Τζουλαμάς

This is a discussion for the topic Τζουλαμάς στις the board Κρεατικά.
*

Αποστολέας Θέμα: Τζουλαμάς  (Αναγνώστηκε 467 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

gon

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 1448
  • Like: +0/-0
στις: Σεπτεμβρίου 24, 2005, 09:42:30 μμ
Τζουλαμάς

  Υλικά για την γέμιση
1/2 κιλό συκώτι χοιρινό (ή συκωτάκια πουλερικών)*
125 γρ. βούτυρο
1/2 κιλό ρύζι
4 1/2 (περίπου) ποτήρια ζωμό κοτόπουλου*
200 γρ. σταφίδες
200 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια ψιλοκομμένα
150 γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι - λίγο πιπέρι
1/2 κουταλάκι κανέλα
* Αρχικά χρησιμοποιούσαν τα εντόσθια και το ζουμί από βρασμένο κοτόπουλο
 Υλικά για το φύλλο
1/2 κιλό σκληρό αλεύρι "ΑΡΙΣΤΟΝ"
2 κουταλιές λάδι
λίγο αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό  


Εκτέλεση
Κόβετε το συκώτι σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζετε με 2 κουταλιές βούτυρο. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι,
3 1/2 ποτήρια ζωμό και το ρύζι. Βράζετε το ρύζι και, αν ο ζωμός δεν είναι αρκετός, προσθέτετε λίγο ακόμα. Λίγο πριν κατεβάσετε το τσικάλι από την φωτιά, προσθέτετε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε καλά. Ετοιμάζετε το φύλλο: ρίχνετε το νερό, το λάδι και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνετε καλά. Χωρίζετε την ζύμη σε 3 μέρη και ανοίγετε κανονικό φύλλο. Απλώνετε ένα φύλλο σ'ένα βουτυρωμένο ταψί και το πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη. Στρώνετε πάνω τη μισή γέμιση και πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη. Απλώνετε πάλι ένα φύλλο, το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη. Βάζετε την άλλη μισή γέμιση και πασπαλίζετε πάλι με ζάχαρη και κανέλα. Στην συνέχεια, τοποθετείτε και το τρίτο φύλλο. Ρίχνετε περίπου 1 ποτήρι ζωμό μέσα στο ταψί και βάζετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ψήνετε τον τουλαμά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7355
  • Latest: realeshop
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360299
  • Σύνολο θεμάτων: 11742
  • Online Today: 155
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 136
Total: 136