Νηστήσιμο Σάμαλι

This is a discussion for the topic Νηστήσιμο Σάμαλι στις the board Σιροπιαστά - Παραδοσιακά.
*

Αποστολέας Θέμα: Νηστήσιμο Σάμαλι  (Αναγνώστηκε 635 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ChEf

  • phpBB **
  • ***
  • Μηνύματα: 371
  • Like: +0/-0
στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:49:26 πμ
ΣΑΜΑΛΙ ΝΗΣΤΗΣΙΜΟ

Υλικά


1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα ζάχαρη

1 κουταλιά μαστίχα ή βανίλια

3 κούπες ανθρακούχο νερό (σόδα)

5 κουταλιές μπέικιν πάουντερ

1/2 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι:

3 1/2 κούπες ζάχαρη

3 1/2 κούπες νερό

ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προεραιτικά μπορείτε να βάλετε και τη φλούδα κομμένη σε γιρλάντα)

1 ξυλάκι κανέλα
 
 
Εκτέλεση
 
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή το αλείφουμε με ταχίνι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Κουνάμε το ταψάκι και το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες. Μόλις φουσκώσει, βάζουμε αμυγδαλάκια από πάνω και ψήνουμε για 45'-60' στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βράζουμε για 5' τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βγάλουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι.


Η συνταγή ανήκει στην κυρία Πόπη Ευλογημένου από το Βόλο, είναι βραβευμένη συνταγή στο διαγωνισμό μαγειρικής του περιοδικού 7 ΜΕΡΕΣ TV


 

μέλη
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360293
  • Σύνολο θεμάτων: 11739
  • Online Today: 160
  • Online Ever: 515
  • (Οκτωβρίου 25, 2018, 05:24:52 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 136
Total: 136