Σεκέρ Παρέ

This is a discussion for the topic Σεκέρ Παρέ στις the board Σιροπιαστά - Παραδοσιακά.
*

Αποστολέας Θέμα: Σεκέρ Παρέ  (Αναγνώστηκε 754 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ChEf

  • phpBB **
  • ***
  • Μηνύματα: 371
  • Like: +0/-0
στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 12:58:00 πμ
ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ

Υλικά


250 γρ. βούτυρο

1/2 κούπα ζάχαρη

1 αυγό

2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι αλάτι

3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι βανίλια

15 αμύγδαλα ασπρισμένα, χωρισμένα στη μέση

για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Ατομα: Γίνονται 30 κομμάτια

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος ψησίματος: 45'
 
 
Εκτέλεση
 
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε το αυγό και κατόπιν το αλεύρι, ανακατεμένο με το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Ζυμώστε ελαφρά να επιτύχετε μίγμα σαν του κουραμπιέ. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι. Μην το παραζυμώσετε, γιατί θα σφίξει. Πλάστε μ' αυτό μπαλάκια, στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού, πατήστε τα, να πλατύνουν λίγο κι αραδιάστε τα σε ταψί, σε κάποια απόσταση, γιατί θ' απλώσουν στο ψήσιμο. Τοποθετήστε στο καθένα μίσό αμύγδαλο ασπρισμένο, πιέζοντάς το ελαφρά, να βουλιάξει λίγο. Ψήστε τα σεκέρ παρέ στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 45' ή ώσπου να ροδίσουν καλά. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα, επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να διαλυθεί. Ρίξτε το χυμό λεμονιού, δυναμώστε τη φωτιά και βράστε το σιρόπι 5', χωρίς ανακάτεμα. Περιχύστε τα σακέρ παρέ με το ζεστό σιρόπι, μόλις βγουν από το φούρνο. Όταν κρυώσουν, μεταφέρετέ τα σε πιατέλα.


Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλιαράκι ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΑ.


 

μέλη
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360293
  • Σύνολο θεμάτων: 11739
  • Online Today: 165
  • Online Ever: 515
  • (Οκτωβρίου 25, 2018, 05:24:52 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 151
Total: 151