Χρήσιμες Πληροφορίες & Συμβουλές...

This is a discussion for the topic Χρήσιμες Πληροφορίες & Συμβουλές... στις the board Ζαχαροπλαστική.
*

Αποστολέας Θέμα: Χρήσιμες Πληροφορίες & Συμβουλές...  (Αναγνώστηκε 2622 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

KiSSeS

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 2687
  • Like: +0/-0
στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 12:12:50 πμ

Αβοκάντο:
Το φρούτο σε σχήμα αχλαδιού ενός είδους του ημιτροπικού θάμνου Persea Americana με σκληρή, χοντρή, πράσινη έως σκούρα καφέ φλούδα, κρεμώδη κίτρινη σάρκα και ένα μεγάλο κουκούτσι, που συνήθως τρώγεται σαν ορεκτικό ή σε σαλάτες. Χρησιμοποιείται σαν συστατικό του γουακαμόλε. Η σάρκα του μαζί με τριμμένο μοσχοκάρυδο λέγεται πως είναι ανδρικό αφροδισιακό (επίσης ονομάζεται αχλάδι αβοκάντο ή αχλάδι του κροκόδειλου).


Tips: Για να το αφήσετε να ωριμάσει, τυλίξτε το σε μια σκούρα χάρτινη σακούλα και αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν κοπεί και είναι ακόμα άγουρο, καλύψτε την επιφάνεια με βούτυρο ή μαργαρίνη και αποθηκεύστε πάλι με τον ίδιο τρόπο.


KiSSeS

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 2687
  • Like: +0/-0
Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 01, 2005, 01:11:24 μμ
Είναι μια διασταύρωση βερίκοκου – δαμάσκηνου, με το βερίκοκο να κυριαρχεί...


KiSSeS

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 2687
  • Like: +0/-0
Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 01, 2005, 01:33:18 μμ
Καλύπτω έδεσματα με λεπτό υγρό (γλυκό ή αλμυρό), που όταν σταθεροποιηθεί θα γίνει λείο και γυαλιστερό. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται ο δεμένος ζωμός κρέατος (ασπίκ), η λιωμένη μαρμελάδα, το διάλυμα αυγών ή σοκολάτας. Επίσης, ο όρος παραπέμπει σε πολύ δεμένους ζωμούς κρέατος ή ψαριών.


KiSSeS

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 2687
  • Like: +0/-0
Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 01, 2005, 01:59:11 μμ
Μπορείτε να αντικαταστήσετε 1 φλιτζάνι ζάχαρης με 1/2 του φλιτζανιού μέλι. Για να μαλακώσετε την καστανή ζάχαρη όταν είναι πολύ σκληρή, τοποθετήστε μια φέτα μήλου για λίγο καιρό μέσα στη ζάχαρη.


Enia

  • phpBB *****
  • ******
  • Μηνύματα: 12667
  • Like: +0/-0
Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 01, 2005, 06:43:19 μμ
Παράθεση από: "KiSSeS"

Αβοκάντο:
Το φρούτο σε σχήμα αχλαδιού ενός είδους του ημιτροπικού θάμνου Persea Americana με σκληρή, χοντρή, πράσινη έως σκούρα καφέ φλούδα, κρεμώδη κίτρινη σάρκα και ένα μεγάλο κουκούτσι, που συνήθως τρώγεται σαν ορεκτικό ή σε σαλάτες. Χρησιμοποιείται σαν συστατικό του γουακαμόλε. Η σάρκα του μαζί με τριμμένο μοσχοκάρυδο λέγεται πως είναι ανδρικό αφροδισιακό (επίσης ονομάζεται αχλάδι αβοκάντο ή αχλάδι του κροκόδειλου).


Tips] Για να το αφήσετε να ωριμάσει, τυλίξτε το σε μια σκούρα χάρτινη σακούλα και αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν κοπεί και είναι ακόμα άγουρο, καλύψτε την επιφάνεια με βούτυρο ή μαργαρίνη και αποθηκεύστε πάλι με τον ίδιο τρόπο.


dieukrinhsh: to abokanto, oxi to koukoutsi... :P:P:P


KiSSeS

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 2687
  • Like: +0/-0
Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 04, 2005, 12:12:55 μμ
to koukoutsi mari mageirepses?????????


[size=18]xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxa
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax
[/size]


 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:


Enia

  • phpBB *****
  • ******
  • Μηνύματα: 12667
  • Like: +0/-0
Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 04, 2005, 11:34:23 μμ
οχι βρεεεε! εγώ το αβοκάντο δεν το τρώω, δεν μ'αρέσει... αλλά προειδοποιώ τον κοσμάκη, μην έχουμε κανένα ατύχημα..  :P


KiSSeS

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 2687
  • Like: +0/-0
Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 05, 2005, 06:50:08 μμ
παλι καλα.........


:tongue: :tongue: :tongue: ;)


gon

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 1448
  • Like: +0/-0
Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 17, 2005, 04:02:59 μμ
Κακάο      
Το ξέρατε αυτό για το κακάο;

Για να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα με κακάο σε μια συνταγή, χρησιμοποιήστε 3 κ.σ. άγλυκο κακάο για κάθε 30 γρ. σοκολάτας και προσθέστε και 1 κ.σ. βούτυρο


gon

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 1448
  • Like: +0/-0
Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 26, 2006, 04:13:07 μμ
Απόσταγμα  
Απόσταγμα, λοιπόν, είναι το ποτό το οποίο λαμβάνουμε δια της μεθόδου της αποστάξεως. Η πρώτη ύλη μπορεί να είναι φρούτο, δημητριακό, πατάτα, ζαχαροκάλαμο και ότι άλλο βάζει ο νους σας. Μπορεί ακόμα να είναι κρασί (αποστάγματα οίνου ήτοι τα διάφορα μπράντι). Επίσης με απόσταξη παίρνουμε πολλά λικέρ.


gon

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 1448
  • Like: +0/-0
Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 01:21:07 μμ
Για να καθαρίσετε την καφετιέρα του γαλικού, γεμίστε τη με νερό, ρίξτε μέσα 1 ή 2 κουταλιές σόδα φαγητού και αφήστε τη να βράσει και να περάσει μέσα στην κανάτα.


 

μέλη
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360295
  • Σύνολο θεμάτων: 11740
  • Online Today: 183
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 1
Guests: 165
Total: 166