Μαρμελάδα Μήλο

This is a discussion for the topic Μαρμελάδα Μήλο στις the board Μαρμελάδες - Κουταλιού.
*

Αποστολέας Θέμα: Μαρμελάδα Μήλο  (Αναγνώστηκε 1029 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ChEf

  • phpBB **
  • ***
  • Μηνύματα: 371
  • Like: +0/-0
στις: Μαΐου 02, 2010, 11:05:12 μμ
ΥΛΙΚΑ

2 κιλά μήλα
3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
το χυμό από ένα λεμόνι
1,2 κιλά άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα σε σκόνη(προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε κυβάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε τα μήλα, το νερό, το χυμό λεμόνι και μισό κιλό ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά φέρτε τη μαρμελάδα σε βρασμό και μαγειρέψτε την μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 ακόμη λεπτά. Προσθέστε και την κανέλλα, ανακατέψτε καλά και απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήστε τη μαρμελάδα να «σταθεί» για 5 λεπτά προτού γεμίσετε τα βάζα, αφήνοντας περίπου ½ εκατοστό κενό από το καπάκι. Μην ξεχνάτε ότι τόσο τα βάζα όσο και τα καπάκια πρέπει να είναι πολύ καλά πλυμένα, αποστειρωμένα (τα βράζουμε σε νερό) και λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε τα ζεματάτε με καυτό νερό και τα βάζετε ανάποδα σε μια καθαρή πετσέτα, μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Κλείστε τα βάζα με τα καπάκια και παστεριώστε τα στη χύτρα ταχύτητας σύμφωνα με τις οδηγίες της ή τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα, καλύψτε τα με νερό μέχρι ύψος 2 εκατοστών πάνω από τα καπάκια και βράστε τα για 5-10 λεπτά(χρόνος που μετράει από την ώρα που έχει αρχίσει ο βρασμός). Ξεκινήστε να βγάζετε ένα- ένα τα βάζα από την κατσαρόλα μετά το πέρας των αρχικών 5 λεπτών. Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν προτού τα αποθηκεύσετε σε ξηρό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.

Tip: -Μπορείτε αν θέλετε μαζί με την κανέλλα να προσθέσετε και ένα κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7355
  • Latest: realeshop
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360299
  • Σύνολο θεμάτων: 11742
  • Online Today: 180
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 133
Total: 133