Τι μας βάζουν στο πιάτο μας

This is a discussion for the topic Τι μας βάζουν στο πιάτο μας στις the board Περιβάλλον - Οικολογία.
*

Αποστολέας Θέμα: Τι μας βάζουν στο πιάτο μας  (Αναγνώστηκε 1440 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

reporter345

 • phpBB *
 • **
 • Μηνύματα: 210
 • Like: +0/-0
στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 06:43:37 μμ
Ο πολίτης αυτής της χώρας γιατί ενδιαφέρεται; Μόνο για το τι θα του προσφέρει η TV....
Τελικά μπορώ να καταλάβω -επειδή τους "ιθαγενεις" αυτού του δοξασμένου στο παρελθόν τόπου, τους ρίξανε στην πνευματική "αφασία"  κάποιοι ....που έχουν ρόλο να ενημερώνουν τον πολίτη- γιατί ο νεοέλληνας δεν νοιάζεται καθόλου για το τι βάζει στο πιάτο του..... όπως και για τη γυναίκα του (με την έννοια της συντρόφου) παρά τα καψουροτράγουδα και τα καψουρόλογα που της λέει.... ούτε για αυτήν ενδιαφέρεται τι θα τρώει....αλλά ούτε για τα παιδιά του τον νοιάζει, που δεν φταίνε τα καημένα και φαίνονται καταδικασμένα να ζήσουν σε ένα "εφιαλτικό" μελλοντικό κόσμο... Αυτός τα έφερε στον κόσμο....δεν τον ενδιαφέρει σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν και τι ποιότητα τροφής θα έχουν;;;
Κάποιοι (μεγάλες ξένες και ντόπιες εταιρείες) έχουν βάλει στόχο να φέρουν από την πίσω πόρτα τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα (έτσι αποκαλούν τα Μεταλαγμένά) και κανείς δεν αντιδρά να βγει στον δρόμο και να φωνάξει. Καθόμαστε όλοι στον καναπέ και χαζεύουμε περιμένοντας τους άλλους να μας σώσουν. Το παιχνίδι είναι στημένο και εμείς κοιμόμαστε ΓΙΑΤΙ;;;; επειδή είμαστε "εύκολοι" καταναλωτές και μας πήρανε χαμπάρι!
Δεν ακούσαμε από τους αστέρες της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας ούτε μια κουβέντα για αυτά που συνέβησαν και θα γράψω....βλέπετε όλοι περιμένουν τις διαφημίσεις να βγάλουν .....το ψωμάκι τους !!!!! εις βάρος μας...........

Το θέμα των GMO αρχίζει να «κινείται» στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης ότι με την ενημέρωση υπέρ της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων ειδών, η στάση της κοινής γνώμης θα μεταβληθεί. Υποστηρίζουν ότι αυτές οι καλλιέργειες αντέχουν στην ξηρασία, προστατεύουν το περιβάλλον, έχουν καλύτερη απόδοση και υπενθυμίζουν ότι σήμερα καλλιεργείται ένα δισεκατομμύριο στρέμματα παγκοσμίως.

Όσο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κήρυξε παράνομη και καταχρηστική τη γενική απαγόρευση καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων στην Ανω Αυστρία, διότι, όπως υποστηρίζει, η απαγόρευση δεν στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα για την προστασία του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης υγείας και της υγείας των ζώων. Έτσι η Αυστρία θα πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου διαφορετικά θα της επιβληθεί υψηλό πρόστιμο.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΣΤΟΝ ΒΑΘΥ ΣΑΣ ΥΠΝΟ !!!!!!!!
ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΥΠΝΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤV ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ....... ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ


reporter345

 • phpBB *
 • **
 • Μηνύματα: 210
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 09, 2007, 04:37:59 μμ
Τα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατ' εφαρμογή ευρωπαϊκών Κανονισμών (για την υιοθέτηση των οποίων έχει συναποφασίσει και το ελληνικό κράτος) ορίζουν κάποια αρμόδια αρχή ως κεντρική για την άσκηση ενιαίου ελέγχου των τροφίμων. Στην Ελλάδα, ο έλεγχος αυτός ασκείτο (από το 2006) από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Το Υπουργείο ωστόσο αφαιρεί σταδιακά όλο και περισσότερες αρμοδιότητες από τον ΕΦΕΤ με πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα. Υπάρχει πλέον σύγχυση αρμοδιοτήτων αλλά και έλλειψη διαφάνειας εφόσον το κοινό δε γνωρίζει για το "ποιος" είναι υπεύθυνος για "τι". Επιπλέον, αν οι έλεγχοι, υπό το παρών πολύπλοκο καθεστώς, δεν πραγματοποιούνται αποτελεσματικά τίθεται βεβαίως ζήτημα για την υγεία των καταναλωτών.


samorc

 • phpBB *
 • **
 • Μηνύματα: 253
 • Like: +0/-0
Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 09, 2007, 08:49:47 μμ
η ελλαδα παραγει τοσα προιοντα που ειναι βλακεια μας νομιζω να προτιμαμε τα ξενα..βεβαια χρησιμοποιουσαμε πολλα χημικα αλλα τα εχουμε μειωσει τα τελευταια χρονια..φυσικα και ο εφετ πρεπει να κανει οσο πιο πολλους ελεγχους μπορει..


reporter345

 • phpBB *
 • **
 • Μηνύματα: 210
 • Like: +0/-0
Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 02:04:03 μμ
Η ΒΙΟΖΩ, μιλά σε ανακοίνωσή της για υπονόμευση των ελληνικών βιολογικών προϊόντων, ύστερα από την υπογραφή της απόφασης, από τον υπουργό ΥΠΑΑΤ, για αύξηση του επιτρεπόμενου ποσοστού χρήσης συμβατικών ζωοτροφών στις βιολογικές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των πυρόπληκτων περιοχών.

Η ανακοίνωση της ΒΙΟΖΩ αναφέρει:
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΑΑ&Τ) υπέγραψε πράξη υπονόμευσης των Ελληνικών Βιολογικών Κτηνοτροφικών Προϊόντων, υποβαθμίζοντας την τροφή των ζώων με συμβατικές ζωοτροφές! Έτσι εν’ ονόματι της ακρίβειας των βιολογικών ζωοτροφών στις καμένες περιοχές αντί να βάλει το χέρι στην τσέπη και να ενισχύσει τους βιο-κτηνοτρόφους για να τις αγοράσουν, προχώρησε σε μέτρο υπονόμευσης της ελληνικής βιολογικής παραγωγής.

«Ποιός καταναλωτής θα αγοράσει ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα, όταν τα ζώα θα μπορούν να τρέφονται με συμβατικές ζωοτροφές, που είναι πιθανόν να περιέχουν μεταλλαγμένους οργανισμούς;», δήλωσε ο κ. Γιωργάκης Κωστής, πρόεδρος της ΒΙΟΖΩ. Και συνέχισε: «Καλούμε τον κ. Κοντό, που τον διέκρινε ευαισθησία απέναντι στα βιολογικά προϊόντα, να αποσύρει την υπουργική απόφαση υπονόμευσης της ελληνική βιολογικής παραγωγής. Οι καταναλωτές δεν θα αγοράσουν υποβαθμισμένα σε συμβατικά, τα ελληνικά βιολογικά κτηνοτροφικά προϊόντα πληρώνοντάς τα σαν βιολογικά».

Το Δ.Σ. της ΒΙΟΖΩ καλεί τον Υπουργό ΑΑ&Τ να αποσύρει άμεσα την σχετική απόφαση και να επανεντάξει τους βιο-καταναλωτές στους συνομιλητές του, αποφεύγοντας τις σειρήνες των πελατειακών σχέσεων. Ζητά στην συνέχεια να επιδοτήσει άμεσα τις βιολογικές κτηνοτροφές, τις μοναδικές, που πιστοποιούνται εκτός των άλλων ότι δεν περιέχουν μεταλλαγμένους οργανισμούς.

Καλεί τους βιο-κτηνοτρόφους να μην εφαρμόσουν την νέα υπουργική απόφαση, αποστέλλοντας σχετική δήλωση - επιστολή τους στους οργανισμούς πιστοποίησης με κοινοποίηση στην ΒΙΟΖΩ, ώστε να σχηματιστεί κατάλογος βιο-κτηνοτρόφων, που εφαρμόζουν τον κανονισμό της βιολογικής κτηνοτροφίας ως είχε. Το ΔΣ της ΒΙΟΖΩ θα εκδώσει κατάλογο κτηνοτροφικών επιχειρήσεων, που δεν χρησιμοποιούν συμβατικές ζωοτροφές.

Καλεί τα υπουργεία ΑΑ&Τ και Ανάπτυξης, επιτέλους να εφαρμόσουν την ιχνηλασιμότητα των μεταλλαγμένων οργανισμών, με βάση τους κανόνες του ISO και όχι των πελατειακών σχέσεων, υποχρεώνοντας παραγωγούς και εμπόρους ζωοτροφών να αναγράφουν στα φορολογικά, τα μοναδικά ευρέως ελεγχόμενα έγγραφα, όπως το τιμολόγιο και το δελτίο αποστολής, αν οι διακινούμενες ζωοτροφές περιέχουν μεταλλαγμένους οργανισμούς.

Καλεί καταναλωτές, παραγωγούς, επιστήμονες και εμπόρους της βιολογικής γεωργίας να συσπειρωθούν και να δημιουργήσουν ενωτικό κίνημα, γιατί οι εχθροί είναι πια εντός των τειχών».


gavrina

 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 6516
 • Like: +0/-0
Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 09:45:05 μμ
[size=10]Μακάρι να μπορούσαν να καταλάβουν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν γιατί βρίσκονται εκεί πάνω και ποιος είναι ο ρόλος τους εκτός από το να τρώνε με δέκα μασέλες.

Μακάρι να΄ξεραν κάποιοι από αυτούς πως μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο τους  και μακάρι να καταλάβαιναν πόσο πολύ σημαντικό είναι να ενισχύσουν την Ελληνική κτηνοτροφία, βιο καλλιέργια και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο για να μπορούν να τρώνε με 20 μασέλες.
[/size]

[size=8]
Τα πήρα με αυτά που διαβάζω....!!!![/size]

 :twisted:  :evil:  :twisted:  :evil:


 

μέλη
 • Σύνολο μελών: 7353
 • Latest: Mehrunissa
Stats
 • Σύνολο μηνυμάτων: 360298
 • Σύνολο θεμάτων: 11741
 • Online Today: 116
 • Online Ever: 809
 • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 86
Total: 86