Πουτίγκα Σαρλότ

This is a discussion for the topic Πουτίγκα Σαρλότ στις the board Κρέμες - Παγωτά.
*

Αποστολέας Θέμα: Πουτίγκα Σαρλότ  (Αναγνώστηκε 479 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

gon

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 1448
  • Like: +0/-0
στις: Νοεμβρίου 12, 2005, 02:53:53 μμ
Πουτίγκα «Σαρλοτ»  
 
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  

-430 γρ. Γάλα
-30 γρ. Βούτυρο
-1 ξύσμα από Λεμόνι
-2 Αυγά
-120 γρ. Ζάχαρη
-90 γρ. τρίμματα από άσπρο Ψωμί
-6 κουτ. (ελαφρά ζεσταμένη) φράουλα Μαρμελάδα  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  


1. -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. -Βάζετε το γάλα, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε.
3. -Σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με 30 γρ. από τη ζάχαρη, να ασπρίσουν για να γίνουν πηκτή κρέμα.
4. -Ρίχνετε σιγά - σιγά στο ζεστό μίγμα με το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.
5. -Προσθέτετε τα τρίμματα, ανακατεύετε και αδειάζετε το μίγμα σε πυρίμαχο ταψάκι ελαφρά βουτυρωμένο.
6. -Αφήνετε να "σταθεί" για 5 λεπτά και ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά, να πήξει.
7. -Βγάζετε από τον φούρνο και περιχύνετε με τη ζεσταμένη μαρμελάδα.
8. -Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
9. -Προσθέτετε σιγά - σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη.
10. -Bάζετε τη μαρέγκα σε κορνέ και τη ρίχνετε γύρω - γύρω στην πουτίγκα.
11. -Βάζετε πάλι στον φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά ή και περισσότερο ώσπου να πήξει η μαρέγκα και να ροδίσει ελαφρά.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7352
  • Latest: kostas.14
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360295
  • Σύνολο θεμάτων: 11740
  • Online Today: 209
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 189
Total: 189