Κουνέλι Στιφάδο

This is a discussion for the topic Κουνέλι Στιφάδο στις the board Κρεατικά.
*

Αποστολέας Θέμα: Κουνέλι Στιφάδο  (Αναγνώστηκε 2500 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Athinoula

  • phpBB ****
  • *****
  • Μηνύματα: 3620
  • Like: +0/-0
στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 08:10:05 πμ
Κουνέλι Στιφάδο-----  αυτό είναι!!!!


1 μικρό κουνέλι
2 ½ κιλά κρεμμύδια μικρά
1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
1 φλυτζάνι λάδι
1 φύλλο δάφνης
1 φλυτζάνι ξύδι
2 κονσέρβες τοματάκι
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 μπαλάκια μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι


-Κόβετε σε μερίδες το κουνέλι

-Το βάζετε σε μία λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό για 2-3 ώρες

-Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια

-Αφού πάρουν δυο τρείς βράσεις τα βγάζετε

-Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα αφού πετάξετε το νερό και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κουνέλι και τα σωτάρετε

-Προσθέστε την τομάτα και το αλατοπίπερο

-Βγάζετε το κουνέλι από την κατσαρόλα και στρώνετε στον πάτο τα κρεμμυδάκια και μετά τοποθετείτε από πάνω το κουνέλι

-Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε

-Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.

-Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.


gohssa

  • phpBB **
  • ***
  • Μηνύματα: 829
  • Like: +0/-0
Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 08:26:08 πμ
Μιαμ μιαμ πρωί πρωί μου άνοιξες την όρεξη........Ποτέ θα μου κάνεις το τραπέζι? :lol:  :lol:


gohssa

  • phpBB **
  • ***
  • Μηνύματα: 829
  • Like: +0/-0
Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 08:31:12 πμ
Συμβουλή] :wink:   :wink:


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7355
  • Latest: realeshop
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360301
  • Σύνολο θεμάτων: 11744
  • Online Today: 182
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 114
Total: 114