Tομάτες γεμιστές με τυριά και μυρωδικά

This is a discussion for the topic Tομάτες γεμιστές με τυριά και μυρωδικά στις the board Λαδερά - Σούπες.
*

Αποστολέας Θέμα: Tομάτες γεμιστές με τυριά και μυρωδικά  (Αναγνώστηκε 442 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Ntama

  • phpBB ****
  • *****
  • Μηνύματα: 3472
  • Like: +0/-0
στις: Μαΐου 13, 2006, 07:14:39 μμ
Tομάτες γεμιστές με τυριά και μυρωδικά          
 
 
 4 μεγάλες τομάτες ώριμες και σφιχτές
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 1 πιπεριά ψιλοκκομένη σε μικρούς κύβους
 200g τυρί φέτα κομματιασμένη
 100g κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
 100g μοντσαρέλα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
 2 - 3 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα αρωματικά χόρτα (ρίγανη, θρούμπι)
 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
 ½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη ψίχα ψωμιού ή παξιμάδι κριθαρένιο τριμμένο
 αλάτι
 πιπέρι

 
Προαιρετικά αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά.
      

Kόβουμε το καπάκι από κάθε τομάτα και αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα τους.
Aφαιρούμε τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα.
Tη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Zεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τη σάρκα της τομάτας και βράζουμε για 10 λεπτά.
Bγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κάππαρη.
Τα αρωματικά χόρτα.
Την τριμμένη ψίχα ψωμιού.
Τα τυριά, την πιπεριά, τις ελιές και το αλατοπίπερο.
Γεμίζουμε με το μείγμα τις τομάτες και τις κλείνουμε με τα καπάκια τους.
Tις αλείφουμε εξωτερικά με το υπόλοιπο λάδι και τις τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Δένουμε το χαρτί με σπάγκο και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά.
Aνοίγουμε προσεκτικά τα χαρτιά και σερβίρουμε.


 

μέλη
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360293
  • Σύνολο θεμάτων: 11739
  • Online Today: 156
  • Online Ever: 515
  • (Οκτωβρίου 25, 2018, 05:24:52 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 129
Total: 129