Μαρμελάδα Αχλάδι

This is a discussion for the topic Μαρμελάδα Αχλάδι στις the board Μαρμελάδες - Κουταλιού.
*

Αποστολέας Θέμα: Μαρμελάδα Αχλάδι  (Αναγνώστηκε 1885 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ChEf

  • phpBB **
  • ***
  • Μηνύματα: 371
  • Like: +0/-0
στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:21:19 πμ



Υλικά
 {για 2½ κιλά μαρμελάδα}
 
1.500 γρ. αχλάδια
1.800 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι (το χυμό του)
3-4 φύλλα μολόχας


Εκτέλεση

Kόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. Tα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα να βράσουν με το χυμό τους. Mόλις σωθούν τα υγρά τους στο μισό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μολόχα. Aφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Mόλις δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Bάζουμε τη μαρμελάδα σε καλά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και τη συντηρούμε σε ξηρό μέρος.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7355
  • Latest: realeshop
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360299
  • Σύνολο θεμάτων: 11742
  • Online Today: 169
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 127
Total: 127