Σουχλί... (μεζές για κρασί)

This is a discussion for the topic Σουχλί... (μεζές για κρασί) στις the board Κρεατικά.
*

Αποστολέας Θέμα: Σουχλί... (μεζές για κρασί)  (Αναγνώστηκε 469 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

gon

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 1448
  • Like: +0/-0
στις: Σεπτεμβρίου 25, 2005, 10:31:16 πμ
ΣΟΥΧΛΙ   (μεζές για κρασί)

Υλικά για τη γέμιση
1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (από μπούτι),
κομμένο σε λεπτές φέτες
λίγο αλάτι - λίγο πιπέρι
150 γρ. βούτυρο
χυμό από ένα λεμόνι
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
500 γρ. ντομάτες
Υλικά  για το φύλλο
1/2 κιλό σκληρό αλεύρι
3 κουταλιές σούπας λάδι
περίπου 1 ποτήρι χλιαρό νερό
περίπου 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση
Πιπερώνετε καλά το κρέας και το σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο ώσπου να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά το βράσιμο λίγο νερό. Αφήνετε το κρέας να κρυώσει λίγο και το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Ετοιμάζετε το φύλλο, ρίχνετε το νερό, το λάδι και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνετε καλά.
Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε για 30 λεπτά περίπου. Κόβετε το τυρί σε φέτες στο μέγεθος του κρέατος και κόβετε τις ντομάτες σε φέτες. Ανοίγετε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβετε σε τετράγωνα (στο μέγεθος μιας χαρτοπετσέτας). Βάζετε στη μέση κάθε κομμάτι φύλλου, μία φέτα κρέάς, μία φέτα τυρί και πάνω μία φέτα ντομάτα. Κλείνετε το φύλλο ενώνοντας πρώτα τις δύο άκρες και ύστερα τις άλλες δύο  αντικριστά και τις βρέχετε να κολλήσουν. Αλείφετε το σουχλί με το λιωμένο βούτυρο και το τοποθετείτε, με το κλείσιμο προς τα κάτω, σ'ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνετε σε φούρνο  προθερμασμένο στους 200C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7355
  • Latest: realeshop
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360299
  • Σύνολο θεμάτων: 11742
  • Online Today: 155
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 148
Total: 148