Τάρτες με καραμελωμένα πορτοκάλια & χουρμάδες

This is a discussion for the topic Τάρτες με καραμελωμένα πορτοκάλια & χουρμάδες στις the board Επιδόρπια Φρούτων.
*

Αποστολέας Θέμα: Τάρτες με καραμελωμένα πορτοκάλια & χουρμάδες  (Αναγνώστηκε 452 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

gon

  • phpBB ***
  • ****
  • Μηνύματα: 1448
  • Like: +0/-0
στις: Σεπτεμβρίου 25, 2005, 12:34:13 πμ
Τάρτες με καραμελωμένα πορτοκάλια & χουρμάδες

 
1 φύλλο φρέσκιας ζύμης feuilletée (σφολιάτας)
4 μικρά πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια (χωρίς τις μεμβράνες)
125 γρ. ζάχαρη

Για τη γέμιση
55 γρ. βούτυρο
30 γρ. σκουρόχρωμη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι έτοιμο (maple syrup)
15-16 χουρμάδες
75 γρ. καρύδια

Απλώνουμε την έτοιμη φρέσκια σφολιάτα και κόβουμε με κουπ πατ 4 στρογγυλές βάσεις διαμέτρου 13 εκ. Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι. Από τα περισσεύματα της σφολιάτας κόβουμε στενά, κυκλικά κομμάτια πλάτους 1,5 εκ. και τα κολλάμε στην περιφέρεια των βάσεων για να πάρουν ύψος με το ψήσιμο. Ψήνουμε τις βάσεις άδειες για 15 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με 3 κουταλιές της σούπας νερό και ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια. Τα καραμελώνουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο με τη σκουρόχρωμη ζάχαρη και το σιρόπι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τους χουρμάδες και τα καρύδια και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μείγμα στις τάρτες και ψήνετε 15-18 λεπτά, μέχρι η ζύμη να πάρει χρώμα. Γαρνίρετε με καραμελωμένα πορτοκάλια.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7354
  • Latest: micky
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360298
  • Σύνολο θεμάτων: 11741
  • Online Today: 307
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 1
Guests: 252
Total: 253