια.
Tα περιχύνουμε με τη μπίρα.
Aλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν.
Tα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Όταν ψηθεί το φαγητό, αφαιρούμε το κρέας ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Aν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο αλάτι και εκτός φωτιάς λίγο ακόμη βούτυρο.
Σερβίρουμε τον κόκορα με τη σάλτσα του και πασπαλισμένο με το μαϊντανό.

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 215