Υλικά
.2 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
.1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
.1 1/2 φλιτζάνι νερό
.1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
.5 αυγά
.1/2 κουταλάκι σόδα
.1/2 λεμόνι
.λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
-Σε μία κατσαρόλα βράζετε το νερό με το βούτυρο
-Προσθέτετε το αλεύρι και το γυρίζετε με μία σπάτουλα μέχρι να καβουρδιστεί
-Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε
-Ανακατεύοντας προσθέτετε ένα ένα και τα αυγά
-Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη με πολύ λίγο λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά του γλυκού κάθε φορά ζυμάρι για τα τουλουμπάκια ή βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ σαντιγής και αφήνετε μικρές ποσότητες, μήκους ενός δακτύλου περίπου, να πέφτουν στο λάδι
-Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και τα ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι