ΔΗΜΟΣΙΟΣ Vs ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

This is a discussion for the topic ΔΗΜΟΣΙΟΣ Vs ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ στις the board Cafe.
*

Αποστολέας Θέμα: ΔΗΜΟΣΙΟΣ Vs ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ  (Αναγνώστηκε 526 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

aiollus

 • phpBB **
 • ***
 • Μηνύματα: 796
 • Like: +0/-0
στις: Ιουνίου 27, 2009, 08:02:28 πμ
Καλησπέρα σε όλους!

Την προηγούμενη εβδομάδα είχανε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ως θέμα συζήτησης ʽʼδημόσιος ή ιδιωτικός εργασιακός τομέαςʼʼ. Οι ακροατές που έπαιρναν τηλ και ανήκαν σε μια από τις 3 κατηγορίες εργαζομένων (αυτοαπασχολούμενοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι) έβλεπαν το ζήτημα από την δική τους σκοπιά και ανάλογες ήταν και οι απαντήσεις τους.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες (μαζί και ο δημοσιογράφος) χαρακτήριζαν ʽʼτεμπέληʼʼ όποιον δουλεύει ή επιζητεί να δουλέψει στο δημόσιο, ότι για τα χάλια της οικονομίας ευθύνονται οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι και υποστήριζαν ότι στον ιδιωτικό τομέα αν είναι κάποιος ʽʼάξιοςʼʼ και εργατικός (ανεξάρτητα αν είναι υπάλληλος ή αφεντικό) και χωρίς δουλειά δεν θα μείνει και παραπάνω χρήματα θα κερδίζει!!!

Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι από την άλλη μιλούσαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας απασχολούμενος σε ιδιώτη, δηλαδή για τις πολλές ώρες εργασίας που συνοδεύεται χωρίς την καταβολή υπερωριών, για τους χαμηλούς μισθούς, τον φόβο της απόλυσης, την ανασφάλιστη εργασία και πως είναι λογικό ότι με αυτές τις συνθήκες πολλοί είναι αυτοί που ποθούν μια θέση στο δημόσιο!!!

Από τις απαντήσεις τους διαπίστωσα ότι σχεδόν όλοι που πήραν μέρος στην συζήτηση σκέφτονται εγωκεντρικά με κριτήριο την θέση που βρίσκεται ο καθένας.
Κανείς δεν σκέφτεται το κοινό καλό, τι θα ήταν καλύτερο για την κοινωνία και τι θα μπορούσε να αλλάξει...

Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα εδώ και 3,5 χρόνια αφού προηγουμένως είχα ένα σύντομο πέρασμα με σύμβαση μικρής διάρκειας στο δημόσιο. Συνεπώς μπορώ να έχω άποψη και για τους 2 τομείς.

Θεωρώ ότι αυτό που ωθεί τους Έλληνες να θέλουν να εργαστούν στο δημόσιο είναι πρωτίστως η ασφάλεια που προσφέρει και όχι η οκνηρία. Επομένως για να αλλάξει η κατάσταση στο δημόσιο και μαζί της η ράθυμη νοοτροπία των εργαζομένων θα πρέπει και το κράτος να θεσπίσει μια σειρά από μέτρα ώστε να βοηθάει τους ανθρώπους που εργάζονται στον ιδιωτικό χώρο (αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς) ή που είναι άνεργοι.

Μόνο τότε θα σταματήσουν ορισμένοι να εποφθαλμιούν την θέση σε μια δημόσια υπηρεσία ή οργανισμό και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα γίνουν παραγωγικοί.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας?

Καλό θα ήταν να αναφαίρετε και τον τομέα που εργάζεστε (δημόσιο ή ιδιωτικό) για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.


 

μέλη
 • Σύνολο μελών: 7353
 • Latest: Mehrunissa
Stats
 • Σύνολο μηνυμάτων: 360295
 • Σύνολο θεμάτων: 11740
 • Online Today: 244
 • Online Ever: 809
 • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 205
Total: 205