[quote user="larus audouinii" post="325620"]αν μου επιτρέπετε....
δεν κρυβω πως μπαίνοντας στην ενότητα εδώ, θλίβομαι για τις αντιπαραθέσεις αν και μέσα από τις ζωηράδες τους

φαίνεται καθαρά η μια κοινή άποψη όλων των μέλων
Δεν καταλαβαίνω το νόημα και που αποσκοπούν οι αντιπαραθέσεις , αλλά η ενότητα εδώ ανήκει μόνο σε κάποιο άτομο και στην φίλη Ρία, μια ξεχωριστή και αγαπημένη φυσιογνωμία του φόρουμ
Αξίζει ένα εύγε στον a33 για αυτή την προσπάθεια συμπαράστασης
Θα παρακαλούσα τον admin να διαγράψει όλα τα υπόλοιπα σχόλια
Η δική μου άποψη είναι πως ο καθένας συμβάλλει έστω και με μια ηλεκτρονική υπογραφή Το ζήτημα είναι το αποτέλεσμα, η ΣΚΕΨΗ όλων προς μια κατεύθυνση με όποιο τρόπο Αυτό έχει ανάγκη ο ίδιος ο δάσκαλος, όχι την αδιαφορία καποιων όπως και των ΜΜΕ
Μια εικόνα έχω στον νου μου....την εικόνα των δυο χεριών που δίνει το ένα στο άλλο...ε'ιτε καθημερινά είτε στην ζωή είτε σε κάποιες άλλες ιδιάιτερες περιπτώσεις Ας την κρατήσει αυτή η ενότητα
Θέλω να πιστευω πως ο Ελληνας εθελοντής είναι όντως καλά και σύντομα θα λήξει η περιπέτεια του Υ.Γ δεν μπορώ να φανταστώ ένα κόσμο αρσενικού γένος (όποιον) χωρίς τα χαρακτηριστικά αυτού του ιδιαίτερου εγωισμού (όπως και της ευαισθησίας σας)
Υ.Γ2 ομολογω πως δυσκολευτηκα πολύ να υπογράψω και το έκανα με ένα ιδιαίτερο τρόπο, δεν μου βγήκε ατομικά αλλά παραρτήματος ... Για αυτό και καταλαβαίνω (ίσως) τον "κώστας" αν και ο ίδιος μάλλον δεν θέλει να πει κάποια πράγματα[/quote]
Το θέμα μα μεν δεν είναι το τι κάνει ο καθένας. Δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει και του λέει η ιδεολγία του, τα πιστεύω του, η ανατροφή ή ό,τι τέλος πάντων ορίζει τις πράξεις του.
Το να βγαίνει όμως οποιοσδήποτε ανενεργός και να το παίζει και τιμιτής των ενεργούντων - έστω και στο ελάχιστο - με αμπελοφιλοσοφικές εστιάσεις και κοινωνιολογικές κριτικές του πρωκτού είναι το λιγότερο οξύμωρο. Και καμία κοινωνία ή φιλοσοφία δεν αναπτύχθηκε σε υποστηλώματα οξύτητας ή - πολύ περισσότερο - μωρίας.
Εγώ ΔΕΝ καταλαβαίνω τον Κώστα γιατί δεν βλέπω κανένα δείγμα κρίσης της κοινωνιάς στην συγκέντρωση υπογραφών ούτε καμία ανάγκη ενδελεχούς μελέτης προς αποφυγή απερίσκεπτης πράξης στο να υπογράψω μία αίτηση για την απελευθέρωση ενός δασκάλου που κρατείται όμηρος από μία ομάδα φονταμενταλιστών.
Σέβομαι την κάθε ατομική θέση γιατί είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να σκέφτεται ό,τι και όπως θέλει. Η κριτική όμως στη δράση των άλλων ΠΡΕΠΕΙ να στηρίζεται σε επιχειρήματα και όχι προσωπικά ιδεολογήματα.
Για να τελειώνουμε λοιπόν. Αν ο κάθε "κώστας" την έχει δει τιμητής ή απαξιωτής της δράσης των άλλων, δικαίωμα του αλλά ας μας πει πρώτα σε ποιά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του δράση στηρίζει την κριτική και την απαξίωση του. Διότι αλλιώς, ομοιάζει με τον μοιρολάτρη τεμπέλη που όταν πλημυρίσει το σπίτι αντί ν' αρπάξει κάναν κουβά να αδειάσει τα νερά κάθεται στην πολυθρόνα και κριτικάρει τους άλλους γιατί δεν κάνουν αρκετά γρήγορα. Ή - ακόμα χειρότερα - λέει "τι κάνετε μωρέ μαλάκες με τους κουβάδες... φέρτε μία αντλία" χωρίς να πει που βρίσκεται η αντλία και αν μπορεί κάποιος να την φέρει και χωρίς - φυσικά - να την φέρει ο ίδιος.
Ε χέσε με ρε φίλε δηλαδή....