Γλυκό Καρπούζι

This is a discussion for the topic Γλυκό Καρπούζι στις the board Μαρμελάδες - Κουταλιού.
*

Αποστολέας Θέμα: Γλυκό Καρπούζι  (Αναγνώστηκε 765 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ChEf

  • phpBB **
  • ***
  • Μηνύματα: 371
  • Like: +0/-0
στις: Μαΐου 03, 2010, 10:59:32 μμ




Υλικά


.Ένα καρπούζι 6 κιλά περίπου
.Ζάχαρη 2 κιλά
.Λεμόντοζο (ξινό) 2 κουτάλια της σούπας
.½ φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
.Λίγα φύλα σμύρνο (αρμπαρόριζα)


Οδηγίες

-Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες , αφαιρούμαι το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες.
-Στη συνέχεια τρίβουμε στον τριφτή τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα
-Ωσότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό.
-Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το σκεπάζει) για ½ της ώρας.
-Αφού το βγάλουμε και το στραγκίζουμε ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε.
-Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
-Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι και ανακατεύουμε ωσότου δέσει το γλυκό.
-Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.
-Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2 -3 φύλλα αρμπαρόριζα , αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7352
  • Latest: kostas.14
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360295
  • Σύνολο θεμάτων: 11740
  • Online Today: 195
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 1
Guests: 156
Total: 157