Κανταίφι παραδοσιακό

This is a discussion for the topic Κανταίφι παραδοσιακό στις the board Σιροπιαστά - Παραδοσιακά.
*

Αποστολέας Θέμα: Κανταίφι παραδοσιακό  (Αναγνώστηκε 1401 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

gon

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 1448
  • Like: +0/-0
στις: Σεπτεμβρίου 25, 2005, 09:55:26 πμ
ΚΑΝΤΑΪΦΙ

500 γρ. κανταΐφι

250 γρ. καρύδια (αλεσμένα)

2 κουταλάκια ψίχα ψωμιού

1 κουταλάκι κανέλλα

250 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

3 κουταλάκια νερό.

Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη

3 φλιτζάνια νερό

1 κουταλάκι χυμό λεμόνι

Βράζουμε αυτά τα 3 υλικά μαζί για 5 λεπτά ώστε να έχουμε έτοιμο το σιρόπι.


gon

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 1448
  • Like: +0/-0
Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2005, 09:58:30 πμ
ΚΑΝΤΑΪΦΙ

500 γρ. κανταΐφι
250 γρ. καρύδια (αλεσμένα)
2 κουταλάκια ψίχα ψωμιού
1 κουταλάκι κανέλλα
250 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
3 κουταλάκια νερό.
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
Βράζουμε αυτά τα 3 υλικά μαζί για 5 λεπτά ώστε να έχουμε έτοιμο το σιρόπι.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C. Ανακατεύουμε τα καρύδια, την ψίχα του ψωμιού και την κανέλλα και τα αφήνουμε για αργότερα.
Χωρίζουμε το κανταΐφι σε δύο μέρη. Απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το μισό από το βούτυρο και το μισό μείγμα από τα καρύδια. Απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα από τα καρύδια και το βούτυρο. Ρίχνουμε το νερό από πάνω. Το ψήνουμε γύρω στα 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χύνουμε από πάνω το ζεστό σιρόπι. Το αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7354
  • Latest: micky
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360298
  • Σύνολο θεμάτων: 11741
  • Online Today: 334
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 256
Total: 256