ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ

This is a discussion for the topic ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ στις the board Θρησκείες.
*

Αποστολέας Θέμα: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ  (Αναγνώστηκε 1083 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Gerogriniarhs

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 1824
 • Like: +0/-0
στις: Δεκεμβρίου 14, 2009, 02:53:00 πμ
Το Θαύμα

Έπειτα με θαυματουργό τρόπο η Παναγία μένει έγκυος. Η ιστορία της εγκυμοσύνης της είναι πραγματικά όμορφη και συγκινητική όπως την περιγραφή το Κοράνι.

Έτσι τον σήκωσε (στη κοιλιά της) συνέλαβε – και αποσύρθηκε μαζί του σ’
ένα απόμακρο μέρος. Και την οδήγησαν οι πόνοι του τοκετού στον κορμό μιας χουρμαδιάς, και είπε (μέσα στην αγωνία της): ” Αλίμονο μου! Μακάρι να πέθαινα πριν απ’ αυτό και να ήμουν ένα πράγμα ξεχασμένο κι αόρατο”! Αλλά (μια φωνή) την κάλεσε από κάτω της (απ’ την χουρμαδιά) “Μην λυπάσαι! γιατί ο Κύριος σου έχει προβλέψει ένα ποταμάκι κάτω από σένα”. “Και κούνησε – προς τη μεριά σου τον κορμό της χουρμαδιάς, και θα
πέσουν πάνω σου φρέσκοι – ώριμοι
χουρμάδες”. “Κι έτσι τρώγε και πίνε και δρόσισε
το μάτι (σου να ησυχάσεις), Κι αν δεις
κανένα ανθρώπινο πλάσμα (και σε ρωτάει)
να του πεις: Έχω, πραγματικά, υποσχεθεί
νηστεία  στο  Φιλεύσπλαχνο  (ΑΛΛΑΧ) ( Κοράνι 19:22-26)

Έχουμε λοιπόν την Παναγία να πηγαίνει έξω από την πόλη απόμακρα από την βηθλεέμ περίπου 4 με 6 μίλια από την Ιερουσαλήμ, με πόνους τοκετού, και με φόβο στο τι πρόκειται να της συμβεί. Είναι το πρώτο της παιδί, και δεν έχει άντρα. Τι θα έλεγε ο λαός της οι Ιουδαίοι; Τι θα κάνουν; Πως θα αντιδράσει η μικρή Μάριαμ; Με όλα αυτά στο μυαλό της να την αγχώνουν εύχεται να ήταν νεκρή.

Ο Θεός όμως που της έδωσε αυτό το θαύμα και τον όποιο λάτρευε η ίδια, και αφιέρωσε όλη της την ζωή δεν θα την εγκαταλείψει. Μια φωνή ήρθε και ακούστηκε από κάτω της με σκοπό να την ηρεμήσει, να την γαληνέψει και να την καθοδηγήσει τι να κάνει. Και όταν γέννησε, η φωνή την συμβούλεψε να μην μιλήσει σε κανέναν και να μην προσπαθήσει να εξηγήσει τίποτα σε κανέναν ( όσον αφορά το παιδί της). Να μείνει σιωπηλή και όλα θα πάνε καλά.

 Τέλος, ήλθε μαζί (με το μωρό της) στη γενιά της σηκώνοντας το (στα χέρια της). Κι (εκείνοι) είπαν: “Ω! Μαριάμ! Πραγματικά έφερες ένα καταπληκτικό πράγμα! “Ω! αδελφή του Ααρών!(αδέλφια στην πίστη όχι βιολογικά)Ο πατέρας σου δεν ήταν ένας άνδρας του πονηρού, κι ούτε η μητέρα σου μια γυναίκα ακόλαστη!” Εκείνη όμως έδειξε προς το μωρό. Είπαν: “Πώς – είναι δυνατό – να μιλήσουμε με ένα παιδί που είναι στην κούνια”; ( Κοράνι 19:27-29)

Και η στιγμή όπου η Παρθένος Μαρία φοβόταν έφτασε. Αφού γέννησε τον Ιησού γύρισε μαζί με το παιδί πίσω στο λαό της. Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με τους Ιουδαίους. Όταν την είδαν με το μωρό έμειναν άφωνοι και κατάπληκτοι. Στα μάτια τους ήταν ένα έγκλημα, το έγκλημα ενός παράνομου παιδιού (έμεινε έγκυος χωρίς να παντρευτεί – έτσι πίστευαν) Το «επιχείρημα» τους ήταν ότι πως μπόρεσε να κάνει κάτι τόσο κακό και αμαρτωλό όταν την θεωρούσαν μοντέλο αγνότητας, και προερχόταν από μια ενάρετη, σεβάσμια και αγνή οικογένεια. Όμως η μικρή Μάριαμ έμενε σιωπηλή όπως η θεϊκή φωνή την είχε συμβουλέψει λίγο πιο πριν. Μένει σιωπηλή και κάνει μια παράξενη κίνηση προς αυτούς.

Δείχνει κάνοντας νόημα προς το μωρό, τον Ιησού. Το πλήθος εξοργίστηκε με αυτήν την κίνηση της, λέγοντας της τι είδους απάντηση είναι αυτή; Μας παραπέμπεις στο μωρό για την υπεράσπιση σου; Και είχαν δίκιο. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες δεν είναι λογικό να απαντάς με τέτοιον τρόπο σε κατηγορίες. Όμως η κατάσταση δεν ήταν φυσιολογική και καθόλου συνηθισμένη. Και τότε έγινε το πρώτο θαύμα του Ιησού.

Εκείνη όμως έδειξε προς το μωρό. Είπαν: “Πώς – είναι δυνατό – να μιλήσουμε με ένα παιδί που είναι στην κούνια”; Είπε (το παιδί): “Είμαι στ’ αλήθεια -ένας δούλος του ΑΛΛΑΧ. Μου έδωσε το Βιβλίο (την αποκάλυψη) και με έκανε ένα προφήτη. “Και με έχει κάνει ευλογημένο
οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι, και έχει επιτάξει σε μένα την Προσευχή και τη φιλανθρωπία εφ’ όσον βρίσκομαι στη ζωή. “Και (Αυτός) μ’ έχει κάνει καλοκάγαθο στη μητέρα μου, και όχι υπεροπτικό ή άθλιο,”(Γι’ αυτό) η Ειρήνη είναι πάνω μου κατά την ήμερα, που γεννήθηκα, και την ήμερα που θα πεθάνω, και την ήμερα που θα εγερθώ για (μια άλλη, την ημέρα της κρίσης) ζωή”! (Κοράνι 19:29-33)

Και όλοι πάγωσαν στην θέα και στο άκουσμα ενός μωρού, μόλις ημερών να μιλά και να αντικρούει τους κατήγορους της μητέρας του. Αυτό είναι το πρώτο του θαύμα η υπεράσπιση της αγνής του και άγιας μητέρας από τις άθλιες συκοφαντίες των Ιουδαίων. Τονίζοντας επίσης ότι είναι ο Προφήτης και Απόστολος του Θεού που τον έκανε ο δημιουργός του καλοκάγαθο στην σπουδαία μητέρα του. Ειρήνη τον συνοδεύει από την ημέρα της γέννησης του, την ημέρα του θανάτου του, και την ημέρα της ανάστασης του, στην ημέρα τις κρίσης οπού θα αναστηθούμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Ο Θεός επίσης σε ένα άλλο μέρος του Κορανίου κατηγορεί τους Ιουδαίους που πρόσβαλαν την Παναγία. Τους αποκαλεί συκοφάντες γιατί είπαν ότι απόκτησε μωρό με άνδρα ενώ δεν ήταν παντρεμένη.

Γιατί κι αρνήθηκαν την Πίστη
κι είπαν για τη Μαριάμ (τη μητέρα του
Ιησού) μια σοβαρή ψεύτικη κατηγορία.
(συκοφαντία), ( Κοράνι 4:156)

ΠΗΓΗ: islamforgreeks


pixie

 • Global Moderator
 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 7163
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 14, 2009, 11:01:24 πμ
Assalaamu Αlaikum, βρε παιδιά! :mrblue:

[Μεθερμηνευόμενον: Σαλά Μαλάκα μ'] ;-) :razz:  

Τι απίστευτο παραμύθι είναι πάλι τούτο?  :shock:

Δηλαδή, η Μαρία κατηγορήθηκε ότι ήταν ακόλαστη, αφού έκανε παιδί χωρίς να παντρευτεί και ως απάντηση χρησιμοποίησε το ίδιο το βρέφος το οποίο - ώ, του θαύματος - μίλησε και απάντησε ότι είναι ένας ευλογημένος δούλος του Αλλάχ, αιώνιος φιλάνθρωπος και υποστηρικτής της ειρήνης επί της Γης!  :roll:


Το Κοράνι λέει ότι ο Θεός έστειλε τον Μωάμεθ, έναν προφήτη, με  εμφανή σημάδια και  θαύματα για να θέσει την ανθρωπότητα στη σωστή πορεία. Ο Ιησούς ήταν ομοίως, ένας από τους αγγελιοφόρους ή  τους προφήτες του Αλλάχ και φυσικά δεν ήταν γιός του Θεού.

'Ηταν ένας απόστολος που ήρθε να αναγγείλει τον ερχομό του προφήτη Muhammad μετά από αυτόν!

Καλά κρασιά εν ολίγοις!
Παίζουν με τη νοημοσύνη μας...


sourtoyki

 • phpBB -
 • *
 • Μηνύματα: 32
 • Like: +0/-0
Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 15, 2009, 09:59:59 μμ
Ισως να φταιει ο Αντιοχος.
Γυρω στα 160-170 προσπαθησε να ελληνοποιησει τις αποικιες του. Συρια-Αιγυπτο- και Παλαιστινη. Τα θυματα στον πολεμο εκεινο πολλα. Οι εβραιοι τελικα επικρατησαν . Αν ο Αντιοχος κερδιζε και ο ιουδαισμος εξαφανιζοταν, τοτε ουτε ο χριστιανισμος, ουτε ο μωαμεθανισμος  θα υπηρχαν.

Ισως φταιει ο Ηρωδης.
Για την σφαγη που του καταλογιστηκε ενώ δεν επραξε ποτε.
Πεθανε ιστορικα το 4π.χ. επρεπε να γεννηθει λιγο αργοτερα και σφαξει το μουλικο.

Σιγουρα όμως  φταινε  οι σκατοκεφαλοι που πιστευουν σε τετοιου ειδους παραμυθακια.


pixie

 • Global Moderator
 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 7163
 • Like: +0/-0
Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 15, 2009, 10:23:22 μμ
Ας μην ξεχνάμε, sourtoyki, ότι οι άνθρωποι που εντάσσονται σε έτοιμες ηθικές, προγράμματα και συνταγές ευσέβειας, εύκολα ερωτεύονται τις μυθολογίες!


Δεν συμπαθώ βέβαια τις αυταρχικές θεολογίες, σέβομαι όμως όποιον αθώα και παιδιάστικα έχει μια πίστη ''κάπου''...

Εκείνο που με εκτοξεύει είναι η εκμετάλλευση της πίστης, το εμπόριο της πίστης, αυτή η αστική σαχλότητα...


NoName

 • phpBB *
 • **
 • Μηνύματα: 196
 • Like: +0/-0
Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 15, 2009, 10:27:39 μμ
Και να μην υπήρχε ο Μωάμεθ και ο Ιησούς πάλι οι άνθρωποι θα αναδείκνυαν άλλον Μωάμεθ και άλλον Ιησού. Δεν είναι το εκάστοτε ιστορικό ή μη πρόσωπο η γεννήτορα αιτία κάθε θρησκείας.
Η ίδια η ανθρωπότητα που στη διάρκεια των αιώνων δείχνει να έχει ανάγκη να προσωποποιεί την όποια θρησκευτική της πίστη.


 

μέλη
 • Σύνολο μελών: 7353
 • Latest: Mehrunissa
Stats
 • Σύνολο μηνυμάτων: 360298
 • Σύνολο θεμάτων: 11741
 • Online Today: 291
 • Online Ever: 809
 • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 1
Guests: 246
Total: 247