Γλυκό Νεραντζάκι...

This is a discussion for the topic Γλυκό Νεραντζάκι... στις the board Μαρμελάδες - Κουταλιού.
*

Αποστολέας Θέμα: Γλυκό Νεραντζάκι...  (Αναγνώστηκε 1351 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

pixie

  • Global Moderator
  • phpBB ****
  • *****
  • Μηνύματα: 7163
  • Like: +0/-0
στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 02:49:04 μμ
ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ






Αγαπημένο γλυκό του κουταλιού,ειδικά για όσους αγαπάνε τις γλυκόπικρες γεύσεις...

Λίγο μπελαλίδικο βέβαια στην προετοιμασία του,αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο...

ΥΛΙΚΑ

- 40 περίπου νερατζάκια
-1 κιλό ζάχαρη
-1,5 κούπα νερό
-1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
-φλούδες από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαζεύουμε τα νερατζάκια από το δέντρο  :mryellow: (συνήθως τον Ιούνιο) όταν έχουν μέγεθος περίπου τρία εκ.,προσέχοντας αφού ανοίξουμε ένα,να μην έχει κουκούτσια,οπότε δεν είναι κατάλληλα για γλυκό πλέον...

Τα αφήνουμε 2 ημέρες -όχι στο ψυγείο-για να μαλακώσουν...
Αφού τα πλύνουμε πολύ καλά, τα τρυπάμε απ'το κοτσάνι με μυτερό εργαλείο και τα βράζουμε για 1-1,5 ώρα ή ώσπου να μαλακώσουν.
Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό,το οποίο αλλάζουμε 4 φορές την ημέρα,για εννέα ημέρες,ώσπου να ξεπικρίσουν.

Μετά τις 9 μέρες, τα βράζουμε για πέντε λεπτά, ενώ ταυτόχρονα βράζουμε για επίσης πέντε λεπτά το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό.
Αφού κρυώσουν λίγο και τα δύο, ρίχνουμε τα νερατζάκια στο σιρόπι και τα βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Τα αφήνουμε στην ησυχία τους για 3 εως 4 ώρες και τα ξαναματαβράζουμε, έτσι ώστε να εισχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη στο νερατζάκι, αφήνοντά τα όλη τη νύχτα στη κατσαρόλα με το σιρόπι...

Τη δεκάτη ημέρα κατά τη συνταγή, δένουμε το σιρόπι προσθέτοντας τη γλυκόζη και τις φλούδες λεμονιού, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο βάζο!


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7352
  • Latest: kostas.14
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360295
  • Σύνολο θεμάτων: 11740
  • Online Today: 222
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 1
Guests: 165
Total: 166