Κόκορας παστιτσάδα [Κερκυραϊκό]

This is a discussion for the topic Κόκορας παστιτσάδα [Κερκυραϊκό] στις the board Κρεατικά.
*

Αποστολέας Θέμα: Κόκορας παστιτσάδα [Κερκυραϊκό]  (Αναγνώστηκε 1154 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ChEf

  • phpBB **
  • ***
  • Μηνύματα: 371
  • Like: +0/-0
στις: Μαρτίου 06, 2010, 11:02:47 μμ
Συστατικά

1 κόκορας 2 1/2 -3 κιλά κομμένος σε 8 μερίδες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια

2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

Λίγη ζάχαρη

1 ξερή καυτερή πιπεριά

½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

2 ξυλάκια κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

2 - 3 κόκκους μπαχάρι

500 γρ. μακαρόνια χοντρά

300 γρ. κεφαλο γραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κόκορα απ' όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο να μαραθεί. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, ζάχαρη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά ο κόκορας.
Όταν ο κόκορας είναι έτοιμος βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια. Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε με 2 - 3 κουταλιές από τη σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό πάνω στα ζεστά μακαρόνια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7355
  • Latest: realeshop
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360301
  • Σύνολο θεμάτων: 11744
  • Online Today: 182
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 125
Total: 125