Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα - Παγωτό

This is a discussion for the topic Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα - Παγωτό στις the board Κρέμες - Παγωτά.
*

Αποστολέας Θέμα: Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα - Παγωτό  (Αναγνώστηκε 453 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

gon

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 1448
  • Like: +0/-0
στις: Σεπτεμβρίου 25, 2005, 10:56:44 πμ
Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα - Παγωτό

Υλικά:
75 γρ. ψιλοκομμένα αποξηραμένα Βερίκοκα
50 γρ. Σταφίδες Ξανθές
50 γρ. Σταφίδες μαύρες
25 γρ. ψιλοκομμένες λεπτές φλούδες Πορτοκάλι(α)
50 γρ. (με πορτοκάλι) Μπράντι
25 γρ. ψιλοκομμένα Κερασάκια γλασέ
400 γρ. εβαπορέ Γάλα
600 γρ. χτυπημένη Κρέμα γάλακτος
2 κουτ. γλ. άρωμα Βανίλια(ες)
1/2 κουτ. γλ. Κανελογαρίφαλα
1 (ξύσμα) Πορτοκάλι(α)
225 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
Για διακόσμηση Φυλλαράκια γκι και ου

Τρόπος παρασκευής
Βάζετε τα βερίκοκα, τις ξανθές και μαύρες σταφίδες, το πορτοκάλι και τα κερασάκια σε μπολ.
Τα περιχύνετε με το μπράντι, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να "ποτίσουν" για 2 - 3 ώρες ή και αποβραδίς.
Ανακατεύετε το γάλα, τη βανίλια, την κρέμα και τα κανελογαρίφαλα.
Ρίχνετε μέσα τα φρούτα και το ξύσμα και ανακατεύετε.
Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ, σκεπάζετε και βάζετε στην κατάψυξη για 12 ώρες ή ώσπου να παγώσει καλά.
Ξεφορμάρετε σε πιατέλα.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπολάκι επάνω από κατσαρόλα με ζεστό νερό.
Περιχύνετε με τη σοκολάτα την πουτίγκα - παγωτό λίγο πριν τη σερβίρετε και τη διακοσμείτε με τα φύλλα.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7352
  • Latest: kostas.14
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360295
  • Σύνολο θεμάτων: 11740
  • Online Today: 149
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 1
Guests: 135
Total: 136