Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

This is a discussion for the topic Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι στις the board Σιροπιαστά - Παραδοσιακά.
*

Αποστολέας Θέμα: Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι  (Αναγνώστηκε 1021 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Shadowlord

  • phpBB ****
  • *****
  • Μηνύματα: 5334
  • Like: +0/-0
στις: Νοεμβρίου 11, 2006, 03:57:46 μμ
Παράθεση από: "Ntama"
Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι


1 1/2 φλυτζάνι για όλες τις χρήσεις ΑΛΕΥΡΙ
5 ΑΥΓΑ
3 1/2 φλιτζάνια ΖΑΧΑΡΗ
1 φλούδα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ και ξύλο ΚΑΝΕΛΛΑ
250 γραμ. τριμμένη ΚΑΡΥΔΟΨΥΧΑ
2 κουταλάκια ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
200 γραμ. λιωμένο ΒΙΤΑΜ
2 φλυτζάνια ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
4 φλιτζάνια ΝΕΡΟ



Σιρόπι

2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 φλούδα πορτοκάλι και κανέλα ξύλο


Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνετε να βράσει 15 με 20 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.


1. Κτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
2. Προσθέτετε το ΒΙΤΑΜ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.
3. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με λίγο ΒΙΤΑΜ και απλώνετε εκεί το μείγμα. Το αφήνετε να ψηθεί για 35 με 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς.
4. Όταν η καρυδόπιτα βγει από τον φούρνο, την περιχύνετε με το κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει.


 

μέλη
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360294
  • Σύνολο θεμάτων: 11740
  • Online Today: 779
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 161
Total: 161