Καρυδόπιτα

This is a discussion for the topic Καρυδόπιτα στις the board Σιροπιαστά - Παραδοσιακά.
*

Αποστολέας Θέμα: Καρυδόπιτα  (Αναγνώστηκε 476 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

gon

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 1448
  • Like: +0/-0
στις: Σεπτεμβρίου 24, 2005, 06:17:20 μμ
Καρυδόπιτα
 
Υλικά για τη γέμιση

3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό  
3 κουταλάκια μπέικιν - πάουντερ
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα κοπανισμένη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλιά γαρίφαλα
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιών
3/4 του φλιτζανιού γάλα  Υλικά για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
χυμός λεμονιού  


Εκτέλεση

Αναμειγνύετε σε μπολ το αλεύρι, την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν'ασπρίσει, προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε για 10' ακόμη. Προσθέτετε σιγά - σιγά το μίγμα του αλευριού, το μπέικιν - πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, το ξύσμα  και το γάλα. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνετε την πίτα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Ετοιμάζετε το σιρόπι και όταν η καρυδόπιτα έχει σχεδόν κρυώσει, την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.


 

μέλη
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360295
  • Σύνολο θεμάτων: 11740
  • Online Today: 186
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 151
Total: 151