Κυδώνια με καρύδα γκρατινέ

This is a discussion for the topic Κυδώνια με καρύδα γκρατινέ στις the board Επιδόρπια Φρούτων.
*

Αποστολέας Θέμα: Κυδώνια με καρύδα γκρατινέ  (Αναγνώστηκε 531 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Ntama

  • phpBB ****
  • *****
  • Μηνύματα: 3472
  • Like: +0/-0
στις: Ιουλίου 16, 2005, 06:07:03 πμ
ΚΥΔΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΓΚΡΑΝΤΙΝΕ  



-3 κυδώνια
-60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
-χυμό από 1 λεμόνι
-2 κρόκοι αυγών
-300 ml κρέμα γάλακτος
-150 γρ. ζάχαρη
-3 κουτ. της σούπας τριμμένη καρύδα




1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 °C. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα περιχύνουμε με το χυμό 1 λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
2. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη για γκρατινέ και μοιράζουμε σ' αυτά τις φετούλες των κυδωνιών, φροντίζοντας σε κάθε στρώση να τοποθετήσουμε κομματάκια βουτύρου. Τοποθετούμε τα σκεύη στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
3. Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσουμε αφράτο και ανοιχτόχρωμο μίγμα, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
4. Βγάζουμε τα σκεύη με τα κυδώνια από το φούρνο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα. Περιχύνουμε με το μίγμα των κρόκων και ξαναψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι το γλύκισμα να γκρατιναριστεί.
5. Σερβίρουμε τα κυδώνια από το ίδιο το σκεύος τους, ζεστά.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7354
  • Latest: micky
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360298
  • Σύνολο θεμάτων: 11741
  • Online Today: 307
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 252
Total: 252