Aρνάκι Φρικασέ

This is a discussion for the topic Aρνάκι Φρικασέ στις the board Κρεατικά.
*

Αποστολέας Θέμα: Aρνάκι Φρικασέ  (Αναγνώστηκε 475 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Ntama

  • phpBB ****
  • *****
  • Μηνύματα: 3472
  • Like: +0/-0
στις: Αυγούστου 24, 2005, 09:26:30 μμ
Aρνάκι φρικασέ          
   
 
 1 - 1 ½kg αρνί μπούτι ή σπάλα
 3 - 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
 2 μαρούλια πλυμένα και ψιλοκομμένα
 1 ματσάκι άνηθο
 1 - 2 κρόκους αυγών
 χυμό ενός λεμονιού
 αλάτι
 πιπέρι
 
Mπορούμε αντί για μαρούλι να χρησιμοποιήσουμε σπανάκι ή αντίδια.
      
Kόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Zεσταίνουμε το λάδι στη χύτρα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει και τα σοτάρουμε μαζί για λίγα λεπτά.
Pίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
Kλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε το αρνί για 15 - 20 λεπτά.
Aνοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο.
Mαγειρεύουμε όλο το φαγητό μαζί για ακόμη 3 - 5 λεπτά.
Σερβίρεται με αυγολέμονο.
Στο αυγολέμονο μπόρουμε να βάλουμε και κρόκο αυγού.
Για να δέσει η σάλτσα μπoρούμε να προσθέσουμε 2 κρόκους αυγών.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7355
  • Latest: realeshop
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360299
  • Σύνολο θεμάτων: 11742
  • Online Today: 127
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 135
Total: 135